Genç yaşta planlamadan ve evlenmeden baba olmak

Bu podcast değişik bir yayın oldu. Bir izleyicimiz ile şu an içinde bulunduğu ve pek de sık rastlanmayan ama eğer dikkat etmezseniz sizin de kendinizi içinde bulabileceğiniz bir durumu konuştuk.

İzleyici kısa bir süre birlikte olduğu kızın hamile kalması ve çocuğu doğurma kararı vermesi üzerine henüz üniversite öğrencisiyken, planlamadan ve evlenmeden baba olmuş. İşi karıştıran şeylerden biri de kızın yurt dışında olması. Biz de bu yayında izleyicinin geçirdiği süreci, babalığı ve çocuğunu kabul ediş sürecini ve bundan sonra neler yapabileceğini konuştuk.

Konuyla ilgili doğum kontrol hapı yazısına da bakmanızı tavsiye ederim.

Yayının Youtube videosu aşağıda. Youtube’da izlerseniz, kanalımızın fazla sayıda insana ulaşması için beğenirseniz videoyu beğenmeyi, kanalı izlemeye almayı ve çan işareti ile uyarıları açmayı unutmayın. Tabii daha da iyisi, bir sorunuz ve yorumunuz olursa video altına yorum bırakmayı unutmayın.

Bu içeriğe Spotify ve Odysee kanalımızdan da ulaşabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

26
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
7 Comment threads
19 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
erosPizarroerosThomas Angelothedoctor Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
mraç
Guest
mraç

Abi bugün babam evde tartışma çıkardı her zaman olduğu gibi ben de her zaman olduğu gibi yumuşatmaya çalıştım ama olmadı patlayacaktım kavga edecektim onla belki öldürürdüm umrumda olmazdı sırf ona maddi olarak muhtaç olduğumuzu bildiği için her boku yapıyor sözde imam ama yobaz piçin teki bu sene üniversite sınavına hazırlanıyorum seneye üniye kapak attıktan sonra belki ailemi bundan kurtarabilirim ne bilwyim abi içimi dökmek istedim güçlğ kalmaya çalışıyorum ama bıktırdı bizi ailecek

baba
Guest
baba

Merhaba abi,

Baba veya çocuklu evlilik hakkında çok nispeten az yazı var. Sorumu buraya yazıyorum o yüzden.

Çocuk olduktan sonra (2 yıldır) cinsel ilişki çok nadir yapabiliyoruz. Çocuk uyanıkken yalnız durmuyor. Gece de 1-2 gibi uyuyor. (Bir türlü uykusunu düzene sokmayı beceremedik). Ben sabah işe gittiğimden bekleyemiyorum. Çocuğun uykusuna bir şekilde denk gelsek bile ya eşim yorgunum diyor ya tam yapcaz derken çocuk uyanıyor ya da nadiren başarıyoruz.

Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Ben böyle olduğunu bilsem yaşlanınca çocuk sahibi olurdum.

Güney
Guest
Güney

Hocam kız yarın bana gelecek ve ilk cinsel deneyimim olacak 24 yaşındayım daha önce böyle şeyler yaşadım fakat vajinaya hiç girmedim heyecanlanıyorum ilk olduğunu sizce kıza söylemeli miyim? Daha öncesinde de 15 yaşında kendinden 5-6 yaş büyük biriyle bunu yaşamış birisi ciddi ilişki düşünüyor benimle ve bunu sadece 15 yaşında 1 kere yaşadığını söylüyor devamında tehditler gelmiş ailesinden birini söylemiş ve o şekilde kurtulmuş asla inanmıyorum buna. Bu yaşta bunu yaşamış birisi üniversitede de her türlü yapamıştır diye düşünüyorum. Kızın ailesi muhafazakar ciddi ilişki potansiyeli olduğunu düşünmüyorum. Bunu yaşadıktan sonra da benimle bir daha konuşmayacaksın gibi hissediyorum diyor. Bu da… Read more »

Anduril
Guest
Anduril

Selamlar, Yaşım 24, kız arkadaşımın yaşı 26, 3 aydır birlikteyiz. Kız arkadaşım yaşının da yaklaşmasının da etkisiyle olmalı ki, özellikle çocuk yapma özelinde gelecek planlarına sahip ve bunlardan ara ara, özellikle seks sonrası bahsediyor. Fakat sorun şu ki, ben kanser atlattığım için kısırım. İlaç tedavisi öncesi bazı problemlerden dolayı sağlıklı spermlerim saklanamadı ve şu an üreme kabiliyetine sahip hücrelerim yok. Çocuk konusu açıldığında kendimi çok yetersiz hissediyorum çünkü doğal olarak çocuk yapma kapasitesine maalesef sahip değilim ve bu durum beni gerçekten çok üzüyor. 3 aylık kız arkadaşıma kısırlık konusundan bahsetmedim, sadece kanser konusunu özet geçerek anlattım. Nasıl davranmalıyım abi, bu… Read more »

thedoctor
Guest
thedoctor

merhaba yazıları severek okuyorum. Uzun bir ilişkim vardı ve bu süre içerisinde o kızı defalarca aldattım o da bunu bildiği halde benimle birlikteydi sonra iş ciddiye binince ayrıldık ve o ilişkide aldattığım kadınlardan biriyle bundan 3 yıl önce(29 yaşında) daha önce evlenip boşanmış benden 6 yaş büyük bir kadınla ailemin de istememesine rağmen biraz da aileme inat edip evlendim. Yaptığım yanlışın farkına vardığımda iş işten geçmişti. Önce hamile olduğunu sonra kanser olduğunu öğrenince boşayamadım. Süreçte tüm ev işleri ve çocuk bakımı bana kalmıştı. Kanseri atlattığında da bana karşı buyurucu davranışları düzeltmediğinden ayrılmak istediğimi söyledim ama kesinlikle ayrılmadı. ben de iş… Read more »

Thomas Angelo
Guest
Thomas Angelo

Hocam kadınlar genlerinin %95ini gelecek nesile aktarabilirken erkeklerde bu oran %38 dir diye bir araştırma vardı galiba onun linkini atabilirmisiniz

eros
Guest

Bekar 40 YAŞ Erkeğine önerileriniz nedir? Standart maaşlı tip olarak yaşıtlarına göre iddalı fizikli sporunu yapan ama yaşadığı şehir kısır ve kadın açısından onu cezbetmiyorsa standart tip kadınlar etrafındaysa evlilik adına adımları ne olmalı ya da kendine mi yaşamalı aşık olmadan mantık evliliği yapması ne kadar doğru?
Bir başka sorum ise 40 yaş erkeğinin geçmişte yaşadığı aşklara ki bunların bir kaçı dul çocuklu kadınlardı keşkeler duyması sakıncalı mı? ilişkilerin altında sadakat ve aidiyet araması anılara bağlı kalması normal mi?
Atacağı adımlar bu yaşta ne olmalı kadında arzuyu mu aramalı yoksa standart cezbetmeyen bir kadınla evlilik mi?