Vaka Çalışması – Sevgilim ilgisiz oldugumu söylüyor

“Sevgilim ilgisiz olduğumu söylüyor. Acaba ben mi ilgisizim yoksa bu işin içinde başka bir iş mi var?” sorusu ile çok karşılaşıyorum. Aşağıya spesifik bir tanesini biraz değiştirerek koyacağım (en çok rastladığım senaryo). Ama kısa cevap vermemiz gerekirse, eğer ilgisiz olduğunuzu düşünmüyorsanız muhtemelen işin içinde başka bir iş var.

Kız arkadaşımla 8 aydır sevgiliyiz. Son 3 aydır terfi ettim ve işlerim çok yoğun. Daha önce bu kadar yoğun değildim. Haliyle daha önceki gibi çok fazla ilgi gösteremiyorum. Eskiden gün içerisinde hem ona zaman ayırıp hem de işimi yapabiliyordum.

İşiniz hafif de olsa, işsiz de olsanız bu zaman ayırma kısmını fazla abartmayın. Kız arkadaşınıza günde toplam 1 bilemedin 1.5 saat ayırmanız yeterli. Bazı günler hiç görüşmeyebilirsiniz ve bazı günler de 3 saat konuşursunuz ama ortalamada 1 saat yeterli.

(Bu arada geçen bir arkadaşla konuşurken kız arkadaşımla herhangi bir sorun olmadan bazen 1-2 gün konuşmadığımızı veya iletişime geçmediğimizi söylediğimde çok şaşırmıştı. Sanırım hergün görüşmeniz gerekli gibi absürt bir inanç var. Hergün konuşuyorsanız buluşunca konuşacak ne buluyorsunuz, hergün konuşmaktan sıkılmıyor musunuz?)

Kız arkadaşımla sadece akşamları konuşabiliyorum ve mesaj atabiliyorum, güzelce günümüzü anlatıp konuşuyoruz vs. , gün içerisinde de ise tek tük mesaj atıyorum. Çalışırken konuşacak konu bile aklıma gelmiyor, yazasım gelmiyor, asla ona sevgimin az olup olmamasıyla alakası yok.

Normal, işin gücün arasında kız arkadaşınla az miktarda mesajlaşman ya da birçok gün hiç mesajlaşmaman normal.

Yani kız arkadaşıma gün içinde(gece ağırlıklı olarak) ortalama olarak istisnasız 3-4 saat(bu bile bence çok fazla) zaman ayırdığım halde, bana ilgisiz olduğumdan dert yanıyor, gün içinde 4-5 saat ona mesaj yazmadığımı ortadan kaybolduğumu söylüyor, onu eskisi gibi sevmediğimi sevgi sözcükleri vs kullanmadığımı söylüyor.

Evet 3-4 saat çok fazla. Buna rağmen ilgisizlikten dert yanıyorsa sorun ilgisiz olman değil. Ayrıca, balayı ayları bittiğinde eskisi gibi yoğun bir ilişki yaşamamanız da bir dereceye kadar normal. Muhtemelen ilk 5 ayda bundan da daha fazla zaman harcadın ve kendini kıza bir beta öder (zamanla ve ilgiyle öder) olarak alıştırdın. Şimdi ondan geri adım atman zor. Senin kız arkadaşına bazı günler hemen hiç görüşmeden en fazla 1.5 bilemedin 2 saat zaman ayırman lazım.

Bir de tabii günümüzde popüler kültür dolmalarını erkeklerden daha çok yiyen, ilgi kusmayı sevgi sanan, kendine güvensiz ve hak sanrılı kızlar var. Bu kızlar da popüler mavi hap kültürünü yiyen beta erkekler gibi kendi ilişkilerini baltalamaya, yüksek değerli partnerlerle uzun süre birlikte olamamaya programlı, mahkum kızlardır. Kala kala beta erkeklere kalırlar ve onlara da eziyet ederler. Yüksek değerli erkekler bunların arıza mızmızlanmalarını çok çekmez ve bu kızları bırakırlar.

Son olarak da eğer çok az buluşuyorsanız bu senin hatan. Yani haftada 2-3 kere buluşmanız lazım yoksa evet ilgisizlik.

Dediğim gibi sen mesaj ve aramada beta öder seviyesinde ilgi gösteriyorsun. Kız senden talep edince muhtemelen çizgilerimi çizersem ayrılırız korkusu ile kıza sınırlarını da gösteremediğin için kız daha da azıyor.

Tartışma çıkarmaya çalışıyor. Kendisi de sabahtan akşama kadar çalışıyor, üstelik benim de yorulduğumu gayet iyi biliyor. Normal hayatında sosyal medyada vs ilgi dilenen biri de değil, fakat benim ilgimi aşırı şekilde istiyor.

Önemli değil. Dediğim gibi popüler kültürden bunları öğrenen birçok kadın, erkek işte eşek gibi ödeyecek kafasında olabiliyor. Ya da özgüven veya özdeğer problemi nedeniyle çok ilgi görmezse yalnız kalacağım korkusuna kapılıyor. Fakat sorun şu ki bu zayıflık nedenli ihtiyaçları giderirseniz bu davranışlarınız ilkel kadın beyninin zayıf bulduğu erkeğe dönüşmenize neden olduğundan genelde daha fazla ilgi isteği ve sizden daha fazla soğuma ile karşılanır.

Ben zaten işyerinde posası çıkmış halde eve dönerken, bir de kız arkadaşımdan böyle şikayetler duymak beni acayip bunalttı.

Ama buna rağmen kız seni bunaltıp durmasının negatif sonuçlarını yaşıyor mu? Normalde beta öder kafada bir erkek olmasan bu kıza çoktan çizgini çekmiş, hala anlamıyorsa da bırakmış gitmiştin. Alt tarafı 8 aydır berabersiniz. Önce tatlılıkla çizgini çekersin, bir iki kere açıklarsın, anlamıyorsa bırakırsın. Sen ne yapıyorsun? Katlanıyorsun.

Bu tartışmadan sonra günlerdir eskisi gibi samimi davranmadığını hissediyorum.

Seni soğuklukla cezalandırıyor olabilir zira kadının soğuması kadın erkek ilişkilerinde zayıf bir erkeğin korkup boyun eğmesini sağlar. Bir yandan da kendini savunamadığın ve kavga ettiğin için iticileşmiş olabilirsin.

Bakın tekrar ediyorum. İlgisizseniz ayrı konu. Ama günde 3-4 saat iletişimde olduğun kız ilgisizlikten şikayet ediyor ve fazlasını vermiyorsunuz diye soğuyorsa, bu karakterde bir kadının kendi ilişkisini baltalamasına engel olamazsınız. İlgiyi arttırmazsınız soğur, arttırırsınız daha fazlasını talep eder ve/veya yine soğur. Beta erkekler de böyle, kendi ilişkilerini baltalamaya programlılar (özgüven ve özdeğer krizine girdikleri için) ve karşılarındaki kadın bu konuda pek bir şey yapamaz.

Bir insana bu kadar meşguliyetin yanında 3-4 saatimi ayırdığım halde neden böyle yapıyor?

Muhtemelen kızın gözünde bir beta ödersin. Erkek olarak eksikliğini eşek gibi ödeyerek kapayacaksın. Tabii bu kıza “senle mi uğraşacağım” diye yol vermek yerine bunalmaya devam etmen senin gerçekten beta öder olduğunu gösteriyor. Ekstra olarak da eksta olarak da kız muhtemelen erkeğin beta versiyonu yani sürekli ilgi görmezse yalnızlık korkusuna kapılıyor.

Beni hayatının merkezine koymuyorsun ben seni koyuyorum, çalıştığım halde sana vakit ayırabiliyorum, sen gün içinde yoksun sadece geceleri benimle konuşuyorsun, ben senin objen miyim vs diyip duygu sömürüsü yapıyor.

Dediğim gibi bu kızların kendi ilişkilerini sabote etmesine engel olamazsın ve kızı kibarca “sorun sende değil bende güzelim yapamadık” deyip terk etmen gerekebilir.

Bu ilgiyi vermezsem kız arkadaşımın bu ilgiyi başka yerde aramaya başlayacağından çekiniyorum.

(Buraya kadar arkadaşa beta öder dememi haksız buluyorsanız haklısınız ama bakın bu cümle bu adama bu şekilde hitap etmemi haklı çıkarıyor.)

İşte bu yüzden sen düşük değerli beta öder bir erkeksin ve kendi ilginin değerini bilmek yerine kızın ilgisine aşırı değer verip korku içinde yaşadığın sürece de böyle eziyete mahkumsun. “Seninle mi uğraşacağım git kimi bunaltacaksan bunalt bana bulaşma” kafasında bir erkek senden daha çok rağbet görüyor ve daha az ilgi vererek ilişki yürütüyor, bunu biliyor musun? Sen kızın ilgisini kaybederim korkusu ile ilgi verdikçe ve bunaldıkça daha değersizleşiyorsun ve daha da fazla ödemen talep ediliyor. Sen tonla ilgi vermeye çalışınca ne olacağını söyleyeyim: muhtemelen tüm o ilginin beş kuruş değeri olmadığını düşünerek başka yerde ilgi aramaya başlayacak yani korktuğun, korktuğun şey başına gelmesin diye yaptığın şeyler sayesinde başına gelecek.

Çevremdeki erkek arkadaşlarımın da sevgilisinden bu konuda çektiğini biliyorum. Bu problemler hakkında ne düşünüyorsun Mahmut Abi

Evli ya da uzun süreli ilişki içinde birçok erkek senin gibi. Özellikle belli bir eğitim seviyesindeki erkeklerin çoğunun bu durumda olduğunu düşünmeye başladım. Kendi ilgisinin değerini zerre bilmeyen ve karşısındaki kadını kaybedebileceği değerli bir şey olarak görürken kendisinde bir değer görmeyen beta erkek modunda. Bütün bu site zaten sizi bu sefil varoluştan kurtarmak için var.

bazı kadınlar neden böyle ?

Canını sıkacağım ama çoğunlukla kadınlar senin gibi erkeklere böyleler. İlgisinin değerini bilen, kırmızı çizgilerini “kız gider yalnız kalırım” korkusuna kapılmadan çeken erkeklere böyle değilller.

Fakat burada tabii şu da var: Özdeğer ve özgüven problemi olan erkekler sadece ve sadece özgüven ve özdeğer problemi olan kadınları çekebiliyorlar. Bu bir. Bir de bazı kızlar çizgilerini çekebilen erkeklere bile öyleler ama bil bakalım o erkekleri en fazla kaç ay bu şekilde bunaltabiliyorlar? Ya da o erkekler bu bunaltıcı, düşük değerli kızlarla ilgili “ben beta öder olmazsam gider başkasını bulur” korkusu duyuyorlar mı?

Ayrıca bu tür kızlarla nasıl başa çıkılacağı hakkında bir yazı gelse süper olabilir.

Bir kere günde 3-4 saat zaman ayıracak duruma gelmezsin, elini verip kolunu kaptırmışsın. Sonra gayet mantıklı olan sınırlarını çizer ve 1-2 kere anlatırsın. Eğer ilişki materyali bir kızsa bir süre mırın kırın eder sonra sana uyar. Eğer değilse ya da sen artık onun gözünde geri dönüşsüz beta ödersen arıza çıkarmaya devam eder. Bu durumda kızı terk edersin. Belki de o seni terk eder. Sen de böyle bir kadından (ya arıza ya da senin betalığından arıza olmuş) kurtulursun.

Bu kızlarla böyle baş edersin. Senin gibi terk eder başkasından ilgi alır korkusu ile kuzu kuzu ödeyen erkekler şanslılarsa sırf bu zayıflıklarından terk edilirler. Şanssızlarsa evlenip acı çeker dururlar.

Son olarak da arkadaşlar, ilişkilerde maskülen erkek – feminen kadını çeker ama onun harici özelliklerde aynı kutuplar biribirini çeker. Yani siz ne kadar maskülen bir erkek adamsanız, bu tür kızlarla o kadar az muhatap olursunuz ya da birçok kadın (hepsi değil) kendini feminen olacak şekilde ayarlar. Ne kadar çok özgüven ve özdeğer sahip bir erkekseniz, o kadar çok özgüven ve özdeğere sahip kadınları çekersiniz. O kadınlar genelde bu arızaları çıkarmazlar.

Ayrıca bakınız ilgi yönetimi, uzun süreli ilişkilerde iletişim sanatı ve uzun süreli ilişkiler rehberi.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

73
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
28 Comment threads
45 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
AnonimGateTidalWaveYalmaz Kayabarneystinson Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Poyraz
Guest
Poyraz

Mahmut abi belki o kadar farkında değilsin ama şu yazdıklarınla o kadar erkeğin hayatını güzelleştiriyorsun ki. Okuyunca çok daha net gelen şeyleri insan kendi kendine kalınca sorgulayıp duruyor ve doğruyu bulmakta zorlanıyor. Etrafımızda akıl alabileceğimiz senin gibi başka birisi de yok zaten. Hakkın ödenmez valla.

Tyler
Guest
Tyler

Şu anki ilişkim 6 ay oldu gunde 1-2 saat anca mesajlaşıyoruz gunun nasil gectigi vs. Ama bu ona yetmiyor.Zaten haftanin 3-4 gunu beraberiz orda da yine kendimi aşk çukuruna sokmuyorum o da hafif rüzgarlı oynuyor ben de takmıyorum.Dün gece sordum sebebini benimle mi alakalı (biraz da sıçarak burda kesin yanliş yaptım sıkıldın mı vs sorular sordum) hayır diye kısa kestirip attı sonra ilgisizligimden dem vurdu iki gundur gorusmuyoruz hic arayip sesimi duydun mu diye bende ilgi bunla olculmez vs dedim bu arada bilerek çok sevgi gostermedigimi hissediyo ben cok sevilmedikce sana yakın olamam ki vs yani kendi kaderini ciziyo eğer… Read more »

Tyler
Guest
Tyler

Abi dün akşam daha once şikayet ettiği ilgisizlik konusundan yuruyerek iliskinin gitmedigini benim iliski anlayisimla onun iliski anlayisinin farkli oldugunu soyledi (ilgim yetmiyormuş)bana sen geldin ama hep geridesin vs. sakince bende ayriliyor musun dedim seni uzmek istemiyorum falan filan sonra eve donerken sarilip opustuk eve gelince de yattik simdi ayrilma kartini ilgi icin blof olarak sundugunu dusunuyorum vitesi biraz arttirmak betalık ve ilginin degerini dusurecegi icin yine buyuk olasilikla ayrilmak isteyecek aynı yoldan devam mı o halde

Redpill
Guest
Redpill

Selamlar mahmut abi pua cemiyeti.com da sevgilineze nasıl davranmalısınız adlı bir yazı okudum yazının bi paragrafımda şunlar yazıyodu :
-Kadın sizin prensesinizdir. Ona prensesler gibi davranırsınız, el sütünde tutarsınız, şiirler yazabilirsiniz, şarkı bile besteleyebilirsiniz onun için. Aşk mektupları yazabilir, şampanyalar patlatabilir. Doğum gününde iş yerine ya da sınıfına 300 balon yollayabilirsiniz.- bana yanlış geldi senin fikrini almak istedim şimdiden teşekkürler.

furkan
Guest
furkan

İyi akşamlar, üniversite son sınıfım ve dönem arasına girdik. Şu malum deprem gündeminden dolayı sosyal medya beni cidden kötü etkiledi, ben de telefona hiç bakmayıp işime gücüme odaklanmayı seçtim. 1 aylık bir tatildi, bu sürede telefona çok bakmadığım için kız arkadaşımla da aramda iletişim eksikliği oldu. Geçen hafta şehrimize geldik ancak tatilde çok konuşmadığımız ve yaşadığı sorunları bana anlatamadığı için yalnız olduğunu hissettiğini ve kendini bu kadar yalnız hissettirdiğim için ayrılmak istediğini söyledi. Ben de fikrini değiştirirse bir süre daha onu bekleyeceğimi söyledim. Bu konuşma sırasında devam etmek istediğini söyledim, o kesinlikle hayır dedi ben de üstelemedim. Regl döneminde olduğu… Read more »

Augustos
Guest
Augustos

Merhaba, Mahmut abi. 6 aylık ilişkideyim. Kız devamlı olarak daha çok görüşelim, daha çok konuşalım, yeterli değil kafalarında. Haftada 2 görüşürken, “3-4 defa buluşalım”, 2 saat telefonda konuşurken, “1 saat saha fazla konuşalım”. “Uyuma, bana daha çok zaman ayır” gibi laflar söylüyor. Bu, vaktim de çok olmadığı için sinirlerimi bozuyor Kaç defa bu problemi kendisine söylediğimde, hatanın onda olduğunu ve bir daha tekrarlanmayacağını söylüyor. Son defasında telefonla yarim saat konuşduk ve işlerim biterse sonra yine ararım dedim. O gün işlerim bitmedi ve arayamadım, bunu kendisine de söyledim. Ama trip atıp kavka çıkarmaya çalıştı. Kendisi ülke haricinde iş görüşmem olduğunu bildiyi… Read more »

Zorro
Guest
Zorro

Merhaba abi ben de benzer bir durumdan dolayı sevgilimden ayrılmayı düşünüyorum ama kafam çok karışık kız beni hayatının tam merkezine koymuş çok seviyor sürekli gelecek planlıyor düzgün zeki ve güzel bir kız ben de seviyorum ama aşırı zamanımı ve ilgimi istiyor çalıştığım için bile trip yiyorum bazen sonra özür diliyor bilgisayar oyunu oynadığım zaman trip atıyor 2-3 saat öylesine bile mesaj atmadığımda trip atıyor ben şikayetimi dile getirince de küsüyordu. 1 sene civarı oldu beraberliğimiz ben en son ayrılmak istediğimi söyledim bana lütfen yapmayalım düzeltebiliriz ben kendimi düzelteceğim bize biraz daha şans ve zaman ver bir ay sonra düzelmezse ayrılalım… Read more »

Mucer
Guest
Mucer

Selamlarr abi, 2 3 aydır falan beraberiz. Kızın bana ilgi duyup duymadığını defalarca test ettim. Kız bana ilgili zaten. Beraber olduğumuz zamanlarımızda – özellikle ben kendimi daha çok verdiğim zamanlarda- çok güzel ve sorunsuz geçiyor. Fakat bu süreçte 2 3 kere ciddi bi şekilde sen beni gerçekten seviyor musun? Seni hak etmiyorum bence ben tarzı şeyler dedi. Ben bunlar dışındaki bu tarz soruları şakalaşarak geçiştirdim. Bir buluşma öncesinde yine takılıyoken bu mevzuyu açtı, ben de bu kez gel ciddi bi şekilde tüm düşüncelerini bana anlat dedim. Yine bahsettiğim düşünceleri aktardı. Bunlara ek olarak ben aslında senden ayrılcaktım bunu mesaj ile… Read more »

barneystinson
Guest
barneystinson

Mahmut abi merhaba. Bu duruma benzer bir ilişkim var 1,5 sene oldu ilk 1 sene gayet iyiydik ufak tefek tartışmalar dışında problemler yoktu. Ama son aylarda çok sık fikir ayrılığı yaşıyoruz ilk 1 seneye oranla daha fazla mutsuz olduğumuz günler olmaya başladı. Tamam düzelttik diyoruz tekrar bir konudan tartışma oluyor. Son zamanlarda ilgisiz olduğumu yeterince ilgi göstermediğimi düşüncesiz olduğumu söylüyor. Ayrılığa kadar gelip hep bir şekilde orta yolu bulup barışıyoruz. Ben seviyorum onun da sevdiğini düşünüyorum. Şu an yine aynı durumun içindeyiz. O bitirelim diyor benim de mantığım bitirelim diyor ama vedalaşınca ama seviyoruz güzel zamanlar geçirdim gibi düşünceler geçiyor… Read more »

Yalmaz Kaya
Guest
Yalmaz Kaya

Yorumlardaki arkadaşlar genelde uzun ilişki tecrübelerine dayanarak sormuş. Ben yeni tanışılan kız için sorayım. Yeni tanıştığımız kız günlük iletişim olduğu halde ilgisiz kalmakla suçluyorsa, gelecekte oluşacak bir ilişki için garanti ve söz almaya çalışıyorsa ne yapmalıyız ? Bu ilişkiye yönelik istekleri hep savuşturuyorum zamana bırakmamız gerektiğini belirtiyorum. Bu kez de trip atıyor. Hareketlerin arıza içerdiğinin farkındayım ancak senin de dediğin gibi “Beta davranacağım ödlekliğiyle k.h mankafası olmak.” Pozisyonuna düşmek istemiyorum..

TidalWave
Guest
TidalWave

Son 2 flörtümle internet üzerinden tanıştığım için ilk 1-2 günlük mesajlaşma aşamasında yoğun bir bilgi alışverişi ve uzun konuşmalar yaşanıyor tanıma aşamasında olunduğu için, konuşmaların devamındaki günlerde en az 3-4 saat ayırıyor olmama rağmen benden daha fazla ilgi dilenmelerine, gün içinde yazmadım diye hatta birkaç saat daha az yazdım konuşma sıklığını azalttım diye özlüyorum bahanesiyle tripler yememe sebep oldu ben de gösterdiğim ilginin hiçe sayılmasına tepki gösterip ya verdiğim ilginin kıymetinin bilinmesini ya da bu ilgiyi vermeyeceğimi söyledim ilk flörtüm bunun üzerine soğuk davranmaya başladı karşılık olarak ben de soğuk davrandım ve biraz böyle karşılıklı soğuk devam ettikten sonra tekrar… Read more »

Gate
Guest
Gate

Merhaba, öncelikle kadın olduğumu belirteyim. Biriyle yaklaşık 6 aydır sevgiliyiz. Onun işi gereği uzak mesafede oluyoruz genelde. Daha öncesinde uzaktayken tanıştık sonrasında görüştük ben biraz sabırsız davrandım ve ilişkiye gitmedi süreç,o bitirmek istedi beklentilerimizin uyuşmadığını söyleyerek. Bi süre onu aramaya devam ettim sonra tamamen kestim ve onu unuttum kendi hayatıma baktım ve 5-6 ay hiç görüşmedik. O benle iletişim kurmaya çalıştı çeşitli bahanelerle görüşmek de istedi ama ben sohbeti çok uzatmadım tekrar benzer bir deneyim yaşamak istemedim çünkü. O yazmaya devam etti sohbet ilerledi sonrasında görüştük bu sefer ona daha net sınırlar çizdim ve muhtemelen daha kasıtlı olarak değil ama… Read more »