Pozitif maskülinite mi hanzoluk mu?

Kırmızı Hap size pozitif maskülenliğe giden yolu gösterir. Agresif kaba hanzo etkafa olmanın yolunu değil. – Skeptico

Starker’ın bolca aşağılama, patronun kim olduğunu gösterme içeren saha raporuna yazdığım eleştiriden sonra AntiWorrior şöyle bir yorum yazmıştı :

Son zamanlarda (sadece bana mı öyle geldi bilmiyorum) bu sitede red pill felsefesi yavaştan yumuşatılmaya başlanmış gibi geldi.Yukarıdaki arkadaşın saha raporu kötü sonuçlansada bence davranışları dark triad a uyuyor.Yani götlük yapıyorsa yapıyordur önemli olan sonuca ulaşması,nasıl ulaştığı değil.Tabiki bu sadece benim görüşüm elbette katılmayanlar olucaktır.

Aslına bakarsan sitenin çizgisinde değişen bir şey yok. Kasım 2017’de yazılan oyunun bokunu çıkarmak yazısında da bu konulara değindik. Ben de şöyle yazdım :

Adam yukarida anlattigi seyi defalarca yaparak sifir cektiginden bahsediyor sen de gelmis onemli olan sonuca ulasmaktir diyorsun 😀 Istediginiz sonuc istikrarli olarak reddedilmek ise buyrun devam edin sert erkekler. Fakat nedense biz sonuc aliyoruz, bu tur sert trpciler hava.

Bu yazıyı ise AntiWorrior’un şu sorusuna cevaben yazıyorum :

Peki nasıl bir yol izlemeliyiz mahmut abi.Dark triad özelliklerini göstererek daha manipülatif bir şekilde mi olaya yaklaşmalıyız ? Demeye çalıştığım yeri geldiğinde göt gibi davranmamalı mıyız ? Kırmızı hapı aldıktan sonra iyi çocuk gibi davranmayacağımı biliyorum,kendimiz en değerli olanız karşımızdaki kadın bizim için ne kadar önemli olabilir ki ? Bu dediklerim tabi uzun süreli ilişki için değil kısa süreli ilişkiler için geçerli.

Nasıl bir yol izlemeliyiz?

Dominant olacaksın, maskülin olacaksın, bolluk zihniyetin olacak, önceliğin kendin olacak, vs … Ve oyunun bokunu çıkarmayacaksın :

Oyun (The Game)nun bilinmesi gereken ama çoğunlukla es geçilen oldukça önemli taraflarından biri, oyunun yolunun iki aşırı uç arasında bir denge çizgisinde devam ettiğidir. Örneğin genelde aşırı bir iyi çocuk geçmişi olan beta, eskiden bir kıza hiçbir sonuç almadan çok yatırım yaptığından, oyuna ilk başladığında tamamen öbür uca atlayarak bir sürü kıza yürürken, hepsine yetersiz yatırım yaparak yine havasını alır. Eskiden bir kadını çok takarken ve ona entellektüelliğin tepesinde muhabbetle yaklaşırken, kırmızı hap sonrası oyunu oynarken yürüdüğü hatuna aşırıya kaçmış bir “sikimde değilsin Nalan” zihniyeti ve çok havadan sudan bir muhabbet ile yanaşır.

Oyun her ne kadar erkeklerin her türlü erkeksi (maskülin) hareketinin zehirli ve zararlı olduğunu öğreten feminen doğmaya karşı olsa da oyun sağduyu dışında değil. Eskiden hatun sizinle ilk buluştuğunda tamamen rahat hissetsin diye tavşan gibi davranmanızın panzehiri, ilk buluşmada tecavüzcü Coşkun’a dönüşmek değil. Eskiden bir kadına çok çok zaman ve ilgi harcayıp da havanızı almanızın panzehiri, şimdi bir kadına öylesine, laf olsun diye yürümek değil. Eskiden muhallebicilerde sevdiceğinizle defalarca buluşurken ağzınızdan kaka ve cinsellik çağrıştırıcı kelimeler çıkmaması için özel çaba harcayıp yanlız gecelerinize yanlız geceler eklemenizin panzehiri porno filmlerinde izlediğiniz sikiş öncesi replikler hiç değil.

Erkeğin sadece alfa siker (ve atar) kısmına odaklanması tehlikeli :

Erkeğin kendisini tamamen Alfa siker tarafına odaklaması, erkek için, yaşınız ilerledikçe anlayacağınız bazı sebeplerden tehlikeli. Örneğin “kadının kafasına yumruğu vurup sikecen, işin bitince hemen kapıya koyacan ve arkanı dönüp yatacan dostum” tadında yazan bir sürü kırmızı hap yazarı var piyasada. Bunların bazıları ileri gidip “sabıkan olacak, tehlikeli olacan hacı, gökten başına am yağar” bile diyebiliyorlar. Evet, şu yazıdaki Corey oğlumuz gibi saf alfa siker modunda takılırsanız gökten başınıza am yağabilir ama bu moda kapılıp da 30larında ser sefil ya da en azından evine yeterince ekmek götüremeyecek bir işte, hayatın başka zevklerini yaşayamayacak gelir grubunda kendini bulan adamlar biliyorum. Tehlikeli, heyecanlı, dolu dolu yaşayacağım derken 20lerinde geberip giden ya da sabıka kazanıp hiçbir eli yüzü düzgün işi olamayan adamları saymıyorum bile.

Corey’e bakınca hemen iki şey aklınızdan geçiyor : Birincisi, bu çocuğa am yağıyordur. İkincisi ise, bu çocuk büyüyünce kendinin bile işine yaramayacak bir adam olacak. Evet, Corey tarzı alfalıkla bolca kadın sikmek zevkli bir olay ama kırmızı hap bu değil. Dahası, kırmızı hapı böyle yaşamak sizi başka ve çok güzel zevklerden de mahrum bırakabilir. Örneğin baba olmak, çocuklarına iyi bir hayat sağlayabilen ve iyi örnek olabilen bir baba olmak. Ya da erkeklerin saygı duyduğu, erdemli bir alfa olup, gecenin ışıklarını lüks bir penthouse apartman dairesinin balkonundan içki içerek izlemek. Yarın dünyanın öbür ucuna uçup, tropik bir adada güzel bir villada yıldızları izlemek. Ne bileyim, bol kaynağı olan, kendi hayatını egemenliği altına almış, erdemli bir erkek olmak işte.

Dark triad ile ilgili Skeptico’nun şu tweet serisini okumanızı tavsiye ederim :

“Alfa erkek” diye söze başlayan kişi Kırmızı hap’ı anlamamıştır. KH size alfa erkek olmayı öğretmez. Çünkü alfa erkek antisosyal kişilik bozukluğundan muzdariptir. Hayvanlarda görülen alfa erkeklere en yakın insanların çoğu hapistedir.

Alfa erkek dark triad adı verilen kişilik özeliklerini sergiler: narsisizm, psikopati ve Makyavellizm. Hapisteyken aşk mektubu alan katiller: alfa erkek.

Putin, Stalin, Hitler, RTE, Cengiz Han, Ted Bundy, Charles Manson, bunlar alfa erkek. Olmak, benzemek isteyeceğiniz karakterler değil. KH size alfa olun, alfaları taklit edin demez. Diyen adam ya başka şeyi kastediyor, ya da yanlış anlamıştır.

KH size maskülen olun der. Medyanın toplumun iğdiş ettiği erkek modelini terk edin, doğanızla daha uyumlu maskülen bir erkek olun der.

Maskülen erkek hanzo, baskıcı, agresif değildir.

Meriçlerin karikatürize ettiği etkafa kaslı kavgacı mahalle kırosu değildir. KH erkeği maskülenliğini ispatlamak zorunda kalmaz. Ben kralım demek zorunda kalan kişi nasıl gerçek bir kral değilse, erkekliğin göstermek, baskın çıkmak, agresif olmak zorunda kalan adam gerçek bir erkek değil, mızmız oğlan çocuğudur.

Konuşması, yürüyüşü, bakışı, hareketleri 7/24 nasıl bir erkek olduğuna dair sinyaller verir. Sürekli”şöyle yapayım şunu diyeyim” diye düşünmez. Söylediği her söz, yaptığı her hareket sünepelerden ayrılır.

Atatürk- maskülen bir erkektir. Makyavellist olabilir ama psikopat ya da narsisist değildir. İnsanlar”Atam’a bak be nasıl duruyor konuşuyor” dediğinde beğendiği şey pozitif maskülen kişiliğidir.

Alfa tanımını karikatürize edip alakasız bir şeyi ezmek çok kolay. Saman adamı argümanı KH size pozitif maskülenliğe giden yolu gösterir. Agresif kaba hanzo etkafa olmanın yolunu değil.

Skeptico’nun alfa erkekle ilgili yazdıklarına 100% katılmıyorum. Alfa dark triadların tekelinde değil, Rollo’nun alfa yazısında dediği gibi erdemli yöneticilerin tekelinde de değil. Ve kendi siyasi görüşünün etkisi ile RTE ve Putin’i Ted Bundy ile aynı kategoriye atarken, Atatürk gibi gayet RTE ve Putin klasmanında birini ayrı bir kişilikmiş gibi almış.

Fakat, alfa – beta kavramlarını referans arketipler olarak kullansak da, Skeptico’nun dediği gibi “Kırmızı Hap size maskülen olun der”. Aslolan budur :

Kırmızı Hap size pozitif maskülenliğe giden yolu gösterir. Agresif kaba hanzo etkafa olmanın yolunu değil.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

73
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
29 Comment threads
44 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
EmirSaglikBakaniEmrrevolutionistmaleSpartacus Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
lyku
Guest
lyku

The Red Pill felsefesine göre zaten yapılması gereken adam gibi adam olmaya çalışmak. O yüzden yok kriminal takılalım yok bilmem hanzo olalım kafası bana hep betalığını saklamaya çalışan tipler gibi geliyor.

Olay alsında o kadar karmaşık değil. Dedelerinizi örnek alın mesela. Şimdiki nesile göre nasıl da farklılar. Hem iş hayatında hem de kadınlara yaklaşımında ne kadar farklılar şimdiki nesilden.

CAPTAIN SIGMA
Guest
CAPTAIN SIGMA

Skeptico’nun tweetlerini yazınızda kullanmanız çok hoş.
Arkadaşlar bakın, Mahmut Abi kırmızı hap öğretisini bilen uygulayan ve öğreten birisi.
Ve kendisi gibi bir adamın tweetlerini kendi yazısında kullanıyor.
Maskulen olun fakat saygısız olmayın.
Birbirinize kin beslemenin size bi kazancı olmaz.
Yorumlarda bazen görüyorum kanlınızla konuşuyor gibisiniz.
Dozunda eleştiri iyidir ama aşağılık kompleksli bir göt oğlan gibi konuşmak sizi komik duruma düşürür.

Neo
Guest
Neo

2-3 Aylık kırmızı hapla taışmam ve blogunuza gönderdiğim bi yazı var.
Burda Alfa erkeğin beta erkeğe yenilişi ile ilgili başımdan geçen bi olayı attım. Yayınlanma gibi bi olasılığı var mı ?

İtsmansworld
Guest
İtsmansworld

İnsan babadan taşaklı olacak biraz. Değilseniz, Benim gibi ilgisiz bir baba 2 kız kardeş bir anne 3 kadınla birlikte büyüdüyseniz, erkek olmayı öğrenmek için bedelini ödemeniz gerekiyor. Bunun bedelini ödemeden ya hanzo gibi ya da rol yapan bir oğlan çocuğu gibi görünüyorsunuz. Oyunun bir de içsel kısmı var ki bunu öğrenmek için içinde bolca acı, rezil olmak, hayal kırıklığı, reddedilmez olan bedeller ödemek gerekiyor. Bunlardan kaçarak alfa gömleğini giymeye çalışınca içini doldurmuyor insan bol geliyor. Dışarıdan hanzo gibi, rol kesen oğlan çocuğu gibi görünüyor insan dediğim gibi.

drummer
Guest
drummer

Çok basit bir kural : Kadınların yap dediğini yapma, yapma dediğini yap.

musto
Guest
musto

Hocam kadınlar hakkında uzun uzadıya, destansı bir şekilde taktik vermek ve bu taktıklere sureklı başvurmanın çok faydasız olduğunu düşünüyorum.
Siz de böyle düşünüyorsanız burayı inci sözlüğe çeviren arkadaşları uyarır mısınız?

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

El-kol sallayarak yürüme konusunda ne düşünüyorsunuz?

AlphaGun
Guest
AlphaGun

Nasıl yani götü-başı oynatarak mı?

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Şu Kitaabı ben de edinmek istiyorum:

Bu arada Mahmut bey, artık kapalı devre bir forum sistemine geçsek daha güzel olmazmı, eli-yüzü düzgün yazılar dışında bizbize de takılabildiğiniz bir ortam mesela?

Latpuldown
Guest
Latpuldown

Maskülenlik bambaşka bişey. Maskülen adam aa dur kız bana şhit test attı yok şunu yaptı bunu yaptı diye düşünmez. Bakışları ve tavırlarıyla herşeyi halleder. Olduğu ortamda kimseye ben kralım dedirtmez varlığıyla. Maskülen adam 3-4 Ay sevdiğim söylemeyim şunu yapmayayım bunu yapmayayım diyip kendini robot moduna sokmaz. İçinden geldiği ve kızın hakkettiği zaman söyler ,eğer karşılık almassa tekmeyi basar. KADINLAR piç erkek felan sevmez hepsi hikaye sadece kötünün iyisi modundalar itaatkar uysal erkeklerin yerine piç erkeekler daha iyi geliyor. Kadınlar sağlam karakterli insanlara değer veren kendi ayakları üstünde durabilen her türlü tartışmaya açık hiç birşeyden kaçmayan,diksiyonu güzel ,pratik zekalı çizgileri olan… Read more »

UndefeatedGaul
Guest
UndefeatedGaul

Dostlarım oneitis için söylüyorum özellikle eğer kızın peşinde kızda iz bırakacak şekilde(ilgi boşluğu yaratabilecek) şekilde koştuysanız emin olun kız sizi herzaman takip edecektir. Geliştiğiniz anda size iş atacaktır.Yani kızı düşünmeyi bırakıp gelişmeye bakın. Ha geliştiğiniz zaman bir de bakacaksınız kızı istemiyorsunuz 🙂

revolutionistmale
Guest
revolutionistmale

Abi merhaba. Kendimden 8 yaş büyük tabağımla 2 ay süren görüşme dün bitti. Sebebi bu yazının konusu. Ona göre agresif tavırlarım ve okuzlugum. Kabul biraz eğlenen ustalık ile pozitif cinsel gerilim yaratmakta zorlanıyorum bu konuda önerin nedir?

“Kadınlar, bilinçli olarak, erkeklerden kibar, anlayışlı ve saygılı olmasını ister. Ama çoğu, doğuştan ‘kötü çocuk’lara eğilimli olarak donanmışlardır.” Aynen bunu yaptım. Sanırım hipergamisini tatmin etmemi istedi yapmayınca da seksi kesti ben de umursamadım ve blofe rest ile karşılık verdim.

Çantasını taşımamı istedi bir anlık boşluğuma geldi aldım (büyük sıçış) 1dk sonra bir bahaneyle verdim. Bunu nasıl yaparmışım?

Emr
Guest
Emr

Maskülenite deyince hanzoluk yapmak veya Teoman gibi serseri bir hayat yaşamak gibi anlayan dostlarıma, düşünce yapılarındaki hatayı kendi tecrübe ettiğim bir durumdan örnek vererek göstermek istiyorum. Beyler daha iyi anlamanız için kendimden biraz bahsetmek istiyorum; 1.70 boyunda, gözlüklü ve ortalama vücuda sahip biriyim. Kibar ve nazik biri olmaya gayret gösteriyorum. Dış görünüş olarak kesinlikle havalı birisi değilim. Yağmurluğum mor öyle diyeyim size 😂 Anlatacağım vakadaki kız güzel ve okulda bolca alıcısı olan bir kız. O zamanlar KH ile daha tanışmamıştım ancak karakter olarak eğlenen ustalığı doğal olarak beceren biriyim. Sınıfta oldukça rahat, derslerde hocalarla samimi ilişkilere giren eğlenceli birisiydim. Kız… Read more »

SaglikBakani
Guest
SaglikBakani

Bu tarz redpill’in ne anlattigini anlamamaya inatla yemin eden kisilerin varligi.. Kizin karsisinda normal bir karakter sergilemek (seks karsiliginda tum hayatini hediye etmemek) ne zamandan beri kiza hayvanca davranmak gibi algilanir oldu? Mihenk tasi centilmenliktir. Bir ideoloji (ister dini ister mizahi) eger kisinin karizmasini ve onurunu zedeliyorsa o yanlistir.

Emir
Guest
Emir

Mahmut abi merhaba. Yardımcı olabilirsen sevinirim. 22 yaşındayım ve öğrenciyim. Rollo ve burayı okudukça daha çok pozitif maskülinite vurgusu olduğunu farkettim. Ama çevremde de bir çok dark triad tarzı piç, umursamaz ve girişken erkek tipi var. Bense Red pill ile tanıştıktan sonra daha ciddi ve ağırbaşlı gibi bir role büründüm 1.5 sene içerisinde. Kızlarla çok iletişime girmiyorum set açmayacaksam örneğin. Sence ideal erkeğin karakteri nasıl olmalı. İlerleyen yaşantımda nasıl bir karakter inşa etmem doğru olur. Hem ciddi ve onurlu olmak hem de piç ve rahat olmak birbiriyle çelişmiyor mu ? Kafam karışık bu konuda.