Güvensizlik – Tehlikeli bir İlişki Paraziti ve 24 Saat Kuralı

Aşağıda İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları kitabındaki Güvensizlik – İlişki Parazitleri adlı bölüm var. Bu kısa bölüm, uzun süreli ilişki konusunda bana muazzam bir artı katmıştı. 24 saat kuralı muazzam bir duygusal güç geliştirme yöntemi.

Kendi güvensizliklerinizi gidermek için çalışmalısınız ve kız arkadaşınız ile ilgili şüphe ve negatif düşüncelere kapılmamayı öğrenmelisiniz. Bir kadın için hiçbir suçu yokken kendisini hedef alan, delice kıskanç ve öfkeli bir adamdan kötüsü yoktur. Bu bir erkeği gerçekten çok düşük rütbeli biri yapar.

Size karşı açıkça yanlış yapıyorsa bunu görmezden gelin demiyorum. Kendi güvensizlikleriniz yüzünden onu bir şeylerle suçlamadan önce oldukça dikkatli olun diyorum. Zira eğer bu suçlamalar temelsiz ise, sizi duygularını kontrol edemeyen, yetersiz hisseden bir erkek olarak gösterecekler.

Benim bu konuda 24 saat kuralım var:

Herhangi bir konuda güvensizlik hissedersem, kız arkadaşıma bu konuda tek kelime etmeden önce 24 saat beklerim. 99%, ertesi gün olduğunda, rasyonel düşünmediğimi anlar ve bu negatif düşünceleri kendime sakladığıma şükrederim.

Bu süreçte, her seferinde daha fazla kendime güvenli hissetmeye başladım ve duygularımı kontrol edebildiğim için, daha seksi biri oldum. Bu da beni daha fazla ilgiye ve aşka boğdu. Böylece daha da kendine güvenli biri oldum, vs.

Eğer birçok kadın arasından dikkatli bir şekilde seçtiğiniz bir kadınla beraberseniz, kadın sizin değerlerinizle uyumlu ise, muhtemelen gayet iyi bir insanla berabersiniz. Kendi güvensizliklerinizin içinizi kemirmesine, sizi ele geçirmesine ya da size yapılan tüm o haksızlıklar hakkındaki düşüncelere karşı koyun. Bir konuda güvensizlik duymaya başlarsanız, o güvensizliği ruhunuzdan kovun. Eğer kadını suçlamak için iyi bir nedeniniz yoksa çenenizi kapalı tutun. Bunu yaparsanız çoğunlukla korkularınızın yersiz olduğunu göreceksiniz.

Negatif bir ruh halindeyken, o negatif ruh hali gördüğünüz her şeyi karartır ve eğer negatif ruh halinde içinize dolan duygulara göre hareket ederseniz, ilişkinizi mahvedersiniz.

İlişkinin başları zordur zira aranızda bir güven tesis etmeniz gerekiyor. Ama siz soğukkanlılığınızı sürekli kaybederseniz, aranızda bir güven tesis edilemez. Soğukkanlılığınızı koruyun, güven ve sevginin akmasına izin verin. Bu şekilde zaten herhangi bir güvensizlik kalmayacak.

Kaynak: İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

132
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
39 Comment threads
93 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
55 Comment authors
İnsan evladıDesideroAliLoopdjarumbeValter Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Tarı KAKAN
Guest
Tarı KAKAN

Yalnız, bi şüphe ve güvensizlik durumu oluştuğunda beyin kendini kandırmaya da meyilli oluyor genelde, bu 24 saat sonraki zihinsel rahatlama böyle bir durum olmasın?

Sextus Pompeius Magnus Pius
Guest
Sextus Pompeius Magnus Pius

Cevap zaten yazının içerisinde gizli. “Eğer birçok kadın arasından dikkatli bir şekilde seçtiğiniz bir kadınla beraberseniz, kadın sizin değerlerinizle uyumlu ise, muhtemelen gayet iyi bir insanla berabersiniz. ” Daha önce bir yazıda hatun kişisinin olumlu&olumsuz davranışları hangilerinin uyarı hangilerinin kırmızı alarm hangilerinin ideal kız arkadaşı&eş davranışı olabileceği yazılmıştı. İnsanlarla biraz iletişimi gelişmiş olan er kişi zaten karşısındaki insanı tartar ve o yazıdaki özellikler hatun kişisinde var mı yok mu ve kendi değerleri ile hatunun davranışları ne kadar örtüşüyor bunu saptayabilir. Beklenmedik bir güvensizlik durumunda da bunu saptayan kişi zaten öfke patlamalarına ya da aşırı kıskançlık durumuna düşmez, düşmemeli ya da… Read more »

Askigrenctir
Guest
Askigrenctir

Bu yaziya katilmiyorum ben biten iliskimde basindan beri bir seyler oldugunu hissediyordum gecmisi hakkinda buyuk yalanlar bir kac defa zorladim kavga cikarttim en sonunda hakli oldugumu gördum. Siz sunu gozden kaciriyorsunuz sadece kadinlar degil erkeklerde hisseder bazi seyleri

Ruthless King
Guest
Ruthless King

Bu 24 saat kuralı 8-9 ay önce bildiğim bir konu olsaydı çok işime yarayabilirdi ama artık bundan sonraki ilişkilerime nasip olacak 😀

SomeBody-SomeOne
Guest
SomeBody-SomeOne

Benim için de benzeri durum geçerli. 2 sene önce şu kuralı bilseydim, hala ara ara aklıma gelen eski taş hatunla yaşadığım krizi daha iyi yönetirdim. Bu arada hikayede ki hatun benim kırmızı hapı ciddiye almamı sağlamış hikayenin kahramanıdır (ayrıca bu güzel kaynağa beni ulaştırmış kişidir! O yüzden yaşadıklarım ve geldiğim sonuç nedeniyle kendisine hala minnettarım) Daha öncesinde; duygusal güç, eğlenen ustalık, oneitis olmama gerekliliği, tabak teorisi, hipergami tüm bu kavramları biliyor ama bu kadar derinlemesine düşünmüyor. İlişkilerde strateji kaygısı gütmüyordum. Bu kadın gerçekten bana;ilişkide kadın güzellik ve cinsellik beklentisini karşıladığında, erkeğin yukarıdaki kavramlara çok daha fazla dikkat etmesi gerektiğini gösteren… Read more »

BirdPerson
Guest
BirdPerson

Buram buram oneitis ve bluepill koktu

Adrian
Guest
Adrian

Tam bir yıl önce bu siteye gelmiştim, redpill nedir yazısı başta olmak üzere birçok yazıyı okuduktan sonra abartıyorlar ve genelliyorlar deyip gitmiştim, sonra hayatımda ilk defa bir ilişki yaşamaya başladım, 5 ay sürdü ve terk edildim, şimdi yine buradayım, tüm taşlar yerine oturdu.

Caesar
Guest
Caesar

İşte tam da bu hatadan dolayı, ilişkinin sonlanmasına sebebiyet verdim. Tabi bazı noktalarda bende haklı olduğumu gördüm ancak bu aşırılıktı. Aşırılık sebebi ile bana karşı olan bütün duyguları öldürmek ile beraber akabinde terk edilmek gelmişti. Şimdi bunlar olmasın diye kişisel gelişime devam tabi ki.

Berk
Guest
Berk

İnstagramdan bir kızla tanıştık. Tanıştığımız gün netflix party yaparak dizi film izledik. Yaklaşık 1 aydır böyle devam ediyoruz. Samimiyeti artırdıktan sonra istisnasız her gün sextinge dönüyor muhabbetimiz bunu o başlatıyor ben de devam ettiriyorum. Wpde çevrimiçi olup 2 dk geç yazınca kimle konuşuyorsun bu saate bile falan muhabbetlerine giriyor. İnstadan Twitterdan takipleştiğim kızlara bunlar kim bununla nasıl takipleştin vs sorular soruyor. Beraber uyuyoruz ben uyumadan uyumuyor sabahlıyoruz. Dün gece bi 15 dk geç yazdım bir şeyler yiyorum dedim nereye gittin falan yazmış sonrasında 2 saat yazmadı sabah 6.40a doğru yazmış kaç saat sonra geldin bok oldu gün uyudun sen süper… Read more »

Deus Ex Machina
Guest
Deus Ex Machina

İlişki olaylarından bağımsız, şu cümleyi geçtiğimiz 1 ay içinde çok net fark ettim ve tüm hayatımı bunun üzerine kurmaya karar verdim. “Polyannacılık” dediğimiz şeyin aslında kendini gerçekleştiren kehanet olduğunu fark ettim. “Negatif bir ruh halindeyken, o negatif ruh hali gördüğünüz her şeyi karartır ve eğer negatif ruh halinde içinize dolan duygulara göre hareket ederseniz.” Kötü hissetsem ve olayların aslında dandik, haksızca, kötü vs. olduğunun “açık ve net” (ki genelde açıkmış gibi gelir) farkında olsam bile, bu durumda en olası pozitif senaryo hangisidir diye sorup onu kendi kafamda rasyonalize ediyorum. En girift meselelerde (sosyal) bile bunu yapmak 5 dakikamı alıyor ve… Read more »

Tarı KAKAN
Guest
Tarı KAKAN

Değiştiremeyeceğin şeylere böyle bakarsan sorun yok, amaa değiştirebileceğin sorunlar, ters giden şeyler varken bunları görmezden gelip en pozitif senaryoyu rasyonalize edersen uzun vadede sıçarsın. İlişkiden bağımsız falan da değil, ilişkide terslik varsa negatif ruh halindeysen, ama bana seni bırakmayacağım demişti diye bunu rasyonalize edersen patlar.

SomalideDiyetisyen
Guest
SomalideDiyetisyen

Beni mağdur gör Mahmut abı ama ben sevgilimle konuşurken anlık ve şiddetli şekilde bu hisse kapılıyorum bunun nedeni 2 yıl öncesinde göndermiş olduğu eski sevgilisine attığı nudeleri farketmeden bana verdiği bir flaş diskte görmüş olmam aklımdan çıkmıyor birtürlü ve anlık negatif duygulara kapılıyorum Buda konuşmalarıma yansıyor napmalıyım bende 24 saat bekleyeyim mi ?

AlperT
Guest
AlperT

Mahmut abi, 8 aylık bir ilişkim var. Kız arkadaşımın Sevgisine ve ilgisine dair bir problem yok. Güven alakalı çok bir problem yaşamasak da bir konu var ki arada kalabiliyorum. 6-7 sene önce kendisiyle ilgilenen bir sınıf arkadaşı var ama hiç bir şey hissetmemiş ve çocugun tekliflerini defalarca reddetmiş. Bundan sonraki ilişkileri normal arkadaş olarak devam etmiş fakat çocuk dönemsel olarak mesaj atmaya ve şansını denemeye devam ediyor. Bana bu durumu biz ilişkiye başlamadan anlattı durumu uzun süredir biliyorum ama kız arkadaşım da çocuğun mesajlarına normal arkadaş düzeyinde cevaplar veriyor. Bu duruma yaklaşımım nasıl olmalı konusunda bazen ikileme kapılabiliyorum.

Hector
Guest
Hector

Mahmut Abi merhaba, Uzun zamandır takip edip tavsiye ettiğim bir platform burası. Tam da güvenle alakalı bir durumla karşı karşıyayım. Ben 30 yaşındayım, 18 yaşında sevgilim var 1 senedir beraberiz ve Almanya’da yaşıyoruz. Sevgilim 2 sene önce kuzeniyle nişanlandirilmis, bunu bir şekilde öğrendim. Halen de ayni sehirdeler, akraba oldugu icin bazen ayni ortamda bulunuyorlar. Konu bi sekilde o çocuğa geldiğinde “gecmiste aralarinda büyük kavga olduğunu ama noldugunu söylemek istemedigini” söyledi. Ben de olayın ustune gittim ama bi türlü geçmişteki iliski olayini bana anlatmadi anlatmıyor. Oldugunu biliyorum kaynak %100 ama o anlatmıyor gizliyor. Kavga bile ettim nedir bu gizledigin, iliski mi… Read more »

xAdre
Guest
xAdre

Hem “beni artık istemez” deyip, hem de “seni görürse delirir” demek oldukça şüphe uyandırıcı. Bir kızı istemeyen adam onun kiminle takıldığıyla ilgilenmez. Kız belli ki, aralarında bir şey olma ihtimali varsa da, çocuğun seni öğrenip bu ihtimalin sıfırlanmasından sakınıyor. İlişkiyi materyali değil bu kız.

Padfoot
Guest
Padfoot

Mavi hapı tam icsellestiremedigimi anlıyorum. Sevgilim trip attığında ve bunu aptalca uzattığında bende soğuyorum, kız trip mi atıyorsun diyor hatta. Bu durumda ne yapacağımı sormak istedim, trip attığında çerçeve kaybediyorum bende soğuyarak sanırım, duygusal zayıflık bu galiba. Duygusal olarak güçlü adam, her seferinde affeder miydi yoksa böyle böyle yaptın, yaptığın sence doğru muydu? Diye kızdan üstün konumda durarak mı davranırdı? Bazen bazı konularda, yaptığımım mavi hapli veya uygunsuz olduğunu anlıyorum ama o an, ama sonra. Ancak o anda veya sonrasında benzer durumlarda ne yapacağımı bulamıyorum. Kısaca anlıyorum ama konuşamıyorum. Yani mastürbasyon yapmayınca ve sporla testo artınca otomatik düzelecek mi,ancak bodyci… Read more »

Kayzersoze
Guest
Kayzersoze

Mahmut abi Selamlar, Bundan 1.5 ay önce instadan tanıştığım bir kızla şuan sevgiliyiz. Sana şöyle özet geçeyim tanıştıktan 2.5 hafta sonra yattık ve bu ilk buluşmamızdı farklı şehirlerdeyiz. İkinci buluşma ise geçen cuma gerçekleşti benim eve geldi 4 gün aynı evde kaldık yattık vesair ve zaten ilk buluşmadan sonra sevgililik olayı gündeme gelmişti ve ben de onu kendime yakistirdim ve böyle bir yola girdim. Bu kızı açıkçası tavlarken düşündüğüm tek şey bir, iki yatıp bitirmekti aramızdaki bağı. Fakat konuştukça yani bi saçma sapan genç kız değil de (yaşlar 21) bi kadınla konuşuyor gibiydim ve etkilendim açıkçası. İlk başlarda umursamaz olduğum… Read more »

Xxccxx
Guest
Xxccxx

Mükemmel yazı Mahmut abi hatta Bunu uygulayabildiğim her an pozitif şeyler oldu. Ancak bir sorum var . Sevgiliyle görüşürken yüz yüze bir durum yaşandığında yüzümden çok belli ediyorum. Genel olarak mizacım böyle. Buna karşı kullanabileceğim pratik yöntem var mı? Yazışarak denk gelsem bu duruma, 24 saat bekleyip sağlıklı karar alabiliyorum. Ancak yüz yüzede duygusal etkilendiğim yüzümden belli edince işler karışıyor. Ve hali hazırda belli olmasının verdiği etkile de iyice negatifleşiyorum.

merak ettim
Guest
merak ettim

mahmut abi iyi akşamlar. kız arkadaşımla tanışma dönemindeyken kendisinin işyerinin yakınlarında işyeri sahibi bir adam vardı. kız arkadaşımdan 7-8 yaş büyük ve kız arkadaşımın tabirine göre çokça panik ve duygusal olarak diplerde bir adam( bunu işyerinde stres olabilecek şeylere verdiği tepkilerden vs anlıyordu) genel olarak adam iyilik görünümlü(bence tam beta uydu) benim kıza yardım ediyordu(fiziksel bir şey yok ürün değiş tokuş gibi şeyler).kız arkadaşım o zamanlar bana da bahsediyordu bu adamdan hepimizin mesleği aynı. ilişkinin ilk başlarında olduğundan ben tabii ki umursamazdım umursamıyordum. en sonunda bir olayda ben rahatsız olduğumu ilettim( çok fazlaca bir iyilik geldi karşı taraftan maddi olarak)… Read more »

Merak ettim
Guest
Merak ettim

Ya abi benim anlamadığım adamı full ezikleyerek bana tasvir ediyordu. Ben de o büyük iyilikten sonra o iyiliği kabul etme demiştim bir olayda da bana açıklama yapıyordu bana açıklamana gerek yok demiştim başka bir konu geçmedi . Kesinlikle bahsetme gibi bir olay demedim , görüşülmeyecek o adamla demedim. Yani adamdan bir kızmış cinsiyetmişsiz gibi hep böyle durumlarda bahsediyor pimpirikliğinden falan mesela. Yine de alarm der miyiz? Zaten adamla meslek grubundan tanışıyor. Dün de meslek grubuyla bir etkileşim oldu (whatsap üzerinden) orada yine bir pimpiriklik yaptı diye düşünmüştüm ben

Merak ettim
Guest
Merak ettim

Bir de geçen günlerde benim ilişkide hiç ciddi olmadığımı hep ileriye yönelik kendi planlarım olduğunu söyledi . Daha doğrusu buna alındı önce sonra konuyu açtı . Olabilir ama merak ediyorum böyle mi bakıyorsun konuya dedi.ben de kendimce trolleyip konuyu geçiştirdim biraz . Ona misilleme vs gibi mi oldu acaba da diyorum . Çünkü kendi özelliklerinde kız bana bir şey anlatırken bile benim tüm merak edip öğrenmek isteyeceğim şüphe duyacağım olayları bile kendi ben sormadan söyleyip tüm şeffaflıkla bahseden bir isim. İşte 4 arkadaşla şuraya gittik hepsi kız misak isimlerini söyler vs vs . Benim bu ilgisizlik ve gelecek düşündüğümü göstermediğim… Read more »

Muhammet Kızılbağ
Guest
Muhammet Kızılbağ

Mahmut abi selamlar, bunun tersi bir durum yaşıyorum. Partnerlerimden çoğu zaman “hiç güven vermiyorsun” “sana güvenemiyorum” “her an bırakıp gidecek gibisin” gibi sözler duyuyorum ve genelde bu sebepten ilişkilerim üç dört haftayı geçmiyor. Bir süreden sonra can sıkıcı bir durum gibi oluyor bu. Ortayı nasıl tutturabiliriz?

1 2 3