Uzun süreli ilişkilerde erkeğin değerini koruması

Abi sen sevgili varken tabak çevrilmez diyorsun ama bence günümüzde uzun süreli bir ilişkiyi ayakta tutmanın tek yolu, kadının başka kadınlarla da bir şeyler çevirdiğini bilmesi. Bir erkek sevgili yapınca diğer kadınları bırakırsa, paslanır ve kadına muhtaç hale gelir. Eğer kadın bilinçaltında başka kadınlar olduğunu bilmezse, erkeğin cebinde olduğunu düşünür ve erkeğe olan ilgisi azalır.

Senin PUA kökenli adamların yazılarını okuyup fikir jimnastiği yapmak hariç pek bir uzun süreli ilişki deneyimin olmadığına paramı koyarım. Sadece PUA olan adamları okurken dikkatli olun zira bu adamlar kadınlara yürüme konusunu biliyor olabilirler ama birçoğunun uzun süreli, tek eşli ilişki tecrübesi çok yok (ya da hiç yok). Kadınlarla tanışma becerileri ve dinamikleri ile uzun süreli ilişki becerileri ve dinamikleri birbirinden farklılar. Bir erkek yılda 100 kadınla yatacak beceriler geliştirebilir ama bir kadınla uzun süreli ilişki yürütmeyi zerre beceremiyor olabilir. 30’larında ve hatta 40’larında, istediği zaman genç ve güzel kadın bulabilen ama 3-5 haftadan fazla ilişki yürütemeden terk edilen o kadar çok adamla konuşuyorum ki! Bu adamların kadınlarla tecrübeleri onların istedikleri gibi bir kızı kısa sürede bulmalarını sağlıyor ama o kızla ilişkide, 18 yaşında bir bakir kadar tecrübesizler ve çok enteresan betalıklar yapıyorlar.

Şimdi bunu gerçekten tabak çevirme şeklinde yapamasak bile, en azından öncesinden çok kadınla olup ilişkide bu şekilde hissetmeye çalışmalıyız.

Sevgiliniz varken tabak çevirmeyin. Sevgili öncesinde de çok kadınla olmanıza gerek yok. Duygusal ve cinsel olarak doymayı becerecek şekilde tabak çevirmeniz yeterli. Böylece ilişkide bile, ilişki biterse nasıl olsa bir yolunu bulduğunuzu bilirsiniz.

Ama senin asıl derdin, uzun süreli ilişkilerde asıl dinamiği anlamaman. Uzun süreli ilişkilerde erkeğin duruşu alternatif kadınlar tutmak değil, ilişkide olduğu kadını hayatının merkezine koymamak ve ondan daha fazla duygusal yatırım yapmamaktır. İlgi yönetimidir. Başka kadınlar olmadan korku oyunudur. Mümkün olduğunca fiziksel sağlık ve görünümünü korumak, iyi giyinmek, arkadaşlarına ve sosyal çevrene de vakit ayırmaktır. Tabii ki uzun süreli ilişkilerde sağladığınız şeyler ve performans yükünüzü nasıl taşıdığınız da önemlidir.  Bunlarda çuvallarsan, istersen sevgiline çaktırmadan 5 kadınla ol bir işe yaramaz.

Tabak çeviren adam bir kadını merkeze almaz diyebilirsiniz ve teoride böyle olması gerekiyor ama pratikte bir kadını merkeze almış ve başka kadınlarla görüşmesine rağmen onu aklından çıkaramayan, oneitis yapan çok erkek görüyorum.

Uzun süreli ilişkiler, eğer erkek hedeflerine odaklı ise, kadınını merkeze koymak yerine yanına yoldaş olarak görüyorsa ve duygusal yatırımı kararındaysa, çok büyük çaba gerektirmezler. Tabii yapmanız gereken bir şey de sevgiliniz ya da karınızla çıkmaya devam etmek ki onu da önce kendiniz için yapın, sıkıcı biri olup sıkılmayın. Yani sen bunu yapabiliyorsan o ilişki gideceği yere kadar gider, cepte falan olmazsın.

Başka bir açıdan bakarsak, kadınlarla uzun süreli ilişkide başarının sırrı da, erkek adam ya da alfa erkek olmak. Yani zamanınızı alan bir hedefe ve işe sahip, kendine değer veren ve özgüvene sahip bir erkek olmak. Gerektiğinde kırmızı çizgilerini koruyacak ve bu koruma ilişkiyi bitirecek olsa bile bunu yapacak (ama tabii hiç kırmızı çizgisi olmayan sünepe ile her şeyi kırmızı çizgi yapan kalas uçlarında olmayacak). Bunu Uzun Süreli İlişkiler kitabında şöyle yazmıştım:

“Bir kadın, sizin sınırlarınızı (hem sayı hem de derinlik olarak) çok fazla ihlal ederse, fazla ileri giderse, sizin geri dönüşsüz bir şekilde bırakıp gidebileceğinizi bilmeli. Bir kadın bunu bilene kadar, size tam olarak saygı duymayacak ve sizi tam olarak
sevmeyecektir. Sizin onu kaybetmemek için sınırlarınızı koruyamayacağınızı hissetmeye başlarsa, size olan saygısı ve sevgisi de bitmeye başlayacaktır.”

Yalnız bunu bilmesi, bunu söylemeniz ile olmaz. Ültimatom vererek olmaz. Siz bunu göze alacak kadar onurlu iseniz %80’ini o davranışlarınızdan, kırmızı çizgilerinizi geçtiğinde duruşunuzdan sezer zaten. Gerisi ise bir iki kez buna tolerans göstermeyeceğinizi söyleyip devam ederse bırakmakla gösterilir.

Yani kısacası, uzun süreli ilişkilerde değerinizi başka kadınlarla göstermeye ya da korumaya çalışmayın. Buraya bazen bunu yaparken terk edilen hatta boşanan adamlar geliyorlar. Bu adamlar çoğu zaman işlerinde başarılı, istediklerinde kaçamak yapabilen alfa erkekler oluyorlar. Kadınların başka kadınlara toleransı erkeklerden daha yüksek olabilir ama birçok kadın aldatıldığını öğrendiğinde sizi bitirir. Bitirmezse bile bir daha eskisine dönemeyebilirsiniz ve her şey tatsız bir şekilde devam edebilir. Yani hiç öyle ben çok alfayım, bana çok aşık, yakalanırsam beni bırakamaz falan diye düşünmeyin. Sizin çok alfa olmanız, size çok aşık olması, sizin bırakılma, aldatılma, paspas yapılma ihtimalinizi büyük ölçüde azaltır ama şansını aldatarak sınayan birçok erkek ayrıldıklarını ya da bir arada kalsalar bile bir şeylerin geri dönüşsüz kırıldığını acı şekilde deneyimliyor. Alfa erkek olmak sizi gerçek dünyada, insan erkeğinin kaymak tabakasından yapıyor ama çizgi roman süper kahramanı yapmıyor.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

108
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
31 Comment threads
77 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
47 Comment authors
AtillaBurhanOzanAnonimkaya haznedar Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Adil
Guest
Adil

Ben hayatımda hiç bir kadını aldatmadım. Hiç de aldatılmadım. (Tabi bildiğim kadarıyla) Mahmud abinin de altını çizdiği gibi bana saygısı olan kırmızı çizgilerimi rahatlıkla koruyabildiğim kadınlarla 2 ilâ 4 yıl sürel çok güzel ilişkilerim oldu. Diğerlerine ilişki statüsü vermedim zaten. Ben şartlar ne olursa olsun aldatmaya karşıyım.

KyloRen
Guest
KyloRen

Öyle aldatma ve sevgilisi olan kızlara bakmam aynısı başıma gelir çünkü

Diablo
Guest
Diablo

Mahmut abi selam, uzun süreli ilişkide kendimin hayattaki, yataktaki istek ve beklentilerini açıkça söylemeli miyim yoksa bunu bir gizeme dönüştürmeli miyim? Sorduğum soru partnerimin de ilişki, yatak vs. beklentilerini öğrenmem için de geçerli.

MASKULEN
Guest
MASKULEN

Erkek adam kesinlikle aldatmaz ama aldanmaz da! Ne aldanan olur ne de aldatan.Dengeyi de her zaman korur zira denge merkezinin kendisi olduğunu idrak edip uygulayacak kadar güçlüdür.Ayrıca da (duygusal yatırım-ılıskı sonunda yasanacak melakoli süreci) arasında da doğru orantı vardır yani kadına ve ilişkiye yapılan yatırım artarsa olası bir ilişki bitiminde yasanacak kriz de o kadar artar gel gelelim erkek adam ise bu denklemi tersten uygular.

Tarı KAKAN
Guest
Tarı KAKAN

Bu işler 2+2 4 kesinliğinde değil maalesef. Erkek adam aldanmaz diyorsun da kadın seni tut ki aldattı ruhun duymadı düşüyor mu erkekliğin o zaman? Erkek adam gayet de aldatılabilir, sadece bunu kabul eder kadını bırakır ve yoluna devam eder.

Brs3491
Guest
Brs3491

Mahmut abi laf kalabalığı olacak belki ama yürekten bir şey yazmak istiyorum. 1 yılı geçik bir süredir bana kattığın nice değer için teşekkür ederim. Bunu hissederek ve büyük bir şükranla yazıyorum.

Koray
Guest
Koray

Aynı şekilde ben de teşekkür ediyorum. Yıllardır ağır beta bir baba ve dominant bir anne etkisinde büyümenin ve etrafımda mentörlük edip yol gösterebilecek çapta birinin bulunmayışının sıkıntılarını çektim. Ne zaman ki bu siteyi takip etmeye başladım o andan beridir yaşadığım aydınlanma ile birlikte hayata ve ilişkilere bakış açım komple değişti, erkek olmanın ne olduğunu ve neyi gerektirdiğini öğrendim, öğrenmeye de devam ediyorum.

Abadaki
Guest
Abadaki

Zaman geçtikçe tahammülün azalmasının sebebi nedir? Mesela önceden ufak bir olayda alaysı takılır geçerdim. Şimdi ise direkt sinirleniyorum. Hayattaki sorumluluklarımın artması da etkili olabilir. Önceden umursamayacağım şeyleri umursar oldum. Önceden otobüse binmeden ayrılmazken şimdi durağa bırakmak bile zor geliyor. Bu yüzden gün içerisinde sürekli sinirleniyorum. Çevresindeki bir kız bana çirkin demiş sen daha güzelsin demiş. Bunu laf arasında anlatınca bana o kıza karşı inanılmaz sinirleniyorum. Neden benim hakkımda bunu dedi diye. Bana anlatması da saçma geliyor. Kız kardeşi eve çağırma Abadaki’yi uyumak istiyorum demiş ve bunu duyunca da sinirlendim.

BirMahmutAbiSevicisi
Guest
BirMahmutAbiSevicisi

Mahmut abi selam. Kızla 3 aydır beraberiz. 3 ayda sadece öpüşebildik.Ben daha ileri gitmek (seks) istiyorum ama o yanaşmıyor. Zaten sana first kiss’imi verdim diyor, bu kadar yeter diyor. Kızın ilki benim ve ben sekse açım (bu arada muhtaç gibi davranmıyorum) napmaliyim?

FA$O AĞA
Guest
FA$O AĞA

Mahmut abi bu siteyi hiç bırakma olur mu,sen ustasın bizler usta olma yolundaki çırak. Ustasız bırakma bizi bir gün usta olsak bile. Üstümüzde hakkın çok var, sana saygımız var.. e bi de sevgimiz 🙂

Vuvuzela
Guest
Vuvuzela

Abi selam, kırmızı çizgilerle ilgili taze bir tecrübem oldu. Sanırım biraz yanlış davrandım senin yorumunu merak ediyorum. Nişanlıyız yakında evleniyoruz. Beraber yeni bir şehre taşındık. Evi de ufaktan kuruyoruz. Beyaz eşyalara baktığımız sırada baktı beğendi falan. Ben fiyat konusunda çok aşırıya kaçmaması dışında çok müdahil olmadım. (Anlamıyorum zaten bulaşık makinesi vs. kendi kullanacak kafasına göre seçsin) Daha önce gezerken çift kapılı buz dolaplarına baktı yok olmaz falan dedi. Biraz gezdik fiyat aldık falan. En son güzel bir indirim yakaladık, anlaştık, oturdum adamın karşısına satış işlemlerini yapıyoruz vs. Sonra seslendi bi gelsene şu çift kapılılara da bakalım dedi. Ben de, sen… Read more »

Somebody
Guest
Somebody

Ben 25 yaşındayım ve 9 aylık bir ilişkim var. İlişkinin belli bir noktasından sonra her ne kadar istemesem de kıskançlık yanımı karşı tarafa belli ettim. Son zamanlarda ise büyük bir olay yaşandı. Bundan yaklaşık 1 ay önce sevgilimin iş yeri mesajlasma uygulamasindaki mesajlarinda bi cocukla olan konusmasini okudum. Şu saatte surda bulusalim gibisinden diyaloglar vardi. Biz izmirde yaşıyoruz, cocuk ise istanbulda yasayan bir iş arkadaşı. Bikac günlüğüne izmire gelmiş bulusmak icin sözleşmisler. Sonra konusma tarihine baktigimda kafama dank etti cunku gecen hafta o gun bana annesinin kuzenlerinin şehre geldigini ve onlarla aksam buluscagini söylemişti. Kan beynime sicradi ve cok buyuk… Read more »

Pando
Guest
Pando

Mahmut abi merhaba, benim de uzun süreli ilişkiler ile alakalı bir sorum olacak. 25 yaşındayım 2 senelik ilişkim var. Kız arkadaşım da benimle aynı yaşta. Çok geçinemiyoruz ama birbirimizi de çok seviyoruz. Ben bu blogu okuduktan sonra orta yaş krizine de girmek istemediğimden dolayı kız arkadaşım ile devam edip etmeme konusunda tereddüt ediyorum, hatta aklımda bu düşüncenin yatmasından dolayı kavgaları uzatmış bile olabilirim. Eğer devam edersek 2 seneye evlenecek gibi duruyoruz. Kafam çok karışık, ona da haksızlık etmek istemiyorum ama kendim de bir türlü emin olamıyorum ilişkiye devam edip etmeme konusunda. Bununla alakalı kaçırdığım bir yazı varsa okumak isterim, sence… Read more »

Kemal
Guest
Kemal

sosyal medya tanışmalarını gerçek buluşmaya dönüştürecek hevesi kendimde bulamıyorum genelde. Kadınları görsel yönden çok yargılıyorum, bunu nasıl aşabilirim? Bazen görüntü olarak çok hoşuna gitmese de tecrübe için birileri ile görüşmek gerekiyor farkındayım. Aşamadığım bir eşik haline geldi bu.

alper
Guest
alper

Hem bu sitede yazılanlar hem de başka yerlerde okuduklarım yüzünden kişiliğime uygun olmayan davranışlarda bulunmaya çalışarak 2 tane ilişkimi mahvettim. Olmuyor arkadaşlar çok sırıtıyor bana, keşke hiç denk gelmeseydim sırf bunlara uyacağım diye ne kadar takıntı yaptım her şeyi kendim olamıyorum artık robot gibiyim. Bunu okuyan arkadaşlar lütfen bunlara fazla kafaya takmayın kendiniz yaşayın bazı şeyleri. Artık eskisi gibi nasıl olurum bilmiyorum acaba doğrusu böyle miydi demekten hiçbir hareketimi seçemez oldum sürekli bir düşünce halindeyim. Lanet gelsin böyle işe

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Kapattığım şirketlerin evraklarını yırtıyorum geçmiş dönemlere ait evrakları, yorucu işmiş, işimle alakalı uzun süreli ilişki yaşamışım. Sanki hayatımı yırtıp atıyor gibiyim.
Yorulduğum bir zamanda siteye tekrar girdim. Bu yazıyı kaçırmışım veya hatırlamıyorum. Okudum sonra kapattım. Evrakları yırtarken düşünüyorum bir taraftan dilime şöyle bir cümle takıldı.

Amı olan erkekler, Siki olan kadınlar.

Sonra da niye böyle düşündüğümü düşündüm.
Uzun süreli ilişkilerde / evliliklerde Çerçeven varsa ve bir sefer dahi çerçeve dışına çıkarsan kadın seni siki olan kadına dönüştürür. Çoğu erkek bunu fark edemiyor.

Özer
Guest
Özer

Abi esim 29 yaşında. 4 senelik evliyim. O kadar kilo aldi ki bu sürede her yeri sarkıyor. Cenesinin altında bir cene daha çıkiyor. Sürekli yemek yiyiyor. Su yerine kola iciyor. Temiz bir kadın. Yemek falan yapıyor. Aramizda cinsellik de var. Bazen diyor ki hamilelik falan o yüzden çok kilo aldım diye bahaneler uyduruyor. Fakat kendisini bu kadar salması bana karşı bir saygisizlik degil mi?

Red
Guest
Red

Beni sevmediğini söyleyen yani arkadaş gibi gören bi kızla 2 sene görüştük sonra birinden bahsetti 6 7 ay konuşmadik. Tekrar deniyoruz bu sefer eskisinden biraz farklı henüz sex yok ama yakınlaşma öpme falan var. Bu şekilde davranarak durumu kurtarabilir miyiz. Yani bu kızla ilişki düşünüyorum oluru var mı ilişkinin. Sağlıklı olur mu güvenmeli miyim bu duruma.

1 2 3