Yalvarırım bana boşanma kozu ver

Üstad Rollo Tomassi her hafta Amerika’da yayında olan bir radyoda Pat Cambpell’ın programına katılıyor ve gündemdeki olaylarla dinleyici sorularını kırmızı hap çerçevesinden tartışıyor. Bu İngilizce programlar podcast olarak ve internette dinleyebileceğiniz şekilde kaydediliyorlar.

Bu hafta giderek artan oranda rastlanan klasik sekssiz evlilik ile ilgili bir okur mektubunu değerlendirdiler. Aşağıdan dinleyebilirsiniz ama ben size özetleyeceğim ve Rollo’nun yorumlarına kendi yorumumu da ekleyeceğim.

Tavsiye isteyen erkeğin derdi kısaca şu :

“Kısa keseceğim, taş gibi soğuk ve ölü bir evlilik içindeyim ve yardıma ihtiyacım var. Hukuki tavsiye istemiyorum ama senin ve Rollo’nun evliliğimin bulunduğu durum hakkında zaten bildiğimi düşündüğüm şeyi onaylamanızı istiyorum. Ayrıca eşimin bana savurup durduğu saçmalıkları da analiz etmenizi istiyorum.”

Adam 36, kadın 32 yaşında. 8 yıldır evliler ve biri 4 yaşında diğeri 8 aylık iki tane çocukları var. Dini inançlarının güçlü ve evlilik öncesi cinsel ilişkinin din tarafından yasaklanmış olmasına rağmen evlenmeden cinsel ilişkiye başlamışlar ve adamın anlattığına göre seks evlenene kadar harikaymış.

Şu an temel problemler şunlar : Evlenene kadar seks süper ama evlendikten sonra hızla azalıp yok olmuş. 36 ve 32 yaşında olmalarına rağmen son 4 yıldır sekssiz evlilik tanımına uyan miktarda (yılda ortalama 10 kere) bir seks yaşamları varmış. İlk çocuktan sonra hatun adamla 1 sene seks yapmamış. Son 9 aydır yine hiç seks yapmamışlar. Hatunun adama ilgisi sıfır ve sadece yeni bir ev ya da çanta gibi bir şey isteyecekken ya da ikinci çocuktan önce biraz samimiyet ve ilgi göstermiş.

Adamın bildiği kadarıyla aldatma yok ama en son akşam tartışmışlar ve kadın şu ilginç şeyi söylemiş : “Beni aldatman ya da beni dövmen için dua edip duruyorum”.

Öncelikle burada tabii ki hikayeyi tek bir taraftan dinliyoruz. Ama bu tür evliliklerin çok yaygın olduğunu bildiğimiz için hikayeyi gerçek olarak alıp yorumlayabiliriz. Pat Cambpell zaten adamı aramış ve biraz sosyal medyada araştırarak çiftin varlığını doğrulamış.

Sondan başlayalım. “Beni aldatman ya da beni dövmen için dua edip duruyorum” kısmını yanlış bir şekilde “demek ki sert ve arzulanabilir bir erkek olmamı” istiyor diye yanlış yorumlamak ve Allah korusun böyle bir talebe uymak mümkün. Sakın ha! Burada bariz bir şekilde evliliği bitirme yolunda ilerleyen ama muhtemelen inançları nedeniyle boşanma davasına standart modern kadın gibi gönül rahatlığı ile atlayamayan bir kadın var. Kadının bu isteğinin nedeni adamın daha maskülen olmasını arzulaması değil, boşanma konusunda eline koz ve neden vermesi. Eğer kendisi boşanmayı başlatırsa kendisini yargılayacak olan vicdanı ve çevresini “beni aldattı” veya “beni dövdü” susturabilmek istiyor. Üstelik bu ikisinden biri boşanırken adama boşanma tecavüzü etmesi için de birer bahane. Bir taşla iki kuş.

Ne çocukları ne de geleneği zerre takmayan kadın sayısı azımsanamayacak kadar çok olsa da inanç, vicdan, kişilik, vs. ile boşanmaya hemen atlayamayan ve kendini kapana kısılmış hisseden kadınlar çoğunluktadır. Yanlış anlamayın, bu kadınlardaki hipergami dürtüsü, “amımın keyfi için aileyi de yakarım, çocukları da” diye çığlık çığlığa bağıran bir feminist kadar güçlü yani AWALT durumu yok. Ama AWALT yazısında bahsettiğimiz gibi o hipergami dürtüsü ile harekete geçiş şekli farklı.

Buradaki hatunun kapana kısılmışlık hissine benzer bir hikayeyi uzun süreli ilişkiyi hemen kesip atamayan hatunun “yalvarırım terk et beni” yazısında görmüştük. Bu tür tavsiyeler isteyen erkeklerin “zaten bildiğimi onaylamanızı istiyorum” demesine bakmayın.  Genelde olayı tam olarak ne olduğunu görerek yorumlayamamış ve istedikleri sonucu elde etmelerini sağlayacak mucize haptır. Burada maalesef mucize hap durumu yok. Evlilik bitmiş.

Toplum ve adamın kendi içindeki ölmemiş mavi haplı ona tam tersini söyleyecek. Evlilik bu duruma gelmişse senin suçun ve sen evliliği kurtarmak için elinden geleni yapmalısın. Bu eleman da zaten bu tür hatunu yeniden elde etmeye çalışma ritüellerini (onu daha çok memnun etmeye çalışma, yemeğe çıkarma, hediyeler, vs …) yapmış zaten. Oysa burada kararını çoktan vermiş bir kadın var.

Eleman sonradan bombayı patlatıyor. Kadın buna sormadan evlilik danışmanı ile randevu ayarlamış ve sadece kendisi bu randevuya gidecekmiş. Adama bunu söyleyişi de cins : “Akşam eve geliyorsun (çocuklara bakacaksın) ben kendine evlilik terapisi randevusu aldım.”

Boşanma öncesi evlilik terapisi genelde kadının boşanmadan önce “bakın herşeyi yaptım ama olmuyor” bahanesi elde etmek için istediği bir zımbırtıdır. Burada muhtemelen kadına bu aklı veren bir avukat var.

Yukarıdaki hikaye çok sık rastlanmaya başlayan bir hikaye. Kadının evlenme ertesi adamdan soğumaya başlaması ve birinci çocuktan sonra adamdan tamamen soğuması. Bazen 2. çocuk için adama yanaşması (ki soğuk bir kadının birden “hamile kalma” hedefi ile ısınmasına her zaman şüphe ile bakılmalı) ama sonunda birden soğuması ve eninde sonunda da boşanması.

Kadının hal ve tavırlarından çıkarabileceğiniz henüz daha duvara tam toslamamışken daha iyisini bulabileceğine inandığı ve kendisinin bu adama göre fazla iyi olduğu. Fakat ortalama bir mavi haplıya karmaşık gelen sinyalleri biraz kırmızı hap gözüyle okursanız, hatun direkt söylemese de oldukça net bir şekilde ne istediğini ve nereye doğru yol aldığını adama anlatıyor. Sözleriyle değil elbet, kadınlar dolaysız değil dolaylı iletişime geçerler, ama davranışları ile.

Yalvarırım terk et beni yazısından :

Tamam bu yeni uyanmaya başlayan betalara oldukça zor gelecek ama bir kadının asıl mesajını davranışlarından çıkarmak, “uyanmak” yönündeki en önemli adımlardan biri. Bu adamın durumunda kadının demek istediği, azıcık uyanmış bir erkek için bile oldukça açık. Kadının davranışı muhtemelen sıkıcı hale gelmiş olan ev yaşamından kaçma dürtüsü ile “kızlarla dışarda” iken önüne gelen bir fırsatı değerlendirmesinden ibaret. Forumdaki birçok yazar tahmin edileceği üzere olanların muhtemelen basit bir öpücükten daha fazlası olduğunu yazmış.

Bu aşamaya gelen adamlar genelde 2 şeyi yanlış yaparlar : birincisi tam cinsel pazar değerleri artmaya başlayacak iken cinsel pazar değeri azalmakta olduğu için can havliyle herhangi eli yüzü düzgün bir erkeğe atlayan bir kadınla evlenmek ve evlendikten sonra kendi cinsel pazar değerini salmak ve ikincisi de sırf nikahlandı diye artık performans yükü olmadığını düşünmek ve karısından kendisini annesi gibi sevmesini beklemek.

Fakat erkeğin bu aşamaya bir kez gelindiğinde yapabileceği tek bir şey var : ön saldırı yani boşanma davasını kadından önce açmak. Hemen bir avukatla görüşmesi zaten şart. Sekssiz evlilik boşanma sebebi ve bunu kullanması lazım.

Biliyorum boşanmak erkek için korkutucu. Bunun anlaşılır nedeni boşanma sürecinde erkeğin aşağılık bir yaratık muamelesi görmesi. Kim yılların birikiminin yarısının alınmasını, beraber olmadığın bir kadına para ödemeyi ve en önemlisi de dün beraber yaşadığı çocuklarını haftada bir – o da olursa – görmeyi kolayca göze alabilir ki! Ama burada boşanma nasıl olsa gelecek ve en azından bu süreci kontrol etmek erkeğin yararına.

Boşanma korkusunun daha az anlaşılır ikinci nedeni de yeniden cinsel pazara girmek ve orada avlanmanın performans yüküne maruz kalmak. 36 yaşında 2 çocuk babası iken birçok erkek ne gerek var diyebilir. Ama bu senaryoda zaten adamın bunu yapması lazım zira evliliğinde cinsellik yok.

Ve boşanma korkusunun hiç de anlayışla karşılanmaması gereken nedeni, erkeğin böyle davranan bir kadını hala karısı olarak istiyor, Disney masalı ölene kadar mutlu yaşadılar anlatısını gerçekleştirme arzusunda olması.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

41
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
9 Comment threads
32 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
iskender büyükmüslümanevli ve mutsuzTunightBen bilmem alfa beta omega Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
fast
Guest
fast

mahmut abi evlilik sonrası kadının ilgisinin azalması , heyecanın azalması , seks sıklığının ve performansının (kadın tarafından) azalması ile ilgili yazı yazabilir misin nedenleri ve nasıl engellenir diye. açıkçası evlilikte kırmızı hapın uygulanışına biraz ağırlık veririsen sevinirim.teşekkürler

Saint
Guest
Saint

Katılıyorum. Bir kızla tanışmak, basit hareketlerle işi sekse götürmek vesaire tamam iş, fakat evlilikte? Evlilikte erkek büyük bir sıkıntıya giriyor çünkü o kadınla evi ömrünün sonuna kadar paylaşmak zorunda, bu da kadın için heyecanı ve kaybetme korkusunu NEREDEYSE yok ediyor. Tabi parfüm değiştirmek, spora yazılmak gibi seçenekler var fakat bunun devamlı olmasını sağlamak lazım

Erkek
Guest
Erkek

@fast
@Saint

Bu sorduğun soruları zaten Mahmut abi daha önceden cevapladı. Sitenin hepsini okursan cevabını alacaksın.

Bornova evimiz
Guest

İşte bunlar hep,
“Bir gün karşına öyle birisi çıkacak ki seni her halinle sevecek.. ” öğretisinin bireyler üzerindeki uzun vadede zehirli etkileri

Lyku
Guest
Lyku

Böyle bir laftan sonra yapılması gereken;

1-)İyi bir araştırma yapılarak kadının takibe alınması. Bir kadın size beni aldatmanı umuyorum vs. diyor ise %90 bir halt yemiştir ve sizin de aynı hataya düşmenizi sağlayıp haksız pozisyondan kurtulmaya çalışıyordur.

2-)Elde edilecek doneler ile (bu laf olsun, başka hal ve hareketler olsun, seks yapmama olsun vs.) acilen boşanma davası açılmalıdır. Çünkü şunu unutmayın bizler kısa süreli plan yapan canlılarız. Kadınlar ise daha uzun süreli plan yapabilir. Dolayısı ile siz bu kadın bana 2 sene önce şunu demişti dediğinizde çok da önemsenmeyecek ama kadın mahkemede 10 sene önce kocam bana ters bakmıştı dediğinde linç yiyeceksiniz.

Fakir
Guest
Fakir

Merhaba Kırmızı hapları tanışalı uzun zaman olmadı. 7 yıllık evliyim. Okul biter bitmez benim bir alt sınıfımda olan ve 4 yıldır çıktığım kızla evlendim. Evliğiliğimizin 3. Yılında bir çocuğumuz oldu. Çocuk olduktan sonra tamamen eşim değişti. Hayatımsız aşkımsız konuşmayan hiç ismimle bile hitap etmeyen kadın ismimi bile söylemez oldu. Tabi kırmızı hapı ozaman blmiyorum. Bende daha iyi hissetsin diye çocuğu emzirmediğim kalıyordu. ( Gerçi süt sağıp bıraktırıp geceleri uyanmasın dye vermişliklerimde var. ) İş gereği (mecburi )çocukla beraber şehir değiştirdiler ve yaklaşık 3-4 ay sonra da ben tayinle o şehre gittim. Burda da dır dırları bıraktığım yerden devam ediyordu. Sex… Read more »

Fakir
Guest
Fakir

Küçük 17 aylık büyük 3. Buçuk yaşında. Ben 32 eşim 31.

BenLark
Guest
BenLark

Doktor musunuz hocam

baciziplatan
Guest
baciziplatan

neaalaka amk

Paslı Zincir.
Guest
Paslı Zincir.

Mahmut abi arkadaşa verdiğin cevap hoşuma gitti. Biraz kendi derdime benzer bir olay gördüm burada. Ben 23 yaşındayım evliyim. Seni uzun süredir takip ediyorum. Keşke evlenmeseydim bu kadar erkenden diyorum hep. Sevgililik döneminde her şey harikayken, evlendikten 6-7 sonra aile meseleleri bilmem ne akraba konuları yüzünden birbirimize düşman gibi olduk. Ben her şeyi yine alttan alıp konuyu kapatıyorum da, benim kız biraz kinci. Çok ağır laflar ediyor, erkekliğime laf ediyor, koca oldun diye götün kalktı bile dedi yani sen düşün. Eskiye göre bana tahammülü kalmadı artık. Bir şeye izin vermediğim zaman isyan ediyor artık. Önceden tamam aşkım, merak etme aşkım,… Read more »

xox
Guest
xox

Bir kız vardı . Ailesi yüzünden psikolojisi bozuk ve BKB özellikleri gösteriyordu. Erkeksi -sert ve umursamaz tavırları çok hoşuma gitmişti,benim de cool duruşum ve peşimde çok kız olduğunu görmesi sonucu bana çarpılmıştı . Birkaç sene sevgili olduk. Evlenmeyi düşünüyorduk. Aynı bu arkadaşın anlattığı olaylara benzer tavırları vardı. Sürekli atarlı agrasif ama kulağına sex içerikli bir cümle kurduğum anda her şeyi unutup seviştiğimiz.. Sürekli kavga eder barışırdık ama hep “sen göreceksin,sakın beni görmeye gelme bu hafta,beni haketmiyorsun,Allah benim belamı versin tez zamanda gebereyim,yaşamaktan bıktım,hayatım çok kötü”gibi cümleler kuruyordu. “Hayatımda bana en iyi davranan sendin,kimse senin gibi yaklaşmadı hep ezdiler”diyordu. Daddy isues… Read more »

Metin abi
Guest
Metin abi

İslami kesim erkeklerin, bu devirde evlilikte işleri zor. Dünya tarihinde bir erkeğin düştüğü düşeceği en kötü durumda olma ihtimalleri yüksek ve iyiye değil kötüye gidecek bu durum. Bu yazımı Mahmut başlık yapabilir. Bakın anlatayım. Hani deriz ya erkek adam olmak lazım. Bir erkeğin; kadındaki güzelliğin karşılığı erkekteki maskünilitedir. Yoksa her kadında olan hipergamiyi tatmin edemezsin. Bu da sana en iyi ihtimalle dırdır, en kötü ihtimalle aldatma olarak döner. Her zaman Alfa erkek olmak lazım. Ya da kötü çocuk. Bitmez tükenmez bir duygusal güç ile kadının hipergamisini tatmin edemeyeceğimize göre evlilikte kendimizi geliştirip gerektiğinde korku oyununa başvurmak lazım. Cinsel birlikteliğe yanaşmayan… Read more »

Ben bilmem alfa beta omega
Guest
Ben bilmem alfa beta omega

Eşimde bende inançlı insanlarız. Korku oyunu belli bir düzeyde gayet oynanabiliyor. Mesela özellikle bu pandemi günlerinde daha fazla evde olduğumuz için ev işlerine yardım etmemi istedi. Bende pis(piç demek istemiyorum) bir gülümsemeyle sana genç, güzel bir hizmetçi alayım her işini görsün dedim. O konu bir daha açılmıyor kolay kolay. Ha ben istersem yine ufak tefek yardım ediyorum. Eğlenen ustalık da çok işe yarıyor. Bu konuda ilerlemek lazım…

müslüman
Guest
müslüman

Abi ben bu siteyi yeni keşfettim. Eşime defalarca özür dileyerek bana olan saygısını bitirdiğimi şimdi anladım.Mavi hapı yutmuşum meğer. Artık çok mu geç? Ne yapmalı. Çocuğumuz var. Eşim ilişkiye girmiyor. Ben pornodan kaçmak için evlenmiştim. Şimdi bekarlığımadn beterim. Boşanmak çare mi sanki? Başka kadınla evlensem o da 1 yılda aynı hale gelirse.

iskender büyük
Guest
iskender büyük

mahmut abi evlilik bitmiş yazmışsın, bence adam kadını bırakıp işine gücüne odaklansa, eve geç gelse, spora başlasa, çocuklarıyla zaman geçirse bu ilişki düzelir. Hiç evlenmedim ama bu şekilde kurtardığım çok ilişkim oldu. (Tabii sonra iki düştük diye hemen ayrılmayı düşünen kızdan olmaz diye düşünüp ayrıldım)