Manipülasyon nedir?

Manipülasyon nedir?

Beyninin ne kadar kolay manipüle edilebileceğini anlayana dek, başkasının oyununda bir kukla olarak kalırsın – Evita Ochel

Üstü kapalı duygusal manipülasyon taktikleri gizli kontrol metotlarıdır. Bu aldatma taktikleri davranışları ve algılamayı değiştirmek için kullanılırlar. Üstü kapalı manipülasyon senin bilinçli farkındalığın alt bir seviyesinde işler. Kurbanlar genellikle bu olurken manipüle edildiklerini anlamazlar. Bu yüzden kesinlikle manipülatörün kullandığı bu metotların farkında olmak önemli.

Peki, bu manipülatör insanlar kimlerdir?

En becerikli ve tehlikeli manipülatörler psikolojide dark triad (karanlık üçleme) denilen bir terimden gelirler. Psikopat, narsist ve makyavelist kişilikler empati yoksunudur ve kendi çıkarları için manipülasyonu planlı ve amaçlı bir şekilde yaparlar, diğer insana neye mal olursa olsun. Onlar kendi çıkarları için diğer insanları kullanan duyarsız, hassas olmayan, agresif ve fırsatçı kişilerdir. Senin partnerinin, arkadaşının, komşunun, yakınının, iş arkadaşının veya patronunun bu karanlık üçlemenin bir üyesi olması tamamıyla mümkündür. Onlar normal bir görünüş yaratarak gerçekten kim olduklarını saklamaya çalışırlar.  Ve sıklıkla cazibeli ve sevilen bir karakterdedirler; ama bu maskenin altında kötü niyetli amaçları hala aktif olarak çalışıyordur. Bu bireyler onlara yakın olan herkesin zihinsel sağlığı için zararlıdırlar.

Ciddi psikolojik bozuklukları olmayan insanlar da  manipülasyonu istediklerini almak için, kötücül bir amaç olmadan ve bazen ne yaptıklarını bilmeden kullanırlar. Şöyle denir ki, bizler ihtiyaç ve arzularımızı direkt yollardan dile getirmektense, manipülasyonu bu durumlarda kullanmaktan suçluyuz. Manipülasyonu patolojik bir manipülatör olarak kullanan biriyle zaman zaman isteklerini almak için kullanan biri arasında fark vardır. Patolojik manipülatörler diğerleriyle bir bağ kurmaları için başka bir yol bulamazlar ve ilişki için ortaya koyabilecekleri hiçbir şeyleri yoktur, sevgi ve samimiyet gibi. Onları değiştirmenin bir yolu yoktur.

Manipülasyon senin bilinçli karar alma, kendi lehine, değerlerin ve sınırlarınla davranma becerinin altını oyar. Diğer bir deyişle, manipülasyon diğer türlü yapmayacağın şeyleri sana yaptırır.

Daha kötüsü, duygusal manipülasyon metodolojik olarak kendi öz değerine, öz güvenine ve kendi algına güvenini zayıflatır. Kendinden hoş olmayan bir şekilde, ta ki kendine saygını ve gerçeklik algını yitirene dek taviz vermene neden olur. Savunmanın zayıflamasıyla ya da tamamen silahsız kalmanla, daha fazla manipülasyona açık hale gelirsin.

Becerikli bir duygusal manipülatör senin öz değerini ve duygusal refahını kendi eline almak için seni ele geçirir. Bir kere kandırmacaya geldin mi bu büyük bir hatadır, metodolojik olarak kimliğini ve psikolojik sağlığını yitirirsin.

Başarılı, amaçlı ve kötücül manipülatör kendi kırılganlıklarını bilmeli,  agresif niyet ve davranışlarını gizlemeli ve manipülasyonlarının sana vereceği zararı önemsemeyecek kadar acımasız olmalı. Kontrole almak ve istediğini almak tek önemli olan şeydir.

Manipülatörün taktiklerinin farkında olmak gizli agresifliği tanımlamak için önemlidir. Ama bu her zaman yapması kolay bir şey değildir çünkü manipülatörler manipülasyonu görmen ve sağlıklı düşünmeni önlemek adına senin güvenine, şüphene ve güçlü duygularına – suçluluk, korku, sevgi ve utanç- bel bağlarlar. Çoğu durumda bu duyguları bir amaç için uyandırırlar. Bu manipülatörün yaptığının yanına kalmasını sağlayan bir şeydir. Bu yüzden, kendini kendi algından ve sezgilerinden şüphe ederek bulursan bunu fark etmen önemlidir. Veya seni manipülasyona açık hale getiren duygular deneyimliyorsan.

Manipüle edildiğini nasıl bilirsin? 

Duygusal manipülasyon gizlidir ve ne olup bittiğini anlayana kadar seni uzun süre kontrol eder. Bazı manipülatörler hayli beceriklidir. Onlar kukla ustası olarak tabir edilebilirler ve eğer işaretleri bilmiyorsan farkında olmadan onların kuklası olabilirsin.

İplerin bir o yöne bir bu yöne çekilirken, kendini kukla ustasının istediklerini yaparken bulursun. Kendi özgür iradenle hareket ettiğini düşünürsün ama etmiyorsundur.

Eğer manipülasyonun bir kurbanıysan muhtemelen bir şeylerin yanlış gittiğini biliyorsundur ama ne olduğundan tam emin değilsindir. Hatta manipüle edildiğinden şüpheleniyor olabilirsin ama emin değilsindir ve bunun nasıl olduğunu bilmiyorsundur. Bilmek istediğin şey manipüle ediliyor mu yoksa edilmiyor mu olduğundur. Bunu nasıl bilebilirsin?

Aslında, bu düşündüğünden daha kolay ve açıktır.

Bu üstü-kapalı duygusal manipülasyon tekniklerini öğrenmek akıllıcadır. Ama manipüle ediliyor musun diye öğrenmek için manipülasyon teknikleri konusundaki her şeyi bilmene gerek yok. Sadece kendine bakman gerekir.

Manipülasyon zarar vericidir ve devasa negatif etkileri vardır, hatta bunun başımıza geldiğini fark etmemişsek bile şu negatif etkiler suç yerinde bırakılmış deliller gibidir.

Eğer bir ilişkideysen ve aşağıdaki işaretlerden herhangi biri dikkatini çektiyse yüksek ihtimalle manipüle ediliyorsundur:

  • Hoşlandığın biriyle beraber olmanın hazzı, onu kaybetme korkusuna dönüşmüştür. Hislerin mutluluktan anksiyeteye, mutsuzluğa, üzgünlüğe ve hatta umutsuzluğa dönmüştür.
  • Ruh halin tamamıyla ilişkinin haline bağlıdır ve aşırı yüksekte ya da aşırı düşükte hissediyorsundur.
  • İlişkide mutsuzsundur ve çoğu zaman ortada belirsizlik vardır ancak onu kaybetmekten korkuyorsundur çünkü ara sıra çok mutlu hissediyorsundur.
  • Başına gelen bu en iyi şeyi mahvetmekten kendini sorumlu tutuyorsun ama bunun tam nasıl olduğunu bilmiyorsundur.
  • İlişkin çok karmaşıktır ancak nedenini bilmiyorsundur. Başkalarıyla bunu konuştuğunda, kendini “açıklaması zor ve karmaşık” derken buluyorsundur.
  • İlişki ile ilgili takıntı yaşıyorsundur, her detayını “olayı çözmek” adına analiz ediyorsundur. Seni dinleyen herkesle her zaman bunu konuşuyorsundur. Bir faydası olmuyordur.
  • Partnerinle durumundan emin değilsindir, seni sürekli belirsizlik ve anksiyete ruh halinde bırakıyordur.
  • Partnerine sürekli “yanlış giden bir şey mi var?”, “bir şey mi oldu?” diye soruyorsundur. Bir şeyler ters gidiyor gibi hissettiriyordur ama tam olarak ne olduğunu bulamıyorsundur.
  • Sıklıkla defans durumundasındır. Yanlış anlaşıldığını düşünüyor ve kendini açıklama, koruma gereği hissediyorsundur.
  • Güven, kıskançlık, özgüvensizlik, öfke ve aşırı tepki verme konularında problem geliştirmişsindir. Partnerin birçok durumda buna dikkat çekiyordur.
  • Dedektif olmuşsundur. İnternette partnerin hakkında bilgi arıyorsun, sosyal medya hesabına yakından bakıyorsun ve arama geçmişini, mesajlarını, maillerini kontrol etme ihtiyacı hissediyorsundur. Partnerin evde değilken, nerede olduğunu teyit etme ihtiyacı hissediyor ve kaygılanıyorsundur.
  • Tam anlamıyla partnerini nasıl mutlu edeceğini bilmediğini hissediyor. Sıkı çabalıyorsun ama bu işe yaramıyor gibi görünüyor, en azından uzun süredir. Eskiden onu mutlu edebiliyordun ama neyin değiştiğine emin değilsin.
  • Negatif düşünceleri ve duyguları ifade etmek yasaklanmış gibi hissettirir, o yüzden bunları kendine saklamaya çalışırsın. Seni rahatsız eden bu şeyler hakkında konuşamamak seni hayal kırıklığına uğramış hissettirir.
  • Kendini ilişkiden önce hissettiğin kadar iyi hissetmezsin. Daha az özgüvenli, güvende, zeki, aklı başında, çekici hissedersin. Önceden olduğundan daha azısındır.
  • Her zaman partnerinin beklentilerini karşılamada yetersiz kaldığını hissedersin. Kendini yetersiz hissedersin.
  • Sıklıkla suçlu hissedersin ve kendini bolca özür dilerken bulursun. Sürekli olarak yol açtığına inandığın hasarı onarmaya çalışmakla meşgulsündür. Partnerin senden uzaklaştığı için kendini suçlarsın. İlişkini neden sabote etmeye devam ettiğini anlayamazsın.
  • Partnerinin ilgisini tekrar uzaklaştırmamak için onun etrafındayken laflarını dikkatle seçersin, eylemlerini ve duygularını da.
  • Bazen bir volkanın patlaması gibi kızgınlık, hayal kırıklığı ve hatta düşmanlık duygusuyla patlarsın. Daha önce hiç böyle davranmamışsındır ve böyle olmamaya yemin etmişsindir ama ne kadar kontrol etmeye çalışsan da olmaya devam eder.
  • Partnerini mutlu kılmak ve ilişkiyi korumak için rahatsız hissettiğin bazı şeyleri yapıyorsun veya değerlerine, limitlerine, sınırlarına aykırı hareket ediyorsundur.

Başkasının böyle bir ilişkide neden kaldığını ya da geçmişte böyle bir ilişkide kaldıysan bunun nasıl olduğunu merak ediyorsan, ilk olarak, manipülatif ilişkiler böyle başlamazlar. Aslında bu ilişkiler genelde harika bir başlangıç yapar. O senin harika partnerin gibi görünür ve balayı aşaması cennet gibidir. İşler kötüye döndüğünde, ne olduğu konusunda bir fikrin yoktur. Doğal olarak, işleri düzeltmeye ve harika olanı geri kazanmaya çalışırsın. Problemler için kendini suçlayacak şekilde manipüle edilmişsindir. Neden olduğuna inandığın hasarı onarmaya çalışıyorsundur, partnerinin sevgisini geri kazanmaya. Sadakatin karşılığını vermiştir ve sen ve partnerin tekrar yakınlaşmışsınızdır… bir süre için. Bu tamamıyla farkına varamayacağın bir döngü haline gelir.

İkinci olarak manipülasyon yavaş ve sinsice başlar ve git gide artar. “İplerini kim çekiyor?” adlı kitabın yazarı Harriet B. Braiker: “manipülasyon zaman içinde evrimleşir, şekillenir” diyor. Ve kurbanlar umut verici kazanımlarla ve kaybetme tehditleriyle kontrol edilir. Üstü kapalı ve çeşitli manipülasyon taktikleri uygulanır. Diğer bir deyişle bir suiistimalci olan manipülasyoncu belirsizlik yaratır ve sana arzu ettiğini verme konusundaki geri-ileri hareketleriyle şüphe duymanı sağlar, arzu ettiğini geri almakla tehdit eder.

“Tehlikeli kişilikler” kitabının yazarı 25 yıllık FBI ajanı olan Joe Navarro şöyle açıklıyor: “Sonunda bu ilişkiye nasıl girdiğin önemli değildir. Bu ilişkinin tek taraflı, suiistimalci ve toksik oluşu önemlidir. Sorulması gereken soru çok basittir: “Cazibelerini ve davranışlarını seni kendi çıkarları için kontrol etmek için mi kullanıyorlar? Seni manipüle mi ediyorlar? Seni incitecek şeyler mi yapıyorlar ya da seni riske mi atıyorlar? İlişki tek taraflı gibi mi hissediyorsun? Bu ilişkide inciniyor musun?”

Eğer bu sorulara cevabın “evet” ise, seni kontrol eden toksik iplerinden kendini çözme ve hayatını geri alma zamanı.

Duygusal manipülasyon, duygusal bir suiistimaldir. Duygularını ve davranışlarını üstü-kapalı manipülasyonla kontrol eden kişi sana değer vermez, saygı duymaz veya senin iyiliğini umursamaz. Her ne pahasına olursa olsun bu ilişkiyi bırak ve gerekirse profesyonel yardım al. Becerikli bir manipülatöre maruz kalmak ciddi ve kalıcı psikolojik hasarlar verebilir.

İlişkinin değerli mi yoksa zararlı mı olduğunu ve bitmesi mi gerektiğine sadece sen karar verebilirsin. Ve farkındalık üstü-kapalı manipülasyona karşı ilk defansındır.

Çeviriyi yapan : Secret

Sana tavsiye edeceğim 2 adet ürün var:

%3’lük Erkekler Video Seti

Çekici Erkek Eğitim Seti

Ayrıca bkz. Kadınların erkekleri manipüle etme teknikleri

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

65
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
27 Comment threads
38 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
Tunaahmetİsmimi vermek istemiyorumÇağlarAlper Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
GırmızıHap
Guest
GırmızıHap

Merhaba, kız arkadaşımla ilgili yaşadığım problemlerde olayın beni rahatsız ettiğini ve yapmamasını gerektiğini güzelce anlatıyorum. Fakat bunu bilinçsiz yaptığını ve niyetinin öyle olmadığını söyleyerek savunmaya geçip ağlıyor hemen.(Hakaret veya küçük düşürücü konuşmuyorum sadece güzelce derdimi anlatıyorum.) 1 hafta sonra veya ona benzer olay yaşanınca tekrar benzer hatayı yapıyor. Uzun bir ilişkimiz vardı ve bu hep bu şekilde devam etti. (Son yıllarda bu miktar azaldı tabii ki ) Kendimi sürekli hoşuma gitmeyen konuları anlatmakla şartlamış gibiydim. Sorum şunlar : Bu ilişkide manipüle mi ediliyordum ? Beni gerçekten anlamıyor muydu ? Yoksa sorunları bu şekilde çözmeye alışmış, bütün yükü beni üzerime mi… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Bu ilişkide manipüle mi ediliyordum ? Belki.

Beni gerçekten anlamıyor muydu ? Yetişkin bir insan, seni anlıyordur.

Yoksa sorunları bu şekilde çözmeye alışmış, bütün yükü beni üzerime mi yıkıyordu ? Olabilir zira böyle yapsa da devam ediyorsun. Neden değişsin?

İlişkiyi bitirdim. Doğru yapmışsın.

dEndTackle
Guest
dEndTackle

Merhabalar, uzun süreli ilişkimden ayrıldım, ve yazıya göre belirtilerin neredeyse hepsi tutuyor ayrıca yazıda belirtildiği gibi her şey mükemmel bir şekilde başlamıştı ve son zamanlarda çerçevemden tamamen sıyrılan , lafımın hükmünün olmadığı bir hale geldi. Ne zamanlar sorunları çözmek için konu açılsa ya ortada bırakıldım veyahutta karşı taraf hep benim tahammül edemediğim hareketlere bürünüp amacım sorunları çözmek olduğu halde bu olaylara sinirlenip ‘eskisi gibi değilsin , benimle bağırarak sinirli konuşarak bir şeyi çözemezsin’ cevabını alıyordum. En sonunda artık bunlara dayanamayıp ilişkiyi sonlandırdım ve tam olarak bir ONEities durumundayım tam kurtulacağım dediğim anda kendisi ile evlerimiz yan yana olması sebebi ile… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Tamamen bırakman lazım. Kız manipülasyondan değil de senin kendini aşırı kaptırıp zayıflamandan dolayı senden ciddi rahatsızlık duymaya başlamış olabilir.

dEndTackle
Guest
dEndTackle

Ayrılırken , onun bu hareketlerine artık dayanamadığımı , sorunlardan hep kaçtığını ne zaman artık bir sorunu çözmek istersen gelip o zaman benimle konuşabilirsin tarzı bir konuşma yaptım. Ayrılıktan sonra birkaç kez bana yazdı, nasılsın iyimisin ? tarzında bense hep sert bir dille cevap verdim yazan hep o oldu bu şekilde sert çıkışlarım sebebi ile artık yazmayı bıraktı. Takibi vs bıraktım , artık yazarsa bile cevap vermiyorum bu şekilde no contact devam edersem geri kazanma ihtimalim var mıdır Mahmut abi,

Mahmut Abi
Admin

No contact sert bir dille cevap vermek, cevap vermemek gibi şeyleri içermez. Senin yaptığın hızlı bir şekilde tamamen bitmesini sağlar.

Doğrusunu yapıyorsun da bu kızı hayatından atmak varken nasıl geri kazanırım diye embesil bir soruyu nasıl sordun onu anlamadım.

temel reis
Guest
temel reis

sadizm’i de ekledikleri icin artik dark tetrad olarak geciyor. detayli bilgi surada bulunabilir: https://www.youtube.com/watch?v=l2og1DJvQ94

Mahmut Abi
Admin

Evet dark triad tetrad oldu.

Red
Guest
Red

Pek çok durum uyuyor ama bazı durumlar ilişkide zayıflayıp betalaşınca da ortaya çıkıyor o yüzden teşhis koyamadım. Nasıl emin oluruz ki?

Mahmut Abi, karanlık rüyanın “kandırılmış alfalar ve oyalanan betalar” adlı postunu dinliyordum, orada bir kadın özellikle başlarda sexi başlatıyorsa, üstünüze atıyorsa manipülatiftir diyor. Katılıyor musun?

Mahmut Abi
Admin

Hayır katılmıyorum. Erkeğe yoğun ilgisi olan kadın bunu sıklıkla yapar. Ama sex bombing diye bir şey var yani aşırı bir zevk alma, love bombing gibi manipülasyon olabilir.

Red
Guest
Red

Şuna bağlamış “kadınlar sexi, sizin başlatma evrenizi heyecanını severler” gibi… Ulan her şeyin bombingi var, tuzaklarla dolu hahaha… Abi bir de oneitisden %100 kurtulmak mümkün müdür… Böyle bir hatunla sex amaçlı buluşulması caiz midir, yoksa bu amaç da bilinçaltımızın bir şekilde bağımlılığı devam ettirme yöntemi mi.. Teşekkürler

Mahmut Abi
Admin

Abi bir de oneitisden %100 kurtulmak mümkün müdür Oneitisten 100% kurtulamayacak kadar zavallı durumda olan adamlar nadirdir. Ben sadece arayanlara bakarsam 100 kişide 1 kişi diyebilirim. İşin ilginci, bu adamların hepsi (toplasan 3-5 kişi) de o kızla hiçbir şey yaşamamış adamlar. Geri kalanı 6-12 ayda unutuyor. Sanırım dokunmadan oneitis yapabilecek kadar özdeğersiz olduklarından öyle. Böyle bir hatunla sex amaçlı buluşulması caiz midir, yoksa bu amaç da bilinçaltımızın bir şekilde bağımlılığı devam ettirme yöntemi mi. Fantezi bunlar, oneitis ise hayatınızdan tamamen çıkarmanız lazım. Bu fantezide boğulanların çoğu da kadına bir daha elini süremez ya da bir ihtimal yatsalar da kadın bu… Read more »

Lonely man
Guest
Lonely man

Bana güvenmiyor musun?
Beni sevmiyor musun?
Gibi sorular nükleer shit test midir
Bunlara ne cevap vermeliyim Mahmut abi son zamanlarda bu iki soruyu ara ara kizdan duyuyorum nasıl bir cevap vermeliyim sizce?

Mahmut Abi
Admin

Konu ne?

Lonely man
Guest
Lonely man

Bazen benden izinsiz yaptığı şeyleri sorguladigim zaman bu şekilde oluyor tepkisi

Mahmut Abi
Admin

Standart

Seize
Guest
Seize

Mahmut Abi tanıştığımız kadının love bombing yapmasıyla normal arzu duyması arasındaki farkı nasıl anlayabiliriz? Tamam, love bombing yapan kadın da zaten arzu duyduğundan yapıyor, çok nadir de olsa arzu duymasa bile yapan çıkıyordur elbet, ama kadının bize karşı duyduğu arzunun negatif bir manipülasyon aracına döneceğini nasıl kestirebiliriz? Bir kadının sana hayranlıkla bakması ve davranması karşısında egonun kabarmasını nasıl önleyebiliriz? Özellikle yirmili yaşlardaki bir erkeğin kendini kaptırmaması çok zor çünkü tecrübesi az. Bu durum hakkında ne söylersin?

Mahmut Abi
Admin

2-3 aya anlarsın, ondan önce anlaman zor. Tek yapman gereken hemen başında aşırı bir sevgi / aşk varsa hemen ay çok seviliyorum diye erimek yerine bir miktar tetikte olmak yani kızın aşırı arzusuna kapılıp salaklaşmamak. bize karşı duyduğu arzunun negatif bir manipülasyon aracına döneceğini nasıl kestirebiliriz? Dönüşse bile manipüle edilemeyecek bir adam olursanız sorun yaşamazsınız. Çoğu erkeğin derdi kadın sevdiğinden yapıyor olsa da, manipülasyon yapıyor olsa da hemen eriyip salaklaşması. Bir kadının sana hayranlıkla bakması ve davranması karşısında egonun kabarmasını nasıl önleyebiliriz? Ona ego kabarması denmez. Kendisine pek değer vermeyen adamın ben değerliyim hissini kıza bağlaması denir. Özdeğeri ve özgüveni… Read more »

mert
Guest
mert

merhaba mahmut abi,ben 1 yıllık ilişkimi kendime daha fazla odaklanmak için bitirdim.Kıza ayıracak fazla vaktim yoktu ve çakıp geçmeyi seven bi gencim.Bana daha sonrasında 3-4 kere dönmek istedi ortak ortamımız olduğu için çok denk geldik ama her seferinde çaktım geçtim.duygusal bağım hep vardı ama özdeşleşmiyordum doğru karar olduğundan emindim.Ama ayrılıktan 7 ay sonra anlayamadığım bi şekilde kızı ölümüne geri kazanmak istedim.İstediğim de başka bi erkekle görüştüğünü onu tanımak istediğini söyledi ama yine de benle saatlerce oturdu ve saatlerce mesajlaştık.Başkasıyla yattın mı diye sordu hayır dedim ama kaşarın biri gidip mert şuna şuna kaydı diye söyledi ben barışmak isterken.ayrıldıktan sonra bi… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Şu buram buram aşağılık kompleksi kusan, mide bulandıran çaktım geçtim, ruhunu siktim budalalıklarından kurtulman için şöyle okkalı bir hayat tokatı lazım sana. Onu da sıklıkla yiyeceksin.

Anlamadığın şekil mekil yok, senin gibi ruhunu sikerim aşırılığına giden adamlar aşağılık kompleksinden kıvranan adamlardır. Bu aşırılıkları ile o kompleksi kapamaya çalışırla ama sıklıkla o komplekse yenilip maymun da olurlar. Şu aşırılıklardan kurtulmazsan, artan şiddette dipte, ezik aşığa da dönüşeceksin.

Tajitus
Guest
Tajitus

Mahmut abi selamlar Bir kızın bana gösterdiği ufak bir ilgiyi kendime göre yorumlayıp kendimce büyütüyorum diye düşünüyorum. Ama bazen sitede okuduklarımla karsilastirdigim da gerçekten büyük ilgi belirtileri ile de karsilasabiliyorum. Şimdi o kızdan hoşlandığımı düşünüyorum. Mesela Instagram da hikaye paylasmış mı bakiyorum. Arada profiline girip fotolarına bakıyorum. Ya da mekanda yediği yemeği, ictigi birayı paylaşıyor veya arabanın yan koltuğundan hikaye paylaşıyor. Acaba diyorum kimle takılıyor, sevgilisi mi var diye düşünmekten kendimi alamiyorum. 1.5 ay oldu tanisali. 1 aydır konuşuyoruz. Aynı çalışma ortamında olduğumuz için fazla mesajlaşmamaya çalışıyorum. Yemeğe falan çıktığımızda yüz yüze konusuyoruz. Mesajlasmada 10kere konuşma başladıysa aramızda 6 kere… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Bir kızın bana gösterdiği ufak bir ilgiyi kendime göre yorumlayıp kendimce büyütüyorum diye düşünüyorum. Erkeklerin ilgiyi büyütmesi doğal bir özellik ama sen muhtemelen bunu abartıp gündüz düşü seviyesinde yaşıyorsun. Ama bazen sitede okuduklarımla karsilastirdigim da gerçekten büyük ilgi belirtileri ile de karsilasabiliyorum. Şimdi o kızdan hoşlandığımı düşünüyorum. Bunu hemen gerçeklikle test etmezsen, kendi fantezilerini kıza yansıtmaya başlarsın. Mesela Instagram da hikaye paylasmış mı bakiyorum. Arada profiline girip fotolarına bakıyorum. Ya da mekanda yediği yemeği, ictigi birayı paylaşıyor veya arabanın yan koltuğundan hikaye paylaşıyor. Acaba diyorum kimle takılıyor, sevgilisi mi var diye düşünmekten kendimi alamiyorum. Bu da henüz muhtemelen teke tek… Read more »

Not a stranger
Guest
Not a stranger

Kendi deneyimlerimi bir gözden geçirdim bu yazıyı okuyunca, fark ettiğim bir şey oldu. Kadınların doğrudan değil dolaylı iletişim kurması zaten başlı başına manipülasyon değil midir? Bizlerin sadece manipüle edilip edilmediğimizi anlamaya değil bu manipülasyonlardan sonuçlar çıkartmaya da ihtiyacımız yok mudur?

Mahmut Abi
Admin

Yoktur zira taban manipülasyonun, eğer asgari olarak erkeksen pek bir zararı yoktur.

Karanlık Üçleme
Guest
Karanlık Üçleme

Manipülasyonlara karşı etkili bir silah olarak Dark Triad kullanılamaz mı? Babam beni yetiştirirken belgeselleri de izlettirip hayat ile benzerliklerini anlatırdı. Zor ve acımasız olduğu için güçlü ve mücadeleci bir savaşçı olarak yetişmemi isterdi. Kurtların, çakalların, sırtlanların arasında heybetli bir aslan gibi. Psikopatlar gibi olamayız. Ancak belli ölçüde hayata karşı dark tiradı bir duruş olarak benimseyemez miyim? Sonuçları sizce nasıl olur? Hayatın evvela bir savunma sanatı gerektirdiğini düşünüyorum. (Su gibi olmalı.)

Mahmut Abi
Admin

Güçlü ve kararlı olmak için dark triad gibi temeli acınası bir aşağılık kompleksi olan şeylere ne diye heves edersiniz? Güçlü ve kararlı olun, aşağılık kompleksi geliştirip hayat boyu güçlü ve kararlı numarası yapmaktan çok daha iyi.

Sabri Tez
Guest
Sabri Tez

Mahmut Abi yazıştığım kızın ilgi ihtiyacı için beni manipüle mi ettiği yoksa samimi mi olduğu hakkında karar veremedim. Normalde konuşmayı neredeyse hep o başlatıyor, konuşma bitince uzatmak için konu açıyor hatta sık sık ben hiç istemeden anlık foto atıyor (normal foto) Ben de ilgimi belli ediyorum başından beri (sözel olarak değil tabi ve aşırı iltifata boğmuyorum öyle tabi) Ama bugün yazışma esnasında hava soğuk ellerim üşüyor muhabbeti yaptı ben de ‘ellerini ben ısıtabilirim avucumda’ dedim o ise karşılık olarak ‘yani ceplerde de ısınıyor 🙂 ‘ dedi. Bu şimdi istemiyorum seni çok ileri gitme anlamı mı taşıyor yoksa shit test falan… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Sana mastürbasyonla uğraşacağına buluşmaya çağırıp görsene.

Hasan
Guest
Hasan

Mahmut Abi selam, ben 19 yaşında üniversiteye giden ve uzun zamandır sayfanı takip eden bir öğrenciyim. Şu an konuştuğum bir kız var kızın hesapta bir “sevgilisi” var (hesapta diyorum çünkü cinsel bir birliktelikleri yok ve aralarında bir minnet ilişkisi var.). Bahsedeceğim kız benden bir yaş küçük. Benim dışımda, eskiden sevişip şu an konuştuğu 1-2 erkek daha var ben de bunu bildiğimden -onları bırakıp bana gelmek istemesine rağmen (direkt böyle söylemedi ama birkaç kez dolaylı olarak lafı oraya getirdi.)- ben onunla sevgili olmak istemiyorum hatta bazen sadece arkadaş olarak devam etmek istiyorum ama beni bir şekilde ikna ediyor (ben açık ilişki… Read more »

Mahmut Abi
Admin

kızın hesapta bir “sevgilisi” var (hesapta diyorum çünkü cinsel bir birliktelikleri yok ve aralarında bir minnet ilişkisi var.). Kızın sevgilisi var. Hesapta mesapta saçmalığını geç. kızın sürekli beni ikna etmesi sonunda da mutsuz olduğunu söylemesi bir manipülasyon mu? Evet. Zira o bana normal bir cevap verdiğinde bile mesaj yeterince sıcak değilse “acıba kız kendini benim yüzümden mi kötü hissediyor?” deyip paranoya yaşıyordum Gördüğün gibi gayet de işe yarıyor. Aynı zamanda bu kızın beni çevresinde tutup kendini değerli hissetmek istediği için Seni ve diğer tabaklarını. Muhtemelen senin diğerlerine göre bir artı özelliğin yok. Ben asla sevgilisi olan bir kızla beraber olmam… Read more »

Stt
Guest
Stt

Mahmut abi sanal görüşme için uygun musun? Mail yoluyla oluyor mu?

Mahmut Abi
Admin

Yazışarak sanal görüşme yapmıyorum. Denedim, arkadaşlara ayıp oldu zira yapamıyorum. Sadece konuşarak.

Imotep
Guest
Imotep

Merhaba Mahmut Abi , birkaç gün önce bir kız bana instadan takip attı kabul ettim geri takip attım. Kız baya güzeldi. Lens taktığı bir story atmış. Ben de storysine cevap verdim ve konuşma şu şekilde gelişti : B: Bence kahverengi X: Haklısın bencede 😊 B: Bu da benim mavi gözlü hâlim ( Lens taktığım fotomu gönderdim. ) X: Kirpiklerin X: Erkeklerin kirpiklerinin güzel olmasına katlanamıyorum X: Doğal olan her zaman en güzeli 🥰 ( Fotoma yanıt vermiş. ) B: Ablam bana kaç kez kirpik uzatıcı sürmek istedi bir bilsen 🙂 X : Neden ki .. kirpiklerin uzun gibi görünüyor B:… Read more »

Mahmut Abi
Admin

B: Yani daha ilk mesajdan söylemek doğru değil biliyorum ama insan emin olmak istiyor ( Daha önce böyle bi olay başıma gelmişti Mahmut Abi , kızın biri başkasının 20 fotosunu koymuş story felan paylaşıyordu bi influencer’ın fotolarıymış sonradan öğrendim o yüzden kozdan foto istedim. ) X: Neden böyle bir şüpheye düştün B : Düştüm işte X: Benim için rahat olabilir B: Bir foto atar mısın sol gözünü kırparak B: Ben de sana atarım X: Ciddi misin ya B: Ciddiyim , daha önce başıma geldi Abazan mısın sen ya dese daha doğru olur. 2 muhabbetten sonra kızın gerçekliğini sorguluyorsun, kıza bulaşan… Read more »

asetilkolin
Guest
asetilkolin

Şöyle bir durum var ve karşımdaki kızın manipülasyon yapmaya çalışıp çalışmadığını anlayamadım, birileri fikir yürütürse sevinirim. Yaklaşık 2-3 haftadır diyaloğumuz var ve toplamda 6 kere falan buluştuk. İlk buluşmada öptüm, ikinci buluşmada evime davet ettim (çok ileriye götürmedim) ve dördüncü buluşmayı yine evimde geçirdim. (son noktaya kadar ilerledim) Kız günlerce ‘acele etmek’ kavramı üzerinde durdu, sürekli acele ediyoruz falan dedi ve o zamanlarda normal karşılamıştım. Bana kısmen ‘ben ilk günden yatağa giren bir orospu değilim sadece sen çok çekicisin’ dediğini varsaydım. Sonraları kendisini umursamadığımı ve sadece cinsellik için vakit geçirdiğimi ima etti. Öyle deme ben seninle yapacağımız çocukların adlarına kadar… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Ancak sıkıntı şurada. Bu hanım arkadaşımızla ne zaman ‘genel ilişkiler hakkında muhabbet’ yapacak olsam ağzımdan her ‘ilişkimiz’ lafı çıktığında biz hiçbir şey değiliz diye cevap veriyor. Yürüdüğün kadınla genel ilişkiler muhabbeti yapılmaz, zevzeklik yapıyorsun. biz hiçbir şey değiliz diye cevap veriyor. Ara sıra ‘başka birileriyle de görüşebilirsin’ muhabbeti yapıyor, ben görüşürüm ama sen görüşemezsin bak acı biber sürerim ağzına haa deyip geçiştiriyorum. Sana tabaksın diyen kızı kız arkadaş mı yapmaya çalışıyorsun? Yine ara sıra her an bitebilir, yarın sen de ben de gidebiliriz imaları yapıyor. Sen de beta çıktın, fazla düştün yavaş ol diyor. Dikkat edersen duygusal olarak fazla kapılmış… Read more »

asetilkolin
Guest
asetilkolin

Doğru diyorsum abi. Bunları yazdıktan 1 2 gün sonra buluştuk zaten. Aklımda şüpheler var ama 1 hafta daha denemek istiyorum falan dedi. Ben de iyi hadi eve geçelim deyince bu sürede yakınlaşmalar istemiyorum dedi. Bana birden aydınlanma geldi, o zaman 1 hafta falan hikaye, ben aramızda bir şey kaldığını düşünmüyorum deyip birden arabayı çalıştırdım ve hoşçakal deyip kızı arkadaşlarının yanına bıraktım. 4 5 gün sonra tekrar denemek ister gibi sohbet falan açınca da komple iletişimi kesmek istediğimi belirttim. Birine karşı bi kere kadın gibi davrandıysam aynı kişiye karşı hep aynı davranışı gösteririm diye düşünüp farklı kızlarla vakit geçirmeye başladım. Manipülasyon… Read more »