Hayat Amacını Nasıl Bulursun? | Sevdiğin İşi Bulmak

Merhaba millet. Ben Mr. Deer. Bu sefer konumuz Hayatımızın Amacını ve Sevdiğimiz İşi bulmak. Ben sevdiğim işi nasıl buldum, yeteneklerimi nasıl keşfettim bunlardan bahsederken; bu konularda sıkıntı çeken dostlarım için önerilerde bulundum. İyi Seyirler!

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

17
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
3 Comment threads
14 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
kinyasBir KullanıcıMisafirMahmut Abiyenimezun Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kerem
Guest
Kerem

2015 yılında ilk üniversiteme yerleştim, tercihimde hata yaptığımı fark edince üniversite sınavına tekrar hazırlandım ve çok daha iyi bir okula yerleştim 2018 yılında.Hayatımda oluşan 3 yıllık bu kayıp sizce ne kadar kötü . Eğer ciddi bir kayıp değilse Veri Bilimi üzerine Yüksek Lisans yapmayı planlıyorum.

Mahmut Abi
Admin

Para kazanmak gibi derdin yoksa yüksek lisans da doktora da yapabilirsin.

Kerem
Guest
Kerem

En büyük önceliğim para kazanmak fakat Veri Bilimi alanında gözlemlediğim kadarıyla yüksek lisans olmadan adam yerine konmuyorsun. Yoksa ben de artık iş hayatına odaklanmak istiyorum

Mahmut Abi
Admin

Veri bilimi alanında belli bir yaşa gelene kadar pek iş tecrübesi olmayanları adam yerine koyuyorlar mı diye iyice araştırman lazım.

yenimezun
Guest
yenimezun

ben de veri bilimi ile ilgilenmeye başlamıştım. Üniversiteden yeni mezun oldum. Mühendis olarak da bir yerde çalışmaya başladım. Veri bilimi alanında söz sahibi olmak için yaş almamız mı gerekiyor? neden böyle dediniz anlamadım.

Mahmut Abi
Admin

Genellikle belli bir yaşa kadar iş tecrübesi olmayanlara şirketler çok iyi gözle bakmayabilirler.

Kerem
Guest
Kerem

Araştırma noktasında eksiğim olabilir ama ne yapayım tam olarak bilemiyorum ,bu alanda iş tecrübesi nerede kazanılır staj nasıl bulunur bilmiyorum ,veri bilimi stajı için başvuru yaptığım yerler bile reddederken üstelik, neredeyse her ay geleceğim için endişelenerek yaşamaktan, gecenin 3 ünde uyanıp kendi kendime iş bulamazsam ne yaparım demekten çok yoruldum, boş durmuyorum, tatil yapmıyorum sosyal hayatım bile yok sayılır neredeyse her an çalışmak zorundaymışım gibi hissediyorum, belirli aralıklarla intihar etme fikrini aklıma getirmeye başladım artık.

Mahmut Abi
Admin

Dinlenmek, sosyal hayat ve tatil lüks değil mecburiyettir. İntiharı düşünüyorum dediğin an sana tek bir tavsiye verebilirim ve kesinlikle başka bir şey de söyleyemem: acilen psikolog ile görüş.

Misafir
Guest
Misafir

Mahmut abi üniyi 6 ay önce bitirdim ve iş bulamıyorum 3 4 aydır arıyorum. Tecrübem de yok yaşım da 25. Acaba kendi işim yerine herhangibir işe mi girsem? Yani kasiyerlik falan. Aslında gururuma dokunuyor bu ama üstümde baskı var. Yoksa kendi işimi aramaya devam mı etmek daha doğru. Çalışmaktan da korkuyorum açıkçası Anksiyeteden dolayı. Ha bu arada iktisat mezunuyum.

Mahmut Abi
Admin

Bir işte çalış ve o arada iş aramaya devam et.

Misafir
Guest
Misafir

İş görüşmelerine gidebilme durumu hakkında ne düşünüyorsun? Yapabilir miyim?

Mahmut Abi
Admin

Yapabilirsin.

Misafir
Guest
Misafir

Sağol abi, senin düşüncelerin benim için önemli..

Bir Kullanıcı
Guest
Bir Kullanıcı

Mahmut abi, hayatı hiç olarak gören Nihilizm ve bu akımın takipçisi Nihilistler hakkında ne düşünüyorsun?

Mahmut Abi
Admin

Bir insanın girebileceği en aptalca yollardan biri ve çok insan sıklıkla girdiği için periyodik olarak totaliter ve çok acı dönemler geçireceğiz.

Bir Kullanıcı
Guest
Bir Kullanıcı

Abi, bu konu hakkında bir yazı yazsan çok iyi olacak. Birçok kişide bunu görüyorum. Cidden endişe verici.

kinyas
Guest
kinyas

Fight Club tam olarak öyle bence.