Manipülasyon nedir?

Manipülasyon nedir?

Beyninin ne kadar kolay manipüle edilebileceğini anlayana dek, başkasının oyununda bir kukla olarak kalırsın – Evita Ochel

Üstü kapalı duygusal manipülasyon taktikleri gizli kontrol metotlarıdır. Bu aldatma taktikleri davranışları ve algılamayı değiştirmek için kullanılırlar. Üstü kapalı manipülasyon senin bilinçli farkındalığın alt bir seviyesinde işler. Kurbanlar genellikle bu olurken manipüle edildiklerini anlamazlar. Bu yüzden kesinlikle manipülatörün kullandığı bu metotların farkında olmak önemli.

Peki, bu manipülatör insanlar kimlerdir?

En becerikli ve tehlikeli manipülatörler psikolojide dark triad (karanlık üçleme) denilen bir terimden gelirler. Psikopat, narsist ve makyavelist kişilikler empati yoksunudur ve kendi çıkarları için manipülasyonu planlı ve amaçlı bir şekilde yaparlar, diğer insana neye mal olursa olsun. Onlar kendi çıkarları için diğer insanları kullanan duyarsız, hassas olmayan, agresif ve fırsatçı kişilerdir. Senin partnerinin, arkadaşının, komşunun, yakınının, iş arkadaşının veya patronunun bu karanlık üçlemenin bir üyesi olması tamamıyla mümkündür. Onlar normal bir görünüş yaratarak gerçekten kim olduklarını saklamaya çalışırlar.  Ve sıklıkla cazibeli ve sevilen bir karakterdedirler; ama bu maskenin altında kötü niyetli amaçları hala aktif olarak çalışıyordur. Bu bireyler onlara yakın olan herkesin zihinsel sağlığı için zararlıdırlar.

Ciddi psikolojik bozuklukları olmayan insanlar da  manipülasyonu istediklerini almak için, kötücül bir amaç olmadan ve bazen ne yaptıklarını bilmeden kullanırlar. Şöyle denir ki, bizler ihtiyaç ve arzularımızı direkt yollardan dile getirmektense, manipülasyonu bu durumlarda kullanmaktan suçluyuz. Manipülasyonu patolojik bir manipülatör olarak kullanan biriyle zaman zaman isteklerini almak için kullanan biri arasında fark vardır. Patolojik manipülatörler diğerleriyle bir bağ kurmaları için başka bir yol bulamazlar ve ilişki için ortaya koyabilecekleri hiçbir şeyleri yoktur, sevgi ve samimiyet gibi. Onları değiştirmenin bir yolu yoktur.

Manipülasyon senin bilinçli karar alma, kendi lehine, değerlerin ve sınırlarınla davranma becerinin altını oyar. Diğer bir deyişle, manipülasyon diğer türlü yapmayacağın şeyleri sana yaptırır.

Daha kötüsü, duygusal manipülasyon metodolojik olarak kendi öz değerine, öz güvenine ve kendi algına güvenini zayıflatır. Kendinden hoş olmayan bir şekilde, ta ki kendine saygını ve gerçeklik algını yitirene dek taviz vermene neden olur. Savunmanın zayıflamasıyla ya da tamamen silahsız kalmanla, daha fazla manipülasyona açık hale gelirsin.

Becerikli bir duygusal manipülatör senin öz değerini ve duygusal refahını kendi eline almak için seni ele geçirir. Bir kere kandırmacaya geldin mi bu büyük bir hatadır, metodolojik olarak kimliğini ve psikolojik sağlığını yitirirsin.

Başarılı, amaçlı ve kötücül manipülatör kendi kırılganlıklarını bilmeli,  agresif niyet ve davranışlarını gizlemeli ve manipülasyonlarının sana vereceği zararı önemsemeyecek kadar acımasız olmalı. Kontrole almak ve istediğini almak tek önemli olan şeydir.

Manipülatörün taktiklerinin farkında olmak gizli agresifliği tanımlamak için önemlidir. Ama bu her zaman yapması kolay bir şey değildir çünkü manipülatörler manipülasyonu görmen ve sağlıklı düşünmeni önlemek adına senin güvenine, şüphene ve güçlü duygularına – suçluluk, korku, sevgi ve utanç- bel bağlarlar. Çoğu durumda bu duyguları bir amaç için uyandırırlar. Bu manipülatörün yaptığının yanına kalmasını sağlayan bir şeydir. Bu yüzden, kendini kendi algından ve sezgilerinden şüphe ederek bulursan bunu fark etmen önemlidir. Veya seni manipülasyona açık hale getiren duygular deneyimliyorsan.

Manipüle edildiğini nasıl bilirsin? 

Duygusal manipülasyon gizlidir ve ne olup bittiğini anlayana kadar seni uzun süre kontrol eder. Bazı manipülatörler hayli beceriklidir. Onlar kukla ustası olarak tabir edilebilirler ve eğer işaretleri bilmiyorsan farkında olmadan onların kuklası olabilirsin.

İplerin bir o yöne bir bu yöne çekilirken, kendini kukla ustasının istediklerini yaparken bulursun. Kendi özgür iradenle hareket ettiğini düşünürsün ama etmiyorsundur.

Eğer manipülasyonun bir kurbanıysan muhtemelen bir şeylerin yanlış gittiğini biliyorsundur ama ne olduğundan tam emin değilsindir. Hatta manipüle edildiğinden şüpheleniyor olabilirsin ama emin değilsindir ve bunun nasıl olduğunu bilmiyorsundur. Bilmek istediğin şey manipüle ediliyor mu yoksa edilmiyor mu olduğundur. Bunu nasıl bilebilirsin?

Aslında, bu düşündüğünden daha kolay ve açıktır.

Bu üstü-kapalı duygusal manipülasyon tekniklerini öğrenmek akıllıcadır. Ama manipüle ediliyor musun diye öğrenmek için manipülasyon teknikleri konusundaki her şeyi bilmene gerek yok. Sadece kendine bakman gerekir.

Manipülasyon zarar vericidir ve devasa negatif etkileri vardır, hatta bunun başımıza geldiğini fark etmemişsek bile şu negatif etkiler suç yerinde bırakılmış deliller gibidir.

Eğer bir ilişkideysen ve aşağıdaki işaretlerden herhangi biri dikkatini çektiyse yüksek ihtimalle manipüle ediliyorsundur:

  • Hoşlandığın biriyle beraber olmanın hazzı, onu kaybetme korkusuna dönüşmüştür. Hislerin mutluluktan anksiyeteye, mutsuzluğa, üzgünlüğe ve hatta umutsuzluğa dönmüştür.
  • Ruh halin tamamıyla ilişkinin haline bağlıdır ve aşırı yüksekte ya da aşırı düşükte hissediyorsundur.
  • İlişkide mutsuzsundur ve çoğu zaman ortada belirsizlik vardır ancak onu kaybetmekten korkuyorsundur çünkü ara sıra çok mutlu hissediyorsundur.
  • Başına gelen bu en iyi şeyi mahvetmekten kendini sorumlu tutuyorsun ama bunun tam nasıl olduğunu bilmiyorsundur.
  • İlişkin çok karmaşıktır ancak nedenini bilmiyorsundur. Başkalarıyla bunu konuştuğunda, kendini “açıklaması zor ve karmaşık” derken buluyorsundur.
  • İlişki ile ilgili takıntı yaşıyorsundur, her detayını “olayı çözmek” adına analiz ediyorsundur. Seni dinleyen herkesle her zaman bunu konuşuyorsundur. Bir faydası olmuyordur.
  • Partnerinle durumundan emin değilsindir, seni sürekli belirsizlik ve anksiyete ruh halinde bırakıyordur.
  • Partnerine sürekli “yanlış giden bir şey mi var?”, “bir şey mi oldu?” diye soruyorsundur. Bir şeyler ters gidiyor gibi hissettiriyordur ama tam olarak ne olduğunu bulamıyorsundur.
  • Sıklıkla defans durumundasındır. Yanlış anlaşıldığını düşünüyor ve kendini açıklama, koruma gereği hissediyorsundur.
  • Güven, kıskançlık, özgüvensizlik, öfke ve aşırı tepki verme konularında problem geliştirmişsindir. Partnerin birçok durumda buna dikkat çekiyordur.
  • Dedektif olmuşsundur. İnternette partnerin hakkında bilgi arıyorsun, sosyal medya hesabına yakından bakıyorsun ve arama geçmişini, mesajlarını, maillerini kontrol etme ihtiyacı hissediyorsundur. Partnerin evde değilken, nerede olduğunu teyit etme ihtiyacı hissediyor ve kaygılanıyorsundur.
  • Tam anlamıyla partnerini nasıl mutlu edeceğini bilmediğini hissediyor. Sıkı çabalıyorsun ama bu işe yaramıyor gibi görünüyor, en azından uzun süredir. Eskiden onu mutlu edebiliyordun ama neyin değiştiğine emin değilsin.
  • Negatif düşünceleri ve duyguları ifade etmek yasaklanmış gibi hissettirir, o yüzden bunları kendine saklamaya çalışırsın. Seni rahatsız eden bu şeyler hakkında konuşamamak seni hayal kırıklığına uğramış hissettirir.
  • Kendini ilişkiden önce hissettiğin kadar iyi hissetmezsin. Daha az özgüvenli, güvende, zeki, aklı başında, çekici hissedersin. Önceden olduğundan daha azısındır.
  • Her zaman partnerinin beklentilerini karşılamada yetersiz kaldığını hissedersin. Kendini yetersiz hissedersin.
  • Sıklıkla suçlu hissedersin ve kendini bolca özür dilerken bulursun. Sürekli olarak yol açtığına inandığın hasarı onarmaya çalışmakla meşgulsündür. Partnerin senden uzaklaştığı için kendini suçlarsın. İlişkini neden sabote etmeye devam ettiğini anlayamazsın.
  • Partnerinin ilgisini tekrar uzaklaştırmamak için onun etrafındayken laflarını dikkatle seçersin, eylemlerini ve duygularını da.
  • Bazen bir volkanın patlaması gibi kızgınlık, hayal kırıklığı ve hatta düşmanlık duygusuyla patlarsın. Daha önce hiç böyle davranmamışsındır ve böyle olmamaya yemin etmişsindir ama ne kadar kontrol etmeye çalışsan da olmaya devam eder.
  • Partnerini mutlu kılmak ve ilişkiyi korumak için rahatsız hissettiğin bazı şeyleri yapıyorsun veya değerlerine, limitlerine, sınırlarına aykırı hareket ediyorsundur.

Başkasının böyle bir ilişkide neden kaldığını ya da geçmişte böyle bir ilişkide kaldıysan bunun nasıl olduğunu merak ediyorsan, ilk olarak, manipülatif ilişkiler böyle başlamazlar. Aslında bu ilişkiler genelde harika bir başlangıç yapar. O senin harika partnerin gibi görünür ve balayı aşaması cennet gibidir. İşler kötüye döndüğünde, ne olduğu konusunda bir fikrin yoktur. Doğal olarak, işleri düzeltmeye ve harika olanı geri kazanmaya çalışırsın. Problemler için kendini suçlayacak şekilde manipüle edilmişsindir. Neden olduğuna inandığın hasarı onarmaya çalışıyorsundur, partnerinin sevgisini geri kazanmaya. Sadakatin karşılığını vermiştir ve sen ve partnerin tekrar yakınlaşmışsınızdır… bir süre için. Bu tamamıyla farkına varamayacağın bir döngü haline gelir.

İkinci olarak manipülasyon yavaş ve sinsice başlar ve git gide artar. “İplerini kim çekiyor?” adlı kitabın yazarı Harriet B. Braiker: “manipülasyon zaman içinde evrimleşir, şekillenir” diyor. Ve kurbanlar umut verici kazanımlarla ve kaybetme tehditleriyle kontrol edilir. Üstü kapalı ve çeşitli manipülasyon taktikleri uygulanır. Diğer bir deyişle bir suiistimalci olan manipülasyoncu belirsizlik yaratır ve sana arzu ettiğini verme konusundaki geri-ileri hareketleriyle şüphe duymanı sağlar, arzu ettiğini geri almakla tehdit eder.

“Tehlikeli kişilikler” kitabının yazarı 25 yıllık FBI ajanı olan Joe Navarro şöyle açıklıyor: “Sonunda bu ilişkiye nasıl girdiğin önemli değildir. Bu ilişkinin tek taraflı, suiistimalci ve toksik oluşu önemlidir. Sorulması gereken soru çok basittir: “Cazibelerini ve davranışlarını seni kendi çıkarları için kontrol etmek için mi kullanıyorlar? Seni manipüle mi ediyorlar? Seni incitecek şeyler mi yapıyorlar ya da seni riske mi atıyorlar? İlişki tek taraflı gibi mi hissediyorsun? Bu ilişkide inciniyor musun?”

Eğer bu sorulara cevabın “evet” ise, seni kontrol eden toksik iplerinden kendini çözme ve hayatını geri alma zamanı.

Duygusal manipülasyon, duygusal bir suiistimaldir. Duygularını ve davranışlarını üstü-kapalı manipülasyonla kontrol eden kişi sana değer vermez, saygı duymaz veya senin iyiliğini umursamaz. Her ne pahasına olursa olsun bu ilişkiyi bırak ve gerekirse profesyonel yardım al. Becerikli bir manipülatöre maruz kalmak ciddi ve kalıcı psikolojik hasarlar verebilir.

İlişkinin değerli mi yoksa zararlı mı olduğunu ve bitmesi mi gerektiğine sadece sen karar verebilirsin. Ve farkındalık üstü-kapalı manipülasyona karşı ilk defansındır.

Çeviriyi yapan : Secret

Sana tavsiye edeceğim 2 adet ürün var:

%3’lük Erkekler Video Seti

Çekici Erkek Eğitim Seti

Ayrıca bkz. Kadınların erkekleri manipüle etme teknikleri

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

65
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
27 Comment threads
38 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
Tunaahmetİsmimi vermek istemiyorumÇağlarAlper Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
TAŞAKTAN YÜRÜYEMEYEN ADAM
Guest
TAŞAKTAN YÜRÜYEMEYEN ADAM

Benim 3.5 senelik ilişkimin bitiş döneminde çok ağır derece de manipülasyona maruz kaldım.Bana hayatının en önemli insanıymış gibi davranan kız biz ayrıldıktan sonra ameliyat olduğumu bildiği halde bir geçmiş olsun bile demedi,kendi varlığımı sorguladım acaba ne yapmış olabilirim neden böyle oldu diye sürekli kendimi suçladım.Yüz yüze konuştuğumuz da beni sevdiğini ancak gücünün olmadığını ilerde çok pişman olacağımı vs çok ciddi duygusal suçlamalarla hayatıma çok büyük zarar verdi manipülasyona uğradığımı Robert Greenin İnsan Doğasının Yasaları kitabında farkına vardım demem o ki böyle kahpelere ne kadar zor olursa olsun yol verin yoksa sonunda akıl sağlığınız çok büyük zarar alır

Mahmut Abi
Admin

Bana hayatının en önemli insanıymış gibi davranan kız biz ayrıldıktan sonra ameliyat olduğumu bildiği halde bir geçmiş olsun bile demedi Başka ne yaptı bilmem ama bu manipülasyon değil. O zaman sana ilgisi yüksekmiş, şimdi sana ilgisi yok. Olay bu. Yüz yüze konuştuğumuz da beni sevdiğini ancak gücünün olmadığını ilerde çok pişman olacağımı vs çok ciddi duygusal suçlamalarla hayatıma çok büyük zarar verdi Bunlar da kadınların karşılarındaki erkeği rahatlattığını sandıkları, seni artık istemiyorum diye yıkmak yerine söylemeyi uygun gördükleri standart boş laflar. Bunlarda suçlama ne anlamadım. böyle kahpelere ne kadar zor olursa olsun yol verin yoksa sonunda akıl sağlığınız çok büyük… Read more »

TAŞAKTAN YÜRÜYEMEYEN ADAM
Guest
TAŞAKTAN YÜRÜYEMEYEN ADAM

Bir daha bana gelmez gelirse de kabul etmem ağır oneitis her ayrıldığımız da döndü bana bir daha döneceğini sanmam başka erkeklere radarı açtığını da hissettim ki tahminime göre başkasını istediği için terketti beni tabi bu süreçte ağır muhtaçlık ve ezikçe davranışlarımı kabul ediyorum bunun da etkisi büyük.Ayrıca her şeyi burada yazamadım Mahmut abi çok suçlayıcı olması manipüle değil de rahatlatma mı oluyor ?

Emre
Guest
Emre

Mahmut abi merhaba ben liseye gidiyorum ve kırmızı hap alıyorum. Bu aralar yeni bir liseye geçtim yeni lisenin ortamında hep sevgili konusu ön planda ben kızlara yürüyorum ama hiç karşılık alamıyorum ya geçiştiriyorlar yada sohbetin devam etmesi için yem vermiyorlar ve daha hiç ilişkim olmadı bu durum moralimi bozmaya başladı. Çevremdeki betaların benden daha çok manitası var .

Mahmut Abi
Admin

Liseyi bitirene kadar kızlarla bir şey yapmana gerek yok, kızlara yürüme. Çevremdeki betaların benden daha çok manitası var dediğinin çoğu fıldır fıldır uydu diye etrafında döndükleri kızları size sevgili diye satmaları. Niye satmasınlar ki? Yiyecek kadar aptalsınız.

Foreign
Guest
Foreign

Bunun da kralını yaşadık…

Blade
Guest
Blade

“Mahmut Abi” askerdeydim 6 aydır. Birkaç gün oldu geleli. Çok özlemişim. İnstagrama bakıyorum o kadar güzel şeyler paylaşmışsın ki “vaybe” dedirten cinsten. İzlenecek çok video ve okunacak çok yazı var. 6 ayda kalite artmış ispatı da yeni kitaplar ve diğer tüm bilgiler gerçekten bravo. Koşa koşa geldim siteye iyi ki de gelmişim ve tanımışım kırmızı hapı, siteyi ve seni. Çok akıllıca verdiğin cevapları gördükçe diyorum ki “iyi ki de bu site ve adam hayatıma girdi” . Teşekkürler. Evet şimdi başlayalım siteyi kaldığım yerden hatmetmeye. 🙂

Asplachnos
Guest
Asplachnos

Abi benim en büyük problemim ben ne zaman bir ilişkiye başlasam bir süre sonra bitirmek istesem hep vicdan azabı çekiyorum. ‘Kız çok üzülecek mi?’ ‘Ayrılmak istediğimi söylesem kendisine bir şey yapar mı?’ Gibi bu tarz düşüncelere hep kapılıyorum.Suçluluk psikolojisine girip vicdan azabı çekiyorum. Ben şimdi manipülasyona mı maruz kalıyorum? Ve bu düşünceden nasıl çıkarım.

Mahmut Abi
Admin

Abi benim en büyük problemim ben ne zaman bir ilişkiye başlasam bir süre sonra bitirmek istesem hep vicdan azabı çekiyorum. ‘Kız çok üzülecek mi?’ ‘Ayrılmak istediğimi söylesem kendisine bir şey yapar mı?’ Gibi bu tarz düşüncelere hep kapılıyorum. Senin problemin değil, çoğu erkek bunu düşünür. Özel bir durumun yok.

Ben şimdi manipülasyona mı maruz kalıyorum? En son yazıya yazmak için mi bunu saçmaladın?

Ve bu düşünceden nasıl çıkarım. Bu düşüncelere rağmen doğru olanı yapıp ilişkiden çıkarsın, bu düşünceler geçer.

Yatan Kalkan Sıradan Bi Hayta
Guest
Yatan Kalkan Sıradan Bi Hayta

Mahmut abi selamlar saygılar. 22 yaşında 1 yıldır KH ile yatıp kalkan bir gencim. Kemikli, maskülen bir yüz yapısına, siyah genlere sahibim. Övünmek gibi olmasın çok doğal bir çekiciliğim vardır. HB 8/9 kadınları hiç konuşmadan sessizliğimle, gizemimle, auramla kendime kolayca çekebiliyorum. İlk sohbeti genellikle onlar başlatırlar. Shit testlerse başımdan aşkın😁 Pek rahat, umursamaz, vurdumduymaz ve alaycıyımdır. Hiç sorun yok. Buraya kadar her şey okey. Fakat çoğu zaman en önemli yerde, yatak faslına giderken kalıyorum. Çekingenlik, pısırıklık, utangaçlık vs. olmaksızın. Cinselliğe doğru geçilen aşamada bazı kadınların uyguladığı (Buffer) ‘Tamponlar’ konusundan da bahseder misin? Bunlar nelerdir? Nasıl aşılır? Zira bu da kadınların… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Neyden bahsettiğin konusunda en ufak bir fikrim yok.

nobodyisunique
Guest
nobodyisunique

Sanırım son dakika direncinden bahsediyor Abi.

Yatan Kalkan Sıradan Bi Hayta
Guest
Yatan Kalkan Sıradan Bi Hayta

Evet, benim durum tam o aslında. Kızın içinde bir belirsizlik hakim. Bunu yansıtıyor. Bu konuyu ve türevlerini okudum. Yaşım da gereği çok fazla ilişkim olmadı, tecrübesiz sayılırım. Bunlara benzer olay 2 defa yaşamıştım milli olmadan önce. Kendinden şüphe duyuyorsun, nerde hata yaptım diye düşünüp duruyorsun. Ağır beta hissettiriyor. Kaygı duyuyorsun. En son yaşadığım olayda cafede iyi geçen bir buluşmanın ardından kızı evime kadar getirmiştim arabayla. Önceden tanıştığım, yakından etkileşim kurduğum bir kız bu arada, yeni değil. Yalnız başımıza, güvenli ortam, kıvama da gelmişiz, biraz ileri gidince kendini basbayağı geri çekti. Cilve falan değil bu. Bir şeylerin ters gittiğini algıladım o… Read more »

Yatan Kalkan Sıradan Bi Hayta
Guest
Yatan Kalkan Sıradan Bi Hayta

Mahmut abi selamlar saygılar. Rollo’nun değindiği (Buffer) ‘Tamponlar’ konusunda da ayrıca yazı hazırlar mısın? Zira bu da kadınların yatak faslına geçerken uyguladığı bir tür manipülatif davranış biçimi.

Mahmut Abi
Admin

Buffer o değil. Bkz. Bahaneler

Yatan Kalkan Sıradan Bi Hayta
Guest
Yatan Kalkan Sıradan Bi Hayta

Tamam abim, şimdi anlaşıldı. Çok sağ ol. Her şeyi doğru yaparak ilerledim. Ama red yeme korkum yüzünden egomun kölesi olarak devam etmişim. Şimdi dersimi aldım. İşyerinde bana ilgi duyan, arzulayan bir kadınla birkaç ay yakından etkileşim kurmuştum abi. Kimyasal bağ var yani. Flört, dokunmalar vs. oldu. Oneitis değilim. Duygusal ve finansal yatırım da asla yapmadım. Aramızda ‘kanka’ muhabbeti oldu. Üstü kapalı FB ayağına çektik. Arkadaş testini geçtim hani. Ama onunla ne yazık ki aynı ortamda bir daha olamayacağım, vardiyadan dolayı. Yüz yüze görüşme imkanım yok. Daha önce de bu kadınla seks yapmadım. Ama numarasını bir arkadaştan bahaneyle almıştım. (Yine egomun… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Kartal vuruşu diye bir şey yok. Aranda bir şey olmayan kadın sonuçta. İş yerinden kadınlara yürümeyin fakat illa yürümek gibi bir hata yapacaksan mesajlaşırsın, sonra bir iki mesajlaşıyorsa dışarı davet edersin ve buluşuyorsa buluşup yürürsün. Yoksa next.

Böyle aslanım kaplanım diye kabarmaya çalışıyorsun ama davranış ve ruh halin oneitis beta oğlan sınırına yakın.

Yatan Kalkan Sıradan Bi Hayta
Guest
Yatan Kalkan Sıradan Bi Hayta

Evet abi haklısın. Ben de farkındayım, kabul ediyorum. Tabağım pek olmadı. Henüz yeniyim, bundan kaynaklıdır. Tavsiyelerin için de çok teşekkür ettim Mahmut abi. Sağ ol, var ol.

Alper
Guest
Alper

Mahmut abi selam, Kız arkadaşımla 5 aydır beraberiz, genelde kadın erkek rollerine sadık, redpili yeni yeni uygulayan biri olarak çokça tecrübe ettiğim ve çalıştığını gördüm bir ilişki oldu benim için. Kız arkadaşımı(21) ben(26) beğeniyorum,aradığım tipte bir kız ama kendisini beğenmiyor, özgüven eksikliği var. Kendini çirkin buluyor ve bazen bu yüzden soğuk davranıyor. Bu konu bence shittest deil comfort test gibi olduğu için konuşmaya çalışıyorum ama 15-20dakika sonra inanmayıp beni bırakacaksın, anlamıyorsun yalan söyleme beğenmiyorsun beni demeye başlıyor. Biraz daha konuşup ben biraz dizi film izleyeceğim, konuşmak istesren konuşuruz şeklinde sonlandırdım. Bozuldu ama 4-5mesajlaşma sonra o da farkına vardı konuşursak tartışacağız… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Nasıl yaklaşmam gerekiyor bu konuda? Bu sitede çok yazdım bu tip kızlar beta erkeğin kadın versiyonlarıdır ve kendi ilişkilerini baltalayıp bitirmeye programlılardır (beta mavi haplı erkeklerin yaptığı gibi). Genelde bu programlama ağırsa hiçbir şey yapamazsın. Bir yere kadar rahatlatırsın ama sürekli yapamazsın. Bir yerde yeter senle mi uğraşacağım diye hötlemen ve sonra devam ediyorsa bırakman gerekir.

Çağlar
Guest
Çağlar

Kız arkadaşım sürekli kız arkadaşlarıyla dışarı gece kluplerine gitmek istiyor.5 aylık bi ilişkimiz var. ben pek sevmem ama arada gidiyoruz birlikte. Kızın bana bağlılığı ve sadakati konusunda aklımda şüphe yok. Telefonu falan her şeyi elimdedir. Yapma dediğim şeyleri de yapmaz. Ancak bu kızın hayatı bu. Benimle olmak için lendi ağzıyla da söyledi”Bebek gibi sevildiğim bir hayat mı kızlarla gidip eğlenip gece ağladığım bir hayat mı diyip seçimimi yaptım ” dedi. Ancak sürekli beni darlıyor bu konuda. Ben de tabiki kızlar gecesi gibi şeylerde ne bok döndüğünü dönebileceğini bildiğim için izin vermiyorum. Meyhane falan git arkadaşlarınla içmeye git ama gece kulübü… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Yanlış kızla berabersin.

İsmimi vermek istemiyorum
Guest
İsmimi vermek istemiyorum

yazıdaki maddelerde yaşamadığım 1 2 adet vardır. Evet ilişkimiz süper başladı süper devam etti..bana aşık olduğunu gözlerinde görebiliyordum. ilişkimizde ve cinselliğimizde dominant erkek olmana bayılıyorum diye itiraf etmişliği bile vardır ki kendisi biz flört dönemindeyken toksik feminist, erkek dominantlığına düşman bir insandı(kendi içinde sepebleri var geçmişinde yaşadığı travmalar gibi Egosu kırılmıştı denilebilir ama bunun ne demek olduğunu tam bilmediğim için ona karşı kötü tabirde bulunmak istemiyorum.) Ona iyi geldiğimi, iyi davrandığımı,kendi özgüvenim ve saygımı azaltmıcak hareketlerle ona yaklaştığımı o da ben de biliyorduk. ben mutlu değildim ama mutlulukta istemiyordum içimdeki öfkemi sakinleştiren, bana bahşettiği huzurdu istediğim şey. Bir gün bir… Read more »

ahmet
Guest
ahmet

mahmut abi merhaba burada yazdıklarının aynılarını yaşıyorum ilişkimde. Ama şöyle bi fark var kız arkadaşım beni kullanmıyor bana şunu bunu al vs gibisinden istekler yok.En son konuşmamızda ben istemsizce manipüle ediyorum seni ve sen manipüle olduğun zaman da soğuyorum diyor. Manipülasyona uğradığımı manipüle edildikten sonra fark ediyorum.Bu durumdan çıkış yolu nedir? İlişkiyi bitirmeden bu durumdan kurtulmak istiyorum. teşekkürler

Mahmut Abi
Admin

Manipülatif biriyle ilişkiye devam etmek istiyorsan manipülasyondan da şikayet etmeyeceksin. Pek bir şey yapamazsın çünkü.

ahmet
Guest
ahmet

abi peki manipülasyon ile shit testin arasındaki fark nedir belki de ben shit testlerden kalıyorumdur bundan dolayı manipüle edildiğimi sanıyorumdur. örnek olarak kahve içtikten sonra iyi fal bakarım bilirsin dedim(önceden fal bakmıştım kendisine gülüp eğlenmiştik) aşağılar gibi sen fal bakmayı nereden bilircesine bi tepki verdi. Görmezden geldim ama bu durumun beni rahatsız ettiğini söylersem zayıf erkek davranışı olduğunu düşündüm. ikinci olarak duygu durumu anlık değişebiliyor 5 dakika önce ile 5 dakika sonra çok farklı oluyor. Sorunları konuştuğumuzda buna mı takıldın gibisine konuşuyor sonrasında kalkacağımız zamana doğru benimle ilgilenir gibisine davranışlar sergiliyor. Son olarak da benim sana bağlanabilmem için benden daha… Read more »

Mahmut Abi
Admin

İnsan manipülasyon ile shit testin arasındaki farkı nasıl bilemez hiçbir fikrim yok ama senin anlattığın şey shit test.

İlişkide nasıl dominant olunacağı ile ilgili yazılar var. Sen fazla saf ve mülayim birine benziyorsun.

Tuna
Guest
Tuna

O kadar yardımcı oldu ki bu yazı bana her şeyin cevabini buldum teşekkür ederim