Partner seçimi ve karakter analizi

Partner seçerken insanlar istisnalar olsa da genelde şu üç şeye bakarlar dış görünüş, statü, karakter.

İlk etapta kadınlar daha çok statüye erkekler ise dış görünüşe önem verir. Bununla birlikte ciddi düşünen kadınlar ve erkekler karaktere büyük ölçüde önem vermelidir. Bu yazımda karakter analizi nasıl yapılır bunlardan bahsedeceğim.

Karakter nasıl şekillenir?

Karakter ağırlıklı olarak aile partnerler arkadaşlar ve ekonomik sistem aracılığıyla şekillenir.

Bunlar nasıl analiz edilir? Partner seçiminde ipucu toplamak nedir?

Aile:
Bir insanın yetişirken ailesinde gördükleri, kendi kurduğu ailede de görmek isteyeceği şeyler olacaktır. Çünkü aile kavramı kafasına o şekilde kodlanmıştır. Birçok insan arkadaşlık ve flört dönemlerinde ailesinden çok farklı bir profil çizebilir. Bununla birlikte Normal şartlarda bambaşka bir insan olan kişilerin evlendikten sonra Ailesi gibi olması durumu sık rastlanılan bir durumdur. Bunun sebebi bilinçaltına yerleşen kodların tetiklenmediği sürece uykuda beklemesi ve evlenince uyanmasıdır.

Kişinin yetiştiği aile karakteri ve bilinçaltını en çok şekillendiren faktördür, çünkü insan ailesiyle hayatının yaklaşık yirmi yılında yoğun iletişim halindedir. Daha da önemlisi çocuk beyni ergenliğe girene kadar ailesinin verdiklerini filtre uygulamadan sünger gibi emer.

Ek olarak ailede yaşanan travmalar partnere aktarılır, mesela babasından şiddet gören bir kız farkında olmadan babasına duyduğu Öfkeyi size aktarabilir.

Bu konuda analiz yaparken partnerimizin onu yetiştiren aile üyeleri ile olan ilişkilerini, aile üyelerinin birbiri ile olan ilişkilerini ve ailesinde yaşadığı travmaları öğrenmek bize çok önemli ipuçları verecektir.

Eski partnerler:
İnsan genellikle değerlendirmelerini kıyaslama ile yapar, mesela yüksek değerli bir erkekle ilişki yaşayan kadın sonraki ilişkilerinde memnuniyetsizlik yaşayabilir.

Bununla birlikte her ilişki bir çeşit eş simülasyonu gibidir ve bu simülasyonda sonuç getiren davranışlar içselleşip bir sonraki ilişkiye farkında olarak ya da olmayarak aktarılabilir, mesela her
bağırdığında sonuç almış biri yeni partnerine de bağırabilir.

Benzer şekilde bir ilişkide yaşanan travma da sonraki ilişkiye aktarılır, mesela önceki ilişkilerinden birinde aldatılan biri yeni partnerine güvensizlik duyacaktır.

Özetle eski partnerlerle ilgili bilgiler önemli ipuçlarıdır.

Arkadaşlar:
İnsanlar az veya çok arkadaşlarına danışırlar ve aldıkları yorumlar, dinledikleri anılar ve yapılan  sohbetler ilişki kararlarını ve karakterlerini etkiler.

Özellikle rol model aldıkları kişinin söyledikleri ve yaptıkları Onu takip eden kişi de önemli bir yere sahiptir. Sizin yazdığınız ve söylediğiniz şeyler partnerinizin arkadaş grubu veya rol modeli tarafından değerlendiriliyor olabilir.

Bu noktada partnerinizin rol modelini ve arkadaş grubunu analiz etmek yerinde olacaktır çünkü toksik kişilerin söyledikleri sizin ilişkinize yansır ve uzun vadeli düşünüyorsanız partnerinizi uyarmanız gerekebilir.

Rol modeli veya arkadaş grubuyla sizi tanıştırmak istemeyen Partner sizinle henüz ciddi düşünmüyordur kim eşi olarak gördüğü birini arkadaş grubuyla veya rol modeliyle tanıştırmak istemez ki?

Ek olarak insanlar kendisine benzeyen kişilerle arkadaşlık kurma eğilimindedir. “Çevrendeki 5 kişinin ortalamasısın”; sözü karakter analizinde ipucu toplarken geçerlidir.

Ekonomik sistem:
Ülkeden ülkeye farklılık göstermekle birlikte genel olarak dünyada bir tüketim propagandası hakimdir. Bu propaganda her şeyi tüketilebilir olarak
algılamamıza sebep olabilir. Bununla birlikte kadın erkek ilişkileri tüketim temelinde şekillendiğinde ileride yaşanacak bir tökezlemede diğer partnerin el uzatmak yerine yeni ufuklara yelken açması daha olasıdır. Partnerinizin tüketim alışkanlıklarını inceleyin. İhtiyacı olmadığı halde harcama yapıyor mu?

Ekonomik gücünü aşan şeyler için para mı biriktiriyor yoksa kredi mi çekiyor? Kredi kartı kullanım alışkanlığı nasıl? Borçlarına sadık mı? Bir ürünü almaya nasıl karar veriyor? Yüksek statülü veya güzel görünmek için gücünü aşan harcamalar yapıyor mu? Aile bütçesi için harcama yapmaya ve
gelecekteki çocuk için birikim yapmaya istekli mi? Yaptığı harcamalar sosyal medyasına ne kadar yansıyor? Tüketim toplumunun kölesi olmuş mu? Sizin gelirinize, birikiminize ve mal varlığımıza bakış açısı ne? Sizin ekonomik seviyenizden memnun mu? (Memnuniyetsizlik dırdırı nedir araştırın.) Bu soruların cevapları size gerekli ipuçlarını verecektir.

Karakter analizi yaptığımız kişinin ailesi eski partnerleri arkadaş çevresi ve ekonomik sistemle ilişkisini incelerken şu 3 şeyi de analiz etmek yerinde olacaktır.
1) Sosyal medya analizi: Partnerinizin arkadaşları ailesi ekonomik sistemle ilişkisi ve eğer bulabilirseniz eski partnerleri hakkında çok fazla ipucuna ulaşabilirsiniz. Ek olarak sık kullanım ve yüksek takipçi sayısı ilgi budalalığına işarettir.

2) Bize ve başkalarına olan davranışlar: İnsanları “Bir kere yapan bir daha yapar”, “başkasına yapan bana da yapar” anlayışıyla değerlendirip
gördüğünüz olumsuz davranışlarla daha sonra da karşılaşabileceğinizi kabul ederek analiz yapın. Mesela eski partnerinin dedikodusunu yapan kişi ayrıldığınızda sizi de sağda solda anlatır.

3) inanç sistemi : Kişinin inanıp takip ettiği dini siyasi ve felsefi akımlar ve topluluklar o kişinin karakterini ve ilişki içerisindeki davranışlarını etkiler. İnsanlar genelde bu konularda konuşmaya isteklidir sorularla
muhabbeti açıp ilgiyle dinlerseniz gerekli ipuçlarını öğrenirsiniz.
Bu noktada empatiye inanıp inanmadığı çok önemlidir.

Son olarak Ppartner seçimi için karakter analizi yapmak bir yapbozun parçalarını birleştirmeye benzer, zaman ve sabır ister. Birkaç parça ile resmin bütününü göremezsiniz. Sabırlı olun, birkaç ayda birikecek bir sürü ipucu size genel bir tablo verecektir. Ve en önemlisi yaptığınız analizler sonucunda edindiğiniz bilgiler hoşunuza gitmediğinde “ben bunu değiştirtirim, benim için değişir” diye düşünmek yerine ben bunu uzun vadede kabullenebilir miyim? diye kendinize sormalısınız.  Çünkü karakter değişimi normal şartlarda 10 yıllar alır psikoterapiyle bu süre erkene çekilebilir ama yine de uzun sürer. Hepsinden önemlisi değişmek istemeyen insan, her gün günde 10 saat psikoterapi de alsa hipnoz da yaptırsa değişmez. Değişim içten gelen bir şeydir. O nedenle analizinizi görmezden gelmek veya ben bunu değiştiririm demek yerine karakterin kolay
kolay değişmeyeceğini kabul edip kararınızı ona göre verin.

Not 1: karşı tarafta benzer bir analiz yapacağı için ailenizden, eski partnerlerinizden, arkadaşlarınızdan, sosyoekonomik durumunuzdan ve inançlarınızdan bahsederken dikkatli olun.

Not 2: Ben karakter analizinden bahsederken “ama ben ailesinden cinsel istismar görmüş Buna karşın kendini yetiştirerek çok güzel bir aile kurmuş çocuklar tanıdım” diyerek beni zor duruma sokmuş bir terapist tanımıştım. İnsan kendi kendini inşa eder iddiası hiçbir deney anket veya istatistik  çalışmasıyla desteklenememiştir. İnsanı çevresi şekillendirir. Elbette tecrübelendikten sonra çevremizi seçebiliriz. Bununla birlikte bu tecrübeyi de gene çevreden ediniriz. Söz meclisten dışarı ailesi kötü, eski partnerleri kötü, arkadaşları kötü, tüketim toplumunun kölesi olmuş, sosyal medyada ilgi budalası, insanlara karşı manipülatif, empatiye inancı olmayan biri nasıl iyi aile kurabilir?

Bu saydıklarımın karakteri, davranışları ve ilişkileri etkilediği deney, anket ve istatistik çalışmaları ile kanıtlanmıştır. Uzun lafın kısası politik doğrucuların yanında karakter analizinden bahsederken dikkatli olun.

Ödev: Kendi hayatınızda partner seçimi ve karakter analizinde ipucu toplayabileceğiniz şeyleri düşünün ve yorum olarak yazın.

Yazan: Alp Erkoyun

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

54
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
15 Comment threads
39 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
NidaOnur KağankancarAnonimPaul Allen Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
narsistadam
Guest
narsistadam

Sadece arkadaşlarını değil, aynı zamanda partnerinizin arkadaşlarına karşı nasıl davrandığını, onlar hakkında ne düşündüğünü gözlemleyin. Bir zaman sonra size de yer yer onlara davrandığı gibi davranacak çünkü. Şu sıralar buluşmalarda garsonlara vs. nasıl davrandığını gözlemleyerek çıkarım yapmak moda oldu, ancak unutmayın arkadaşlar bu tip durumlarda rol yapmak çok basittir, gerçek yüzünü arkadaşlarından iyi kimse bilmiyor. Bir de işi zamana ve akışına bırakmayıp bir buluşmanızı “çok önemli ve acil bir işim çıktı” bahanesiyle ekin, bir gün ille de yaşanacak bu ve bu sayede önden tepkisini görmüş olursunuz. Bu konuda yaklaşımı size genel olarak sizin kendinizi ön plana koymanız hakkında nasıl bir… Read more »

Not Elegance Gentleman
Guest
Not Elegance Gentleman

Kırmızı saçlı, dövmeli, ateist, seküler solcu, feminist, baba sorunlu, küfür eden, sosyal medyada 1000+ takipçisi olan kız düşünün. Bir de: Kapalı, sağ muhafazakarı, gelenekselci, iyi aile kızı, guzel dilli, sosyal medya kullanmayan bir kız düşünün. İkiside günümüz Türkiyesi de var olan iki zıt uç. Kendi izlenimlerime göre Türkiye’de: Türk erkekleri 20 yaşından evleneceği yaşa kadar(32-38 arası) iki gruptaki kızlar ile de takılıyor, bu kızlar ile yatıyor. ( 2. gruptaki bakire kızların bir çoğu arzu duydukları erkek ile sex yapiyor). Ancak genelde erkekler evlilik kararı aldiklari zaman 2. gruptaki kadınlara yöneliyorlar. Çünkü o gruptaki kadınların evlilik kurumunda daha güvenilir ve mantıklı… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Kırmızı saçlı, dövmeli, ateist, seküler solcu, feminist, baba sorunlu, küfür eden, sosyal medyada 1000+ takipçisi olan kız düşünün. Bir de: Kapalı, sağ muhafazakarı, gelenekselci, iyi aile kızı, guzel dilli, sosyal medya kullanmayan bir kız düşünün. Bu saçmasapan ayrımın o kadar safça ve aptalca ki! Böyle fena yanarsınız söyleyeyim. O muhafazakar gelenekçi dediğiniz kızların bazılarının kocalarına uyguladığı boşanma tecavüzünü bizim mahallenin seküler solcu kızlarında pek duymadım. Ya da düğün tecavüzünü. Bekaretini kocasına saklayan hanım hanımcık iyi aile kızlarının bir kısmı penisin vajinaya girmesi hariç her haltı dibine kadar yapabiliyor ve iki üç erkek arkadaşı olmuş ve onlarla yatmış bir kızcağıza tercih… Read more »

alp elkoyun
Guest
alp elkoyun

katılıyorum, yobaz olduğunu modern görünerek örtenler olduğu gibi başka şeyleri de muhafazakar giyim tarzıyla kapatanlar var. dış görünüş zayıf ipucudur çünkü yeni bir gardrop dizmek asgari ücret ile bile halledilebilir.

Şevket Rıfkı
Guest
Şevket Rıfkı

Sabah programlarındaki skandallara bak. Hepsi türbanlı. İçlerinde bir tane ateist göremezsin. 16 yaşındaki çocuğa kaçan evli çocuklu kadın, başkasından peydahladığı çocukları yıllarca kocasına kakalayan kadın, 94 tane erkekle yazışan kadın vs… hepsi mi aynı tip olur? Hani marjinal bizdik? Bunlar senin önyargıların olan seküler solcu kızlara hiç benzemiyor.

Not Elegance Gentleman
Guest
Not Elegance Gentleman

Sol tarafa biraz önyargılı olduğumu kabul ediyorum. Sağ taraftaki “gelenekselci muhafazakâr” türk kadınları ile de hiç yatmadım, sadece etrafımda gördüklerimi yazdım.

Türkiye’deki sosyolojik durumu “seküler solcu ” ve “muhafazakar sağcı” betimlemesini kullanarak anlatmaya çalıştım.

Çünkü bugün Üsküdara çıktığınızda sağcıları, Kadıköy’e indiginizde solcuları beraber görürsünüz.

Kısaca; Redpillden bir haber olan insanımız halen daha, sürü psikolojisi ile: kendine daha yakın olan insan ile ciftlesiyor.

@Şevket Rıfkı bana solculara onyargilisin yazıyorsun. “Sabah programlarındaki skandallara bak. Hepsi türbanlı. İçlerinde bir tane ateist göremezsin.” Yazdıklarından *sağcı muhafazakâr önyargısı taşıdığını anlamak zor değil .

alp elkoyun
Guest
alp elkoyun

skandallara bulaşanların ateist gibi değil de dindar gibi takılması bir kesimi zan altında bırakabilir, bununla birlikte bu suçlu insanlar “takiye” yapıyorlar yani neyin arkasına saklanmaları gerektiğini biliyorlar. eğer toplumumuzda kedi kesmek saflık ve ahlak sembolü olsaydı bu insanlar çatır çatır kedi de keserdi.

Ahmet
Guest
Ahmet

Aslında yorumu yazan kısmen haklı ancak o dediği kişilik sadece belli tarikatların içerisinde var. Acikcasi kapalı oldukları için onlara hiç yurumedim. (İstemsizce saygı duyuyorum) ama gerçekten temizler. Saf değil temiz. Öyle bir kadinla evlenmek isterdim.

Kirmizihapligenc
Guest
Kirmizihapligenc

Güzel yazı elinize sağlık. Kız arkadaşımızın çevresinde olan kişilerin kötü davranışlara karşı verdiği tepkinin önemli olduğunu düşünüyorum. Benim eski kız arkadaşımın kız kardeşi küçük yaşta sevgili yapıp ,aldattığını gülerek anlattığı zaman eski kız arkadaşım gülerek tepki vermişti. Ayrılmak için yeterli bir sebep olduğunu düşünüyorum. Bu davranışa karşı gülerek verilen tepki kendisinin vereceği tepkiyi yansıtıyor.

alp elkoyun
Guest
alp elkoyun

kesinlikle katılıyorum, ailesinde yaşanan kötü olaylar zayıf ipucu, bu olayları desteklemesi ise çok ciddi bir ipucudur. birde ilginçtir günümüzde aldatmak cool bir şey oldu, buna böyle bakan bir partnerin aldatırsa kendini cool hissedeceği gerçeği yenilir yutulur değil, başarılarının devamını diler 3 hayırla gönderirim.

Ahmet
Guest
Ahmet

Bilader ne alaka.

Alp Elkoyun
Guest
Alp Elkoyun

Aldatma olaylarını cool veya komik bulan kişilere dikkat etmek Bence mantıklı bir hareket

Koray
Guest
Koray

Mahmut Abi doğru yeri burası mı bilmiyorum ama bu konuyla bağlantılı olarak fikrini almak istediğim bir şey var. Ben kızlarla tanışmalarımı sosyal medya ve dating uygulamaları üzerinden gerçekleştiriyorum. Kızlarla tanışırken bu siteden öğrendiklerim doğrultusunda onların karakter analizini yapmaya çalışıyorum ve genelde büyük çoğunluğunda bazı noktalarda kırmızı alarmlık ya da kırmızı alarmlık olamasa bile benim içime tam sinmeyen durumlar tespit ediyorum. Özellikle şu dating uygulamalarındaki kızlarda hep bir kırmızı alarmlık durum çıkıyor. Ama yine de bazılarına karşı belli düzeyde bir hoşlantı oluşuyor ve bununla birlikte doğal olarak cinsel arzu da duymaya başlıyorum, onları cinsel olarak elde etme dürtüsü oluşuyor içimde. Yani… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Özellikle şu dating uygulamalarındaki kızlarda hep bir kırmızı alarmlık durum çıkıyor. Ama yine de bazılarına karşı belli düzeyde bir hoşlantı oluşuyor ve bununla birlikte doğal olarak cinsel arzu da duymaya başlıyorum, onları cinsel olarak elde etme dürtüsü oluşuyor içimde. Yani kafamda oluşan düşünce biçimi: “bu kızlarla asla uzun süreli ilişki düşünülmez ama şartlar oluşursa da cinsel birliktelik yaşarım”. Bu normal bir düşünce. Sonrasında hedefime ulaşmak için bu kırmızı alarmlık ya da içime sinmeyen durumları göz ardı edip (love bombing derecesinde abartılı olmayacak şekilde) mümkün olduğunca ılımlı yaklaşmaya, sevecen ve ilgili davranmaya çalışıyorum. Kırmızı alarmları okurken çoğu erkeğin yaptığı bir hatayı… Read more »

Flyer
Guest
Flyer

Mahmut abi arkadaşlık konusunda, fazla samimi erkek arkadaşları olması ve bundan rahatsız olduğumuzu bilmesine rağmen devam eden kızı sadece buna bakarak ilişki materyali olarak görmemek doğru mu?

Mahmut Abi
Admin

Doğru ama bırak ilişki materyali olup olmamasını, seni rahatsız eden ve rahatsız olmakta da pek haksız olmadığın bir şeyi yapıp duran kızı hayatında tutup drama yaşayıp durmanın küçültücülüğüne değer mi? Hayat kaliten düşüyor.

Gözlem Gücü
Guest
Gözlem Gücü

Özgüveni düşük olan kadınlar genelde karın ağrısı oluyorlar. Ancak özgüveni düşük olup pek de sıkıntı çıkarmayan kadınların özgüvenleri nasıl yükseltilebilir? Ailelerin tanıştırılma süreci düşünüldüğünde anne ile tanıştırma fikri pek cazip görünmüyor. Zamanlaması nasıl olmalı? Ailesinin analizinde nelere dikkat edilmeli? Babasını genç yaşta kaybeden kadınların size yüklediği anlam daha farklı olabiliyor. Baba figürü eksikliği ilişkiye nasıl yansır?

Mahmut Abi
Admin

Ancak özgüveni düşük olup pek de sıkıntı çıkarmayan kadınların özgüvenleri nasıl yükseltilebilir? Burada en iyisi her zaman istediğine yakın birini bulmaktır. Bu kızı yükselteceğim diyorsan o biraz zor. İnsanlar genelde zor duruma düşünce değişirler sen de sevgilini zor duruma sokamazsın. Ailelerin tanıştırılma süreci düşünüldüğünde anne ile tanıştırma fikri pek cazip görünmüyor. Zamanlaması nasıl olmalı? Evlenme kararı alana kadar aile ile tanışmamak gerek. O nedenle çoğu sevgilinizi hiçbir zaman tanıştırmayacaksınız. Babasını genç yaşta kaybeden kadınların size yüklediği anlam daha farklı olabiliyor. Baba figürü eksikliği ilişkiye nasıl yansır? Kadının bununla nasıl başetmiş olduğuna bakar. Bu grup içinde sadakat, özgüven, vs. eksikliği daha… Read more »

Bakış Açısı
Guest
Bakış Açısı

Zorluklarla mücadelede kadına da görevler düşüyor. Buna zorlayamazsın ama hayatla savaş halindeyken sana yeterince destek olamayan, her şeyi senden bekleyen kadını da yanında tutamazsın. Mücadeleci güç de destekleyici ruhtan beslenir. Kadın kendini geliştirmemeli mi? Aile ile tanıştırma süreci de bambaşka bir evre. Özellikle annenin istemediği, onay vermediği bir ilişkide, kadında ısrar etmek ne kadar doğru? Elbette her şey süt liman olmuyor ancak burada ölçü tam olarak ne olmalı? Baba figürü yerine geçemeyiz, geçmemeliyiz de. Sığınacak bir liman aradıkları doğru. İçgüdüsel olarak çekildikleri erkekler belli, doğaları bu. Baba figürü eksikliği veya sorunu yaşayan kadını uzun vadeli ilişkide, evlilikte düzeltmek mümkün değil… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Ben kadın kendini geliştirmemeli demiyorum. Kimse kendini sen istiyorsun diye geliştirmez, kendini geliştirmeye istekli birini bulacaksın diyorum.

20 yaşından sonra annenizin çocuğu değilsiniz, karar size düşer annenize değil. İkincisi ortalama, ana kuzusu, oğluş Türk erkeği olmayın, bu işte asıl geri bildirimi babanızdan alın, annenizden değil.

Sorun baba figürü eksikliği yaşaması değil bunun kadını bozması. Bu eksikliğin bozumunu size gelene kadar düzeltmemiş kadının sonradan düzelmesi çok küçük ihtimal.

Karşı cinsi düzelteceğim fantezisi kadın ruhunun bir özelliği sizin içinizde bunun olması hiç de iyiye işaret değil.

E-p-n
Guest
E-p-n

Evli kadının dışarı çıkarken sürekli açık giyinmesi ve makyajlı olması kocası dışında diğer erkeklere bir davet sinyal midir kadın bu şekilde başka erkeklere işaret mi veriyor?

Mahmut Abi
Admin

Fazla açıksa özellikle de sonradan açıldıysa evet ama açık giyiniyor kavramı Türkiyede çok göreceli. Biri mesela kapalı giyinmemeyi açık bulur ama bu dışarı cinsel sinyal anlamına gelmez.

Ali
Guest
Ali

Selam direkt konuya girmek gerekirse ben acıdan beslendiğimi ya da ilişkiden korktuğumu düşünüyorum. Kızlarla konuşmayı, tabak çevirmeyi bilen birisiyim ve kızlardan da ilgi görürüm ama doğru dürüst ilişkim olmadı ve olanların hiçbiri uzun değildi. Oturup düşündüğümde bunun benden kaynaklı olduğunu fark ettim. Birisiyle tam olacağı zaman hep bir sebep bulmuşum. Bu sebeplere kendimi de inandırmak için kendimi başka birine platonik aşık sanmışım.
Bunun sebebinin çocukluk travmalarım olduğunu düşünüyorum bu yüzden psikologa gitmek çözüm olabilir ama gidebilecek durumda değilim (3. Kez üniversite sınavına hazırlanıyorum.) Ne yapmalıyım?

Mahmut Abi
Admin

Kızlardan tamamen uzak dur, tamamen sınava odaklan, üniversiteyi kazanırsan ya da artık olmayacağına karar verip bir işe girersen düşünürsün.

Ali
Guest
Ali

Tamamdır abi

Samed
Guest
Samed

Abi kadınsız 31 mi çekelim sınava kadar

Mahmut Abi
Admin

Evet.

Zaten sınava hazırlanan liseliyseniz kızlara yürüseniz de o çocuk yaşta 99% seks yapamayacaksınız ve yine mastürbasyon yapacaksınız.

Alper
Guest
Alper

Mahmut abi selam, Ailesini tamamen kaybetmiş, kardeşleriyle de görüşmeyen bir kız arkadaşım var.(ben 26 kız 20) kızla 4 aydır beraberiz. Şu ana kadarki en uzun ilişkimdi, uzakta yaşadığı için ayda 10gün civarı bende kalıyor. kız borderline, tanılı psiyatristen, 30 yaşında intihar etmeyi düşünüyor. aşırı düşünmekten (ben de dahilim konulara) oluyor. Ama gerçekten çok ideal rollere sadık,sekste iyi, yani utanmasa beni giydirip işe yollayacak. Bu konularda olması gerektiği gibi ilişkimiz. Şimdi olaya geliyorum. Dün instagramda bir ay önce olan bir şeyi gördü.Grupa bir kız(arkadaşımın sevgilisi) bir reels atmış, bende bu da akım olmuş diye cevap verdim ama orjinali buydu dedim, sonra… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Tanılı borderline, çok yalan söyleyen bir kadınla çıkmamalısın yani çok yeniysen eğer sitede borderline vs. yazılara bak.

Ecevit
Guest

Mahmut abi bisiksüel kadınlarla sevgili olmak hakkında ne düşünüyorsun? Ben sevgilimin biseksüel olduğunu öğrendim. 1 yıl civarı bir ilişkimiz var. Şimdi arkadaşı olan bir kızla bir dönem beraberliği olmuş. O kızla çok konuşmuyor ama bi ara beraber olduğumuz bir ortamda kaçamak bakışmalarına şahit olmuştum. Bir keresinde de ikimiz yataktayken kızlarla sevişirken erken boşalma, orgazm olamama gibi şeyler hiç olmuyor demişti. Bozuldum gibi hissettim ama belli etmedim tabii. Kızı seviyorum ama bazen kafama takılıyor. Kadınlar bizim cinsel rakibimiz değil aslında bunu takmam anormal mi? Dr redpill “yeterince özgüvenli bir erkek bunu mesele etmez neden ffm yapmıyoruz der gülerek” demişti. Acaba özgüvensiz… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Kadınlar bizim cinsel rakibimiz değil aslında bunu takmam anormal mi? Dr redpill “yeterince özgüvenli bir erkek bunu mesele etmez neden ffm yapmıyoruz der gülerek” demişti. Bence de senin aklına neden FFM fırsatı gelmiyor da birden kendi performansının şüphesi başlıyor. Kız bana “kızlarla sevişirken erken boşalma, orgazm olamama gibi şeyler hiç olmuyor” dese, “hadi ya, bir ara gözlemci olarak katılmak isterim, bakalım nasıl oluyor” diye FFM sinyalini verirdim. Olur olur, FFM güzel bir şey, yapmasanız ölmezsiniz ama yapması bonus bir şey. Acaba özgüvensiz miyim? Öyle davranıyorsun. Biseksüel kadınla sevgili olurum ama evlenir miyim bilmem. Siz sevgililiği inanılmaz abartıp neredeyse yapışık evli… Read more »

Ecevit
Guest

Neden evlenme konusunda çekimser kaldın? Evliliğe de bir şekilde sevgilik yoluyla gidiliyor sonuçta. Kızla ilişkimi sevdiğim için bu soruyu sordum. Kız ffm e sıcak bakmıyor ayrıca ben de çok üstelememiştim. Daha önce ffm yaptın mı Mahmut abi? Nasıl oluyor? Bir de ffm yaptığımız kızın mmf isteme durumu var mı, çünkü sonuçta erkeklerden de hoşlanıyor?

Mahmut Abi
Admin

Her sevgililik evliliğe gidecek diye bir şey yok. Ya da sevgili olduğun kızla evlenmeyi planlayacaksın diye bir şey de yok.

Daha önce ffm yaptın mı Mahmut abi? Bunun nasıl olduğunu bir podcastte anlatmıştım.

Paul Allen
Guest
Paul Allen

Mahmut Abi, o podcast’i ne zamanlar yapşıtın ve bir discord toplantısında mı söylemiştin? Eğer hatırlıyorsan atarsan sevinirim. Ayrıca bu podcast’i bilen arkadaşlar da alta yazarsa minnet duyarım.

Paul Allen
Guest
Paul Allen

Mahmut abi anlaşılan bu podcastin linkini atacak biri yok, videonun bağlantısını sen bırakır mısın?

Mahmut Abi
Admin

Hangi podcastın neresindeydi hatırlamıyorum. Hank Moddy FFM yaptın mı, nasıl yapılır diye sormuştu ve cevaplamıştım. Şimdi bulup buraya koyarak gençlere kötü örnek olmayalım.

Anonim
Guest
Anonim

Evlenir miyim bilmem derken ne kastettin abi? Evlenenin vay haline gibi mi yoksa gerçekten mi fikrin yok? Ben de biseksüel biriyle beraberim ve ilişkim KH çerçevesinde gittiği ve feminen olduğu sürece bunu çok dert etmiyorum. Hata mı yapıyorum?

Anonim okuyucu
Guest
Anonim okuyucu

Abi selam 22 yaşındayım. İstanbul’da üni okuyoruz kız arkadaşımla beraber. 2 senelik bir ilişkimiz var. İlişki gayet geleneksel kadın erkek rolleri çerçevesinde gidiyor ikimizde sorun çıktığı zaman büyütmüyoruz, sakin yaklaşıyoruz. Fakat ilişki ilerlerken kafama takılan birkaç şey var: 1) Onun 2. ilişkisi, benim ilk ilişkim. Böyle olunca biraz retroaktif kıskançlığa düşüyorum. “Ya benim de ilişkilerim oldu” diyip işin içinden de çıkamıyorum haliyle. 2) Kendisi panseksüel. FFM yap deme abi takılma zamanları geçeli çok oldu 😀 . Vallaha bu konuları hiç bilmiyorum, gerçekten panseksüellik diye bir şey var mı yoksa post modern bir akım mı… O yüzden sormak istedim. 3) Kendisi… Read more »

Mahmut Abi
Admin

1) Demene gerek yok zaten. Senin de ilk ilişkin olmayacak zaten o nedenle çok dert edilecek bir şey yok. Daha 22 yaşında çıktığın kızı evleneceğin kız sanacak kadar mavilileşmezsen sorun kalmaz. 2) Heteroseksüel birinin heteroseksüel olmayan biriyle uzun vadede uyumlu olacağını sanmıyorum. Ayrıca o aşamayı geçtik demen senin ilişkiye evlilik gibi baktığına, fazla ciddiye aldığına işaret. O aşamayı geçtiysen bana ne soru sorarsın, olan olmuş zaten. 3) İdeal değil ama çok da mühim değil. 4) Heteroseksüel birinin heteroseksüel olmayan biriyle uzun vadede uyumlu olacağını sanmıyorum. İlişki gayet geleneksel kadın erkek rolleri çerçevesinde gidiyor dedikten sonr anlattığın kız profili aşırı komik… Read more »

Anonim
Guest
Anonim

Sıkıntı da komik olması zaten. Karanlık rüya ile de özel görüşmemde o da bana “enteresan bir kadın profili. İşin zor, kendin karar vermen gerekiyor.” demişti. Gerçi sonrasında da ” daha güzel kızlar göreceksin. Kendini kapatma.” demişti ama daha güzel kızlar her zaman olacak o yüzden bunu sağlıklı bulmadım. Belkide yaşım genç diye cezbeder diye düşünmüştür :D. Yani kız gerçekten küçük yaşta bekaretini kaybeden birisi gibi veya ortalama bir LGBT bireyi gibi aşırı davransa elemem kolay olur. Ama bunlara ters davranınca rasyonelleştiremiyorum da. İlişkinin içinde normal bir kız var. Sormasam bu iki mevzuyu da anlamazdım veya şüphelenmezdim. Belki de küçük yaşta… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Ayrılmazsanız da sen ayrıl, skor peşinde koş diyen de oldu bana ama iyi giden ilişkiyi skora değişmek mantıklı gelmedi. Bir kızla uzun süreli ilişkide olmamanın tersi skor peşinde koşmak değil.

Anonim
Guest
Anonim

Tersi o olmasa da bana mantıklı gelmedi bilemiyorum. Peki şu durumda yapacağım en mantıklı şey ne olur abi? Ben gittiği yere kadar zorlamadan gideceğimi düşünüyorum ( yarın ayrılıksa da eyvallah, 10 sene sonra evlilikse de eyvallah. Tabii evliliği düşündüğüm bir senaryoda. Yoksa kız istiyor diye evlenemem.)

Bir de yukarıda diğer yazdıklarım hakkında ne düşünüyorsun abi?

Sen böyle tokat gibi cevap verince daha rahat sindiriyoruz hapı abi. Sevgiler saygılar :D.

Mahmut Abi
Admin

Kendisi 18 yaşından önce bir kadına bekaretini kaybetmiş. Benden önceki ilişkisi de bu. Tek gecelik bir şeymiş. En büyük soru işareti bu benim için. Evet bu soru işareti ama şimdi iyi vakit geçirip birlikte olmaya bak sonra evliliğe ciddileşirse düşünürsün.

Hem tek gecelik olması hem 18 yaşından önce olması hem de retroaktif kıskanclığımı tetiklemesi açısından Bu retroaktif kıskançlık değil. Kızın cinsel geçmişinin şaibeli olması ve bu nedenle de senin kızın sadakat güvenilirliğinden şüpheye düşmen bu.

Sence bunları takmalı mıyım? Çok gri alan. Kızın bugününe ve son 2 senelik performansına göre hayır takmamalıyım diyebilirsin.

Anonim
Guest
Anonim

Anladım abi. Zaten ciddileşecek düzeye gelene kadar da daha çok sene geçer. Sanırım o da sadakatine emin olmam için daha doğrusu geçmişini takmamam için yeter. Gerçi 2 sene bile bence yeterli bir süre. Sen ne dersin? İlişkideki performansını şahsen daha önde tutuyorum KH’daki istatistiklere göre elemek bana mantıklı gelmiyor. Tabii ki göz ardı da etmiyorum. Panseksüellik mevzusu ileride bana sıkıntı açar mı göreceğim. İlk ilişkim olup olmaması da tek eşli bir hayata karar verirsem sıkıntı değil sanırım. Gerçi saygı sevgi çerçevesinde bir ilişkiden keyif alıyorum. Bu yüzden hoşuma gidiyor. Bu mavi hap sayılmaz sanırım. O retroaktif kıskançlığı şu yüzden söyledim.… Read more »

Paul Allen
Guest
Paul Allen

Mahmut Abi selam. Sence biseksüel kızdan uzun ilişki meteryali olur mu? Eğer olmazsa bu tip kızlarla ilişkimizi hangi bağlamda yürütmemiz daha doğru olur? Teşekkürler…

Mahmut Abi
Admin

Belki olabilir ama ben heteroseksüel bir erkek olarak mümkün olduğunca heteroseksüel olmayan biri ile beraber olmamaya bakarım. Belli bir ortak temel açısından ve biseksüel bir kadınla uzun süreli ilişki olur da evlenmem muhtemelen.

kancar
Guest

Hayatımdaki kadın doğum günümde benimle güzel bir sex yaptı ve sonrasında o gece bana saçma sapan çocuklara ancak verilecek bir gece lambası hediye etti ve demoralize oldum fazlasıyla. Çalışan maaşlı bir kadın ve bu basitce hareketi neye yorumlamalıyım anlamadım?

Mahmut Abi
Admin

Kızın basitçe bir hareketi yok, sen hediyeni beğenmemişsin.

kancar
Guest

Neleri sevdiğimden haberdar. saat hastalığımı biliyor saat alabilir di?olgun bir kadın olgun bir erkeğe böylesine basit bir hediye aldığında rütbesi düşürülür mü? piyasa değeri 50 tl bile yok hediyenin?

Mahmut Abi
Admin

Allah’ım sabır.

Onur Kağan
Guest
Onur Kağan

Evet ben bunu kendi bildiğim şekilde yaptım. İpucu toplarken eski sevgili konusu açıldı, sakince sordum ve bazı bilgiler öğrendim. Yaşantısını, geçmiş anılarını öğrenmeye çalıştım. Ben de anlattım o da anlattı. Birbirimizin güzelce gözünü boyadık. Hoşlanma arttı ve cinsel ilişki oldu. Bu da her iki taraf için çok tatminkardı (hala da öyle). Tabi tüm bu ipucu toplama sürecinde, karşımdakinin hareket ve tavırlarından bana yalan söylediğine emin oldum. İleride de kişiyi tanıdıkça bu yalanların kanıtlarınortaya tek tek çıktı. Tabi bunu hiç unutmamak gerektiği kanaatindeyim. İlişki öncesi flört dönemi ve ilişkinin ilk zamanlarında, her insan kendisini karşı tarafa yağlayıp ballayıp anlatır. Bunu doğal… Read more »

Mahmut Abi
Admin

İlişki öncesi flört dönemi ve ilişkinin ilk zamanlarında, her insan kendisini karşı tarafa yağlayıp ballayıp anlatır. Bunu doğal karşılamak gerek diye düşünüyorum. Sizce de öyle değil mi? Evet ama bunun bir sınırı var. Şimdi ise 4 defa eski sevgilileriyle ilgili konu açıldı ve 4 ünde de bu konuda yalan söylediğini kanıtladım. Burda dikkat edilmesi gereken şey, ben kurcaladım, yalanını ortaya çıkardığım için kurcalamama kızamadı bile, telefonunu, sosyal medyasını, sohbet ederken sordum, onu konuşturdum vb. Yalana da bağlı ve ayrıca kızı eski sevgilileri ile ilgili bu kadar konuşturmak hastalıklı bir davranış. Bu 5’inci de tamamen çok daha sakin ve olgun davranarak… Read more »

Nida
Guest
Nida

Kız arkadaşımızın, onun arkadaş grubunda ve ailesinde çok pasif ve fazla uyumlu olması kırmızı bayrak mıdır?

Mahmut Abi
Admin

Ne alaka?