Güvensizlik – Tehlikeli bir İlişki Paraziti ve 24 Saat Kuralı

Aşağıda İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları kitabındaki Güvensizlik – İlişki Parazitleri adlı bölüm var. Bu kısa bölüm, uzun süreli ilişki konusunda bana muazzam bir artı katmıştı. 24 saat kuralı muazzam bir duygusal güç geliştirme yöntemi.

Kendi güvensizliklerinizi gidermek için çalışmalısınız ve kız arkadaşınız ile ilgili şüphe ve negatif düşüncelere kapılmamayı öğrenmelisiniz. Bir kadın için hiçbir suçu yokken kendisini hedef alan, delice kıskanç ve öfkeli bir adamdan kötüsü yoktur. Bu bir erkeği gerçekten çok düşük rütbeli biri yapar.

Size karşı açıkça yanlış yapıyorsa bunu görmezden gelin demiyorum. Kendi güvensizlikleriniz yüzünden onu bir şeylerle suçlamadan önce oldukça dikkatli olun diyorum. Zira eğer bu suçlamalar temelsiz ise, sizi duygularını kontrol edemeyen, yetersiz hisseden bir erkek olarak gösterecekler.

Benim bu konuda 24 saat kuralım var:

Herhangi bir konuda güvensizlik hissedersem, kız arkadaşıma bu konuda tek kelime etmeden önce 24 saat beklerim. 99%, ertesi gün olduğunda, rasyonel düşünmediğimi anlar ve bu negatif düşünceleri kendime sakladığıma şükrederim.

Bu süreçte, her seferinde daha fazla kendime güvenli hissetmeye başladım ve duygularımı kontrol edebildiğim için, daha seksi biri oldum. Bu da beni daha fazla ilgiye ve aşka boğdu. Böylece daha da kendine güvenli biri oldum, vs.

Eğer birçok kadın arasından dikkatli bir şekilde seçtiğiniz bir kadınla beraberseniz, kadın sizin değerlerinizle uyumlu ise, muhtemelen gayet iyi bir insanla berabersiniz. Kendi güvensizliklerinizin içinizi kemirmesine, sizi ele geçirmesine ya da size yapılan tüm o haksızlıklar hakkındaki düşüncelere karşı koyun. Bir konuda güvensizlik duymaya başlarsanız, o güvensizliği ruhunuzdan kovun. Eğer kadını suçlamak için iyi bir nedeniniz yoksa çenenizi kapalı tutun. Bunu yaparsanız çoğunlukla korkularınızın yersiz olduğunu göreceksiniz.

Negatif bir ruh halindeyken, o negatif ruh hali gördüğünüz her şeyi karartır ve eğer negatif ruh halinde içinize dolan duygulara göre hareket ederseniz, ilişkinizi mahvedersiniz.

İlişkinin başları zordur zira aranızda bir güven tesis etmeniz gerekiyor. Ama siz soğukkanlılığınızı sürekli kaybederseniz, aranızda bir güven tesis edilemez. Soğukkanlılığınızı koruyun, güven ve sevginin akmasına izin verin. Bu şekilde zaten herhangi bir güvensizlik kalmayacak.

Kaynak: İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

132
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
39 Comment threads
93 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
55 Comment authors
İnsan evladıDesideroAliLoopdjarumbeValter Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
sabu
Guest
sabu

Kız arkadaşın telefonuna dokundurtmaması hakkında ne düşünüyorsun? Tamam telefonu kontrol etme isteği erkeğin kendine güvensizliğinden kaynaklanıyor olabilir ama kız arkadaşın “telefonunu bi versene” lafını duyunca bile deliye dönmesi normal bir davranış mı?

Ali b
Guest
Ali b

Telefonunu vermiyosa kesin bişey vardır sakın unutma bunu

Ary
Guest
Ary

“Herhangi bir konuda güvensizlik hissedersem, kız arkadaşıma bu konuda tek kelime etmeden önce 24 saat beklerim. 99%, ertesi gün olduğunda, rasyonel düşünmediğimi anlar ve bu negatif düşünceleri kendime sakladığıma şükrederim.”

Rasyonel düşünmediğimi anlar derken ne demek isteniyor orada? Yani kız hakkında şüphe duyduysan, kıskançlık ve güvensizlik yaşıyorsan bu konuda 24 saat sesini çıkarmazsan kadın sonraki gün bunun hakkında ne düşünecek ki? Yani kadın bizim o an kıskanıyor veya şüphe duyuyor olduğumuzun farkında değilken sonraki gün neyi anlar anlayamadım demek daha doğru olur.

Nix
Guest
Nix

Ben son ilişkimde bunu uygulayamadığım için işleri baya berbat etmiştim. Ama şimdi dönüp bakıyorum da başka erkeklerle Instagram üzerinden takipleşen kıza (bunu buluşma esnasında fark etmiştim) sinirlenmek yerine sakin kalsaydım ve sakin kalmak için bir bahaneyle buluşmayı bitirseydim sanırım 24 saat sonra yine de fikrim değişmezdi. Tamam, boş yere komik duruma düşmek ve arıza tepkiler vermek saçma ama böylesi bir durumda kızı denemek aptalca bir hareket mi olurdu? Kızı sahte bir hesaptan yoklamak biraz ruh hastası bir davranış gibi duruyor buradan bakınca ama diğer türlü de kafada soru işareti kalmıyor mu? Ekşi de falan herkes “ya hayal kırıklığına uğrarsan” gibi… Read more »

Birinsan
Guest

Mahmut abi kızın benden önce tanıdığı bir arkadaşı varmış.
Ben onunla dialogunun olub olmadığını sordum. Bene olmadığını, yalan söyledi. Hemen o arkadaşına ulaştım oda aralarında ilişki olmadığını, sadece arkadaşca konuştuklarını dedi..kıza neden yalan söyledin dedim seni kaybetmemek için kortkum dedi.. bu arada kızın bana karşı arzusu, ilgisi tamdı. Terk ettim yalan söylediği için geldi kapıma ağladı.. sence çok abartmışmıyımdır? Bana kalırsa çok paranoyak yaptım kendi kendime

Serdar
Guest
Serdar

6 aylık birlikteliğim olan kız ile ertesi gün buluşmak istedim plan yaptım ama nasıl yaparız neler yaparız gibi sorular yöneltti vs derken ertesi gün oldu. Onu aradım bugün olmaz başka gün yapalım dedi. 1 ay önce tanıştığı biri ile çok iyi arkadaş olmuşlar ona kahve sözü vermiş bugün onla buluşup kahve borcunu ödeyecekmiş. Kızı bıraktım ayrıldım Mahmut abi. İç güdüsel olarak bu yanlış diye düşündüm ve orada geri dönüşsüz kızı bıraktım. Doğru yaptım umarım abi

Nasser
Guest
Nasser

Abi bu 24 saat kuralını başka bir yerde görmüştüm önceden ve görmeden önce uzun süreli ilişkim vardı. Bu kuralı bilmeden önce çok uzun süreli ilişkim vardı ve ondan önceki ilişkide aldatılarak terk edildiğim için paranoyak olmuştum. O uzun süreli ilişkide benim ara sıra şüphelendiğim şeyler olurdu ve 24 saat kuralını bilmediğim için kendisiyle anında konuşurdum şüphelendiğim şeyleri. O ilişkideyken şüphelendiğim bütün her şey doğru çıkıyordu. Mesela kızın yanındaki kanka denen lavuk aslında ondan hoşlanan bir meriçmiş. Bunun gibi şeyler olurdu. O ilişki bitti başka ilişkiye girdim ve 24 saat kuralıyla tanıştım. Yeni ilişkide de aynı şeyler vardı ve bu kuralı… Read more »

Capone
Guest
Capone

Mahmut abi, uzun süreli ilişki yaşadığım kız arkadaşımın hayatında karşı cins arkadaş olarak kimse yoktu. Üniversitede kulüplere katıldı ve erkek kanka edinmelere başladı, içmekten içkiden nefret ediyordu, ben bugüne kadar hiç içmemiş olmama rağmen ara sıra bana içkiden uzak dur diyen bir kız yurtta kız arkadaşlarıyla içki içmeye başlamış. Bu değişiklik bende haliyle şüphe uyandırdı, ben henüz kendisiyle bunun hakkında konuşmadım. Benim dışımda bütün erkeklerden nefret ettiğini söyleyen kız kulüplerden sonra kız erkek karışık gezilere gitmeye, dağ tırmanışlarına gitmeye başladı.2 3 ayda bir instagramdan neleri takip ettiğine bakarım,bugün bakayım dedim baya fazla sayıda erkek gördüm. Önceden geneli kız takipçilerdi.Bunlar yaz… Read more »

Arkad
Guest
Arkad

Selam Mahmut Abi, 6 aydan fazladır birlikte olduğum biri var. İki aylıkken iş yerinde birinin arabasıyla eve bırakması mevzusundan dolayı güven problemi yaşamaya başladım. Buraya da yazmıştım. Gözlemle tekrar olursa yol ver diye tavsiye almıştım. Böyle bir şeyle tekrar denk gelmedim ama bu olay yüzünden güven duymakta zorlanıyorum. O kişi hala Instagramında ekli ama bir daha hiç iletişime geçmediğini söylüyor. Haliyle olayı büyürmemek için kaldır da demedim. Zaten iş yeri değiştiği için kendileri istemedikçe denk gelme ihtimali yok gibi bie şey ama benim tilkiler yine de dönüyor. Genel olarak insanlara karşı güven ve bağ sorunum da mevcut maalesef. Bu sebepten… Read more »

Biradam
Guest
Biradam

Buna benzer durum bendede oldu, ani öfkeyle bitirmeni tavsiye etmem sonda boş bir şeye kızmış oluyosun.. ben böyle 2 sevgili terk ettim ancak paranoyak olduğumu farkkettim.. bence çok fazla paranoyak olmak iyi değil .. sadece dikkatle gözlemlemek gerek

Hey !
Guest
Hey !

Mahmut Abi , eski sevgilimle 2 ay boyunca ayrıydık ve barışmak istedi barıştım,kendisi ayrılmıştı.Ayrılık konuşması olmadan önceki 3 gün kavgalıydık ve iletişim kurmamıştık.Aynı üniversitede farklı fakültelerde öğrenciyiz.Biz ayrılmadan önce 3 gün kavgalı olduğumuz sürede sürekli arkasından herkese yürüyor dediği çocuğun arabasına binmiş ama söylediğine göre yanında benim de tanıdığım bir kız arkadaşıyla binmiş.Bunu bana şu an neden söyledin dediğimde , o zaman kavgalıydık söyleme gereği duymadım dedi.Hatta beni yürürken gördüğünü ve kafasını eğdiğini , ortak kız arkadaşımızın kendisine neden eğildin dediğinde x’i gördüm görürse açıklamama fırsat vermez demiş.Ortak arkadaşımız da ben varım görürse ben konuşurum demiş.Bunun üstünden 2 ay geçmiş… Read more »

Citroën
Guest
Citroën

3 yıla yakın ilişkimiz olan sevgilimin bu aralar maddi durumu kötüydü, arkadaşlarına borcu varmış sıkıştırıyorlardı (bu yalan değil benim yanımdayken de bir kız arkadaşı gelip parasını istemişti saçma sapan konuşmalar olmuştu ) benden borç istemişti ben de okul çıkışlarında çalışıp biriktirdiğim paradan verdim. Bunun üstünden 1 2 hafta geçti dün bana senle konuşmak istediğim bir şey var diye mesaj attı. Aradım özürler dilemeye başladı ben daha ne oluyor demeden senin bana verdiğin parayla ben borçlarımı ödemedim dedi. Nasıl ödemedin dedim. 2 tane arkadaşı bunun aklına girmiş 3’ü de ortaya para koymuş gidip parayı yemişler. Borç falan ödememiş. Bunları anlattıktan sonra… Read more »

Nathan Drake
Guest
Nathan Drake

Merhaba.Kız arkadaşımın bir arkadaşından rahatsızlık duyduğum için kendisine o kişiyle görüşmemesini ve muhatap olmamasını istemiştim.Kız arkadaşım da bana katıldığını hak verdiğini ve görüşmeyeceğini söylemişti.Dışarda yemek yedikten sonra yürürken konuşuyorduk.Ağzından xxxxx ‘ te bana mesaj attı diye o kişiyle konuştuğunu kaçırdı. Ben cevap verdin mi dediğimde evet konuştuk birazcık dedi.Bu da beni sinirlendirdi , evim oraya uzaktı sadece tamam dedim yanından ayrıldım.Otobüse bindim peş peşe aramalara başladı açmadım hiçbirisini.Bu sefer mesaj atmış özür dilerim diye.Görüldü yapıp bıraktım. Aradan 2 saat geçti ben evdeyken yine mesaj attı ben cevap verdim konuşmaya başladık. Sen daha sözünü tutmayı beceremiyorsun sana güvenilmez dedim.Bunun ardından bana… Read more »

Winged Hussar
Guest
Winged Hussar

Mahmut abi iyi günler.1 yıllık kız arkadaşımın erkek kankası var 1 tane , 5 senedir normal düzeyde konuşuyorlarmış.Yan yana olduğumuz zaman sohbet ederken adını geçirdi ben takmadım. Sonra konuyu kız erkek arkadaşlığına getirip ‘o çocuk(erkek kankası) benden hoşlanıyordu,çıkma teklifi etmişti , mektup yazmıştı , reddettim ama reddettiğim için üzüldüm , ona ilişkiye yokum ama arkadaşlığa varım dedim ‘ böyle konuştu.Ben orda bunu ilk defa duydum . ‘ Ne’ dedim sadece . Ben sana daha önce anlatmadım mı , bilmiyor muydun gibi şeyler söyledi, muhtemelen sinirlenip kavga çıkaracağımı zannetti. Sinirlendim içten ama kavga çıkarıp ona istediğini vermem diye düşünüp kendimi sakinleştirdim… Read more »

Colton
Guest
Colton

Abi selam. Okullar kapanmadan 1 ay önce uzun süreli ilişki yaşadığım kız benden ayrılmıştı ve engellemişti. Ayrılırken ayrılmasın diye biraz yalvarmıştım bunu utanarak söylüyorum kendimi küçük düşürdüğümü sonradan anladım. Bebi dinlemeyip ayrıldıktan sonra ona hiçbir şekilde ulaşmaya çalışmadım onu stalklamadım. Dün gece Whatsapp üzerinden bana mesaj geldi, arkadaşlardandır dedim bakmadım. Yarım saat sonra telefon çaldı açtım, açar açmaz eski sevgilim whatsappa bak şu an müsait değilim dedi. Whatsappa baktım çok uzun bir mesaj atmış. Seni terk ettim yalvarışların hâlâ kulağımda, yokluğunda seni daha çok sevdim, sana yokluğunda daha çok aşık oldum vb. Bunları yazmış. Biraz konuştuk ve o aralar onunla… Read more »

Get out on my ship
Guest
Get out on my ship

Merhaba Mahmut Abi. Kız arkadaşımla uzun süreli ilişkideyiz. Daha öncesinde bazı arkadaşlarının dolduruşa getirip aklını çelmesiyle benden ayrılmıştı 1 ay no contact yapınca geri döndü ve 2 aydır yeniden beraberiz.Şimdi ara sıra sorun çıktığında ” bir şey değişmiyor yine ayrılacağız ” gibi cümleler kuruyor. Geri döndüğünde çok fazla özür diledi bir daha bu hataya düşmeyeceğim dedi. Kendisine bu dediklerini hatırlatmaktan yoruldum. Sürekli ” benden özür diledin zaten senin derdin ne ki yine ayrılacağız diyorsun”diyorum.’ ‘Bilmiyorum bizi ayıracaklar’ ‘diyor. Bu iş iyice güvensizlik oluşturdu benim ne yapmam gerekir?

Mauricio
Guest
Mauricio

Mahmut abi, uzun süreli kız arkadaşım bana dün sabah kız kıza 3 kişi kahvaltı için restorana gideceklerini haber vermişti. Kızları tanıyorum üniversiteden onun sınıf arkadaşları. Sonrasında biz akşamüstü konuşurken yanlarında bir erkek olduğunu ağzından kaçırdı. Daha doğrusu ben anladım, sözde 3 kişilik hesabı 4 kişi eşit olarak ödedik deyince anladım. Sonrasında kızlarla gideceğini söylemiştin dedim, cevabı sonradan karşılaştık oldu. Bu çocuktan bahsetmişti , onunla da aynı sınıftalar ve her gün kızları arabasına atıp evine oraya buraya bırakan biri. Sonrasında arabasına binmişler ve çocuk bunları evlerine bırakmış daha da bir şey olmamış. Hatta ilk beni eve bıraktı diye de detay ekledi,… Read more »